Bevroren yoghurt, algemeen bekend als "froyo", is een bevroren dessert gemaakt met yoghurt, room, ijs en suiker. Door de yoghurt heeft deze lekkernij een pittige smaak en een romige consistentie zonder hoog in vet te zijn.
Bevroren yoghurt (ook bekend als frogurt of onder de handelsnaam Froyo; /ˈfroʊjoʊ/) is een bevroren dessert gemaakt met yoghurt en soms andere zuivel- en niet-zuivelproducten . Bevroren yoghurt is een bevroren product dat dezelfde basisingrediënten bevat als ijs, maar levende bacterieculturen bevat.
Frozen yoghurt is gewoon ijs met een andere naam : een bevroren zuiveldessert gemaakt met yoghurt in plaats van melk en room. Je zou, als je dat zou willen, frozen yoghurt kunnen maken met niets meer dan yoghurt zelf. Stop wat gewone volle yoghurt in een ijsmachine en draai het rond.
Omdat er geen minimale vetvereiste is voor bevroren yoghurt (aangezien het niet gereguleerd is), wordt er vaak extra suiker of andere zoetstoffen aan froyo toegevoegd om de smaak te verbeteren en de van nature zure smaak weg te nemen .
Frozen yoghurt is … nou ja, gewoon bevroren yoghurt. Yoghurtijs is gemaakt van een standaard roomijsmengsel (melk – ei – suiker – room) waaraan yoghurt wordt toegevoegd. Vandaar ook de grote gezondheidshype rond bevroren yoghurt: yoghurt van magere melk (weinig/geen vetten), zonder (toegevoegde) suiker noch ei.
Frozen yoghurt is lekker, fris en gezond. Omdat het is gemaakt van yoghurt, bevat het minder vet en suiker, en dus minder calorieën, dan roomijs. Deze traktatie is erg populair bij mensen die bewust met hun voeding bezig zijn. Frozen yoghurt wordt vaak verkocht in een bakje.
Bevroren yoghurt en ijs bevatten beide zuivel en suiker . Terwijl bevroren yoghurt gefermenteerde melk gebruikt, gebruikt ijs room. Bevroren yoghurt heeft doorgaans minder vet, maar kan meer suiker bevatten.
De zuivel in ijs komt van room, terwijl bevroren yoghurt gebruik maakt van gecultiveerde melk. Het resultaat is dat ijs de neiging heeft om een hoger vetgehalte te hebben, terwijl bevroren yoghurt meer suiker bevat om de pittigere smaak te verbergen .
Bevroren yoghurt: Bevroren yoghurt heeft vaak minder vet en cholesterol dan gewoon ijs . Een persoon kan het etiket van het voedsel controleren op toegevoegde suiker. Zuivelvrije ijsjes: Deze alternatieven bestaan uit amandel-, kokos-, soja- of havermelk en hebben vaak minder verzadigde vetten.
Bevroren yoghurt is geen gecultiveerd yoghurtproduct dat vervolgens rustig wordt ingevroren, maar een niet-gestandaardiseerd softijsdessert waaraan een hoeveelheid yoghurt of zuurmiddel kan zijn toegevoegd om de pH-waarde van het eindproduct te veranderen.
Hoewel bevroren yoghurt suiker bevat, is het beste aan deze traktatie dat het vol zit met gezonde voordelen. Proteïne, calcium, kalium en talloze vitaminen vullen de beker. Deze elementen zijn zo goed voor je dat ze je immuunsysteem kunnen versterken, je cholesterol kunnen verlagen en je spijsverteringssysteem kunnen helpen .
Froyo's succesreeks
Hoewel bevroren yoghurt in de jaren 80 begon, dook het eind jaren 2000 en begin jaren 2010 weer op als een 'gezonder-dan' alternatief voor ijs. Tussen 2009 en 2015 verdubbelde het aantal froyo-spots tot ongeveer 2900 in de VS, volgens Eat This, Not That!
Gemiddeld bevat een kopje bevroren yoghurt van alle merken 10% vet, 37,3 g suiker en 221 calorieën, terwijl een kopje vanille-ijs van alle merken 22% vet, 28 g suiker en 273 calorieën bevat. Toppings of het type ijs of bevroren yoghurt kunnen daadwerkelijk bepalen wat de gezondere keuze is.
Sommige van onze bevroren yoghurtproducten bevatten eieren . Houd er rekening mee dat onze bevroren yoghurt wordt gemaakt in een fabriek die eieren verwerkt, en daarom is het mogelijk dat onze producten sporen van eieren bevatten.
Het optimale koelkasttemperatuurbereik voor het bewaren van vers voedsel ligt tussen 38 - 40 graden Fahrenheit. Als uw voedsel bevriest, is het mogelijk dat de temperatuurinstelling van uw koelkast per ongeluk te laag is ingesteld . Dit is een veelvoorkomend probleem dat ertoe kan leiden dat uw koelkast voedsel bevriest.
Haal de plak yoghurt van het bakpapier en breek of snij dit in stukken. Serveer de frozen yoghurt barks direct of bewaar in een afsluitbare doos in de vriezer tot gebruik.
“Zelfs al is de bevroren yoghurt vetarm, als ze rijk zijn aan suikers, dan zal je lichaam die suiker opslaan als vet”, benadrukt voedingsdeskundige Alice Mackintosh. "Het biedt ook niet veel nutritionele waarde, dus mag het niet gezien worden als een gezond tussendoortje", voegt ze toe.
Magere yoghurt bevat nauwelijks verzadigd vet. Verzadigd vet verhoogt het LDL-cholesterol. Een te hoog LDL-cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Ook magere en halfvolle yoghurtsoorten met meer dan 6 gram suiker per 100 gram staan niet in de Schijf van Vijf.
Wat is er gezond aan yoghurt? Yoghurt is gezond, het staat ook in de Schijf van Vijf. De kans op darmkanker neemt met 15% af als je dagelijks 2 porties zuivel eet. En elke dag minimaal een half schaaltje yoghurt (60 gram) zorgt ook nog eens voor een lager risico op diabetes type 2.
: een zoet, bevroren dessert dat lijkt op ijs, maar gemaakt is van yoghurt .
Bevroren yoghurt gebruikt over het algemeen geen room omdat het zijn zuivel uit gekweekte melk haalt. Gekweekte melk wordt gemaakt door levende culturen toe te voegen aan gepasteuriseerde melk. Als gevolg hiervan bevat bevroren yoghurt bacteriën, wat resulteert in de kenmerkende zure smaak .
Maar volgens de Amerikaanse technische richtlijnen moet ijs 10 procent melkvet bevatten. Het wordt meestal gemaakt met melk, room, smaakstoffen en soms eidooier. Gelato lijkt op ijs, maar bevat meestal minder room en lucht. Bevroren yoghurt gebruikt yoghurt als hoofdingrediënt in plaats van melk en room .
Het is een bewerkte zoete lekkernij, met een aantal ingrediënten die spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken. Denk aan fermenteerbare kauwgoms en suikeralcoholen, maar ook aan natuurlijke suikers die sommige mensen moeilijk kunnen opnemen, zoals fructose en lactose .
Om deze reden is TCBY's Griekse fro-yo een geweldige optie als een heerlijke, voedzame traktatie, of gegarneerd met noten en fruit als een perfecte maaltijdvervanger. TCBY Frozen Yogurts bevat 7 soorten levende en actieve culturen.
Zowel bevroren yoghurt als ijs bevatten zuivel . “De belangrijkste ingrediënten van bevroren yoghurt zijn melkbestanddelen, wat melkvet, yoghurtculturen en suiker of een suikeralternatief.