Lurpak ongezouten roomboter wordt gemaakt van 100% verse deense room. De unieke frisse, romige smaak haalt het beste in jouw ingredienten naar boven. Ideaal om mee te koken, bakken en smeren.
Lurpak smeerbaar is direct vanuit de koelkast goed smeerbaar. Het is een romige substantie en minder zwaar dan roomboter. Het laat geen vet laagje in de mond achter, en daarnaast is Lurpak smeerbaar 100% natuurlijk.
Lurpak® roomboter is met passie gemaakt voor iedereen die graag kookt, lekker eet en op zoek is naar (meer) inspiratie. Lurpak® wordt gemaakt van Deense room en heeft een unieke, frisse, romige smaak die het beste in jouw ingrediënten naar boven haalt. Ideaal om mee te bakken voor de allerlekkerste resultaten.
We halen gewoon de room uit de melk en karnen tot het boter wordt – en voegen onderweg een snufje zout toe. Dat is alles. Met zijn legendarische subtiliteit en versheid is Lurpak® Slightly Salted Butter perfect voor allerlei soorten culinaire avonturen, of het nu gaat om bakken, frituren of afwerken .
Met Lurpak® aan je zijde ben je als kok altijd klaar om te koken, bakken en wonderen te braden. Met zijn delicate smaak verbetert Lurpak® roomboter ongezouten de smaak van alles waar je het aan toevoegt.
Wanneer er in een bakrecept boter staat bedoelen we eigenlijk altijd ongezouten roomboter. Bakken met margarine kan ook, maar beïnvloedt bij veel recepten de textuur en smaak van het resultaat. Ga jij voor een extra romige smaak? Bak dan met biologische grasboter.
Lurpak is een Deens botermerk van Arla Foods.
Laat Lurpak® knoflookboter sissen in uw hete pan met seizoensgroenten, smelt het in uw stevige soep of smeer het op vers handgebakken brood. Verander eenvoudig in glorieus. De rijkdom van geplette knoflook komt tot uiting in elke hartige creatie die u in de keuken klaarmaakt.
Je moet altijd beginnen met het kloppen van de boter tot een lichte en luchtige consistentie. Gebruik Lurpak® op kamertemperatuur voor het beste resultaat . Laten we nu de zoetheid en romigheid opbouwen door poedersuiker toe te voegen. Blijf kloppen.
Volgens cijfers die gisteren werden gepubliceerd, heeft Lurpak-boter voor het eerst in 20 jaar Flora van de eerste plaats in de spreads-lijst gestoten .
Gezondheid
Zoet beleg zoals Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Beste roomboter van Nederland
In 2020 won de Sophiahoeve opnieuw de landelijke Boerderijzuivel Cum Laude Award in de categorie boerenboter.
Helaas is roomboter niet zo geschikt om mee te bakken en braden, want bij een sterke verhitting verbranden de aanwezige eiwitten in de boter. Hierdoor kan de boter veranderen in een zwarte, stinkende vloeistof die de smaak van je gerecht absoluut niet ten goede komt.
LURPAK® KWALITEITSBOTER SINDS 1901
Het meest waardevolle en smaakvolle deel van de melk – de room – wordt zorgvuldig "gerijpt" vóór het boterproductieproces. Er worden melkzuurculturen toegevoegd, wat een frisse en licht aromatische noot geeft met de onmiskenbare romigheid die de karakteristieke Lurpak®-smaak creëert . Dat is alles.
De kuip van Lidl heette Danpak en leek erg op Lurpak. De boter was stevig, zout en smakelijk, en een goede aankoop.
Lurpak heeft de felbegeerde eerste prijs gewonnen voor beste botermerk op de tweejaarlijkse World Championship Cheese Contest . Door te winnen in de categorie gezouten boter met een beste score van 99,8 uit 100, versloeg Lurpak de concurrentie van meer dan 30 andere toonaangevende boters om de titel te pakken.
Lurpak is natuurlijk altijd een eerste keus geweest bij bakkers , de kleur zorgt ervoor dat het resultaat er romig uitziet en het bevat geen zout. Ik gooide de benodigde hoeveelheid in de mixer samen met alle andere ingrediënten voor een Lemon Drizzle Cake van Mary Berry.
Doordat de Lurpak roomboter traditioneel gekarnd wordt, bevat deze minder vocht en spat daardoor ook minder. Ideaal dus om een biefstukje aan te braden, maar ook voor het bakken van je champignons of andere groente. Een likje boter maakt het leven nou net even iets mooier en lekkerder.
Boter is het favoriete vet om te gebruiken in cakes en baksels en we gebruiken ongezouten boter voor al onze cakes in de bakkerijen. Het wordt gemaakt van gekarnde room, een proces dat het botervet van de karnemelk scheidt. Het wordt meestal gemaakt van koemelk en is geel van kleur.
LURPAK® KWALITEITSBOTER SINDS 1901
Het meest waardevolle en smaakvolle deel van de melk, de room, wordt met veel zorg 'gerijpt', waarna er boter van wordt gemaakt. Melkzuurculturen worden toegevoegd die een frisse en licht aromatische smaak geven aan het romige karakter dat voor de kenmerkende Lurpak®smaak zorgt.
Voor de botercrème, klop de Lurpak Baking tot bleek en klop geleidelijk de poedersuiker en vanille-extract erdoor . Dek af en laat afkoelen. 3. Voor de biscuit, klop de Lurpak Baking met de suiker tot bleek en luchtig.
Voorbereiding en gebruik
Verpakking niet geschikt voor de magnetron .
Veel vet - Een portie van 15 g bevat ongeveer 12 g vet, waarvan het grootste deel verzadigd is. Dit draagt aanzienlijk bij aan de dagelijkse inname van verzadigd vet. Weinig eiwitten - Het bevat verwaarloosbare hoeveelheden eiwitten. Toegevoegde ingrediënten - Sommige varianten bevatten ingrediënten zoals zout of plantaardige oliën naast room en boter.
Aldi smeerbare boter
Dit bevat Aldi's boter gemengd met koolzaadolie om het smeerbaar te maken - 64 procent boter, 26 procent koolzaadolie, water en zout. Dit leek zo op Lurpak, ik had moeite om het verschil te proeven! Het had een geweldige smaak en smeerde net zo goed als de Lurpak.
Lurpak is het nummer 1 boter- en smeerbaar merk in het Verenigd Koninkrijk en maakt al sinds 1901 echte kwaliteitsboter. Gemaakt met alleen hoogwaardige natuurlijke ingrediënten - 100% verse melk, geperste koolzaadolie, water en zout - waardoor het de perfecte textuur heeft om direct uit de koelkast te smeren , wat tijd en moeite bespaart in de keuken.