Groenten invriezen Groenten voor stoofpotjes kunnen prima bewaard worden in de vriezer. Even schoonmaken, in stukjes snijden en per portie rauw in een zakje of bakje invriezen. Dit kan bijvoorbeeld met komkommer, paprika, tomaat en courgette.
Dit creëert een papperige bende wanneer deze groenten ontdooid worden en de ijskristallen smelten. Komkommers bestaan voor 90% uit water en kunnen niet puur ingevroren en bewaard worden zonder papperig te worden. Ze kunnen echter wel bereid en ingevroren worden als augurken .
Stevige komkommers zijn, buiten de diepvries, een week houdbaar. Komkommer invriezen kan ook. Dat doe je best niet met rauwe komkommer, die zo zijn smaak verliest en pap wordt. Gerechten met komkommer invriezen kan wel.
De augurk is eigenlijk hetzelfde als een komkommer, beiden behoren tot de soort Cucumis sativus. In tegenstelling tot de komkommer is de augurk niet lekker om rauw te eten, de augurk is erg hard, en smaak zit er niet aan. De augurk heeft altijd een bereiding nodig.
Bewaar geoogste augurkjes maximaal 4 of 5 dagen op een koele en donkere plaats tot je er genoeg hebt om een potje te vullen en maak ze dan in. De augurk is eenjarig, als de augurkenplanten in het najaar uitgeput raken en geen vruchtjes meer maken mag je ze uit de grond halen en op de composthoop gooien.
Verse augurken moet je koel bewaren in de groentelade van de koelkast. Ze zijn ongeveer 2 weken houdbaar.
Je kunt elk type komkommer inmaken, maar kleine werken het beste . Door een soort trellis te gebruiken, worden mijn komkommers productiever en makkelijker te plukken. Door komkommers omhoog te laten groeien in plaats van naar buiten, blijven de vruchten ook verbazingwekkend recht, waardoor de vruchten makkelijker schoon te maken en te snijden zijn.
Bedek de komkommers met een paar gestapelde deksels of een hersluitbare plastic zak gevuld met extra pekel om ze ondergedompeld te houden. Plaats de waterslot erop en maak deze vast aan de pot met de band. Bewaar op een koele plek (tussen 60 en 75F [15 en 24C]) gedurende 3 tot 5 dagen , of totdat de komkommers naar augurken smaken.
Beide groente zijn gezond. Komkommers bestaan uit meer water dan een augurk, namelijk 95%. Komkommers bevatten minder calorieën dan augurk, namelijk bijna de helft minder aan calorieën (2,6 kcal per 20 gram) (1). Komkommer bevat ten opzichte van augurk wel vet, namelijk 0,5 gram.
Eén plant maakt veel vruchten, ongeveer 20 stuks. Na het oogsten adviseren we om te wachten totdat je ongeveer vijf vruchten hebt, zodat je ze daarna kunt inmaken in zuur en kruiden. In de tussentijd kun je de augurken circa 5 dagen in de koelkast bewaren.
Wil je komkommer langer bewaren? Rauwe komkommer is niet geschikt om in te vriezen, maar gekookte komkommer wel! In een afgesloten bakje of zakje kun je de groente tot 12 maanden bewaren.
Het maken van komkommerrelish is een kruising tussen het maken van augurken en het maken van jam. Eigenlijk snijd je komkommers en uien in kleine stukjes en kook je ze in azijn, suiker en kruiden. Als je klaar bent, zeef je zoveel mogelijk van de vloeistof eruit, laat je het afkoelen en doe je het in luchtdichte potten.
Groenten met veel water bevriezen snel, maar het is niet bevorderlijk voor de smaak om deze groenten in te vriezen. Komkommers, selderij en radijs worden slap wanneer je ze weer ontdooit en dat maakt een salade er nou niet echt beter op.
Vries in pint-size potten in voor ten minste 1 week en maximaal 6 maanden (zorg ervoor dat er 1 inch ruimte onder de rand van de pot overblijft om uitzetting tijdens het invriezen mogelijk te maken). Wanneer u klaar bent om te eten, ontdooit u één pot in de koelkast gedurende de nacht; ontdooide augurken kunnen tot 2 weken in de koelkast worden bewaard.
Doe de augurken in diepvriesbakjes en bedek ze met pekelwater ( ik gebruik afsluitbare diepvrieszakjes om de augurken in kleine porties te bewaren en doe de kleine zakjes vervolgens in een grotere diepvriesbak ).
Bevroren komkommers kunnen worden verwerkt in soepen, dips of smoothies , aangezien een papperige textuur deze gerechten niet zal maken of breken. Maar als je een salade of sandwich maakt die afhankelijk is van de knapperige textuur van een komkommer, kun je beter vasthouden aan verse producten.
Komkommers bieden grote gezondheidsvoordelen ten opzichte van augurken omdat ze van nature weinig suiker en natrium bevatten. Elke kop gesneden komkommer bevat slechts 1,7 gram natuurlijk voorkomende suiker en 2 milligram natrium -- minder dan 1 procent van uw dagelijkse natriumlimiet.
Hoewel augurkensap een aantal gezondheidsvoordelen biedt, kan het ook een aantal risico's met zich meebrengen. De meeste van deze risico's zijn verbonden aan de extreem hoge natriumgehaltes die augurkensap bevat. Mensen die hypertensie (hoge bloeddruk) hebben of het risico lopen hierop, moeten augurkensap vermijden .
Het consumeren van teveel azijn zorgt ervoor dat je lever verzuurt. Het wordt een augurkje en functioneert minder goed.
Methode: Leg de komkommer horizontaal op een snijplank. Snijd hem vervolgens voorzichtig in dunne, ronde plakjes. De ideale maat is ongeveer 1/4 inch dik . Pro Tip: Als u uw augurken een decoratief tintje wilt geven, overweeg dan om een crinkle cutter te gebruiken voor golvende plakjes.
Komkommers weken in ijswater gedurende vier tot vijf uur voor het inmaken is een veiligere methode om knapperige augurken te maken . Een andere veilige optie om augurken steviger te maken is Pickle Crisp®), een product dat calciumchloride bevat; gebruik volgens de instructies van de fabrikant.
Deze jongens zijn niet meteen klaar – ze hebben wat tijd nodig in de koelkast om de pekel op te nemen en echt smaakvol te worden. Dille augurk chips zijn klaar in 24 uur, terwijl speren minstens 48 uur nodig hebben. Ze blijven meerdere weken in de koelkast en worden beter naarmate de tijd verstrijkt. Voor de beste smaak, wacht ongeveer 5 dagen .
Boerloze komkommers zijn niet geschikt voor het maken van gefermenteerde augurken omdat ze een enzym produceren waardoor de augurken zacht worden tijdens de fermentatie. Kleinere boerenloze komkommers met kleine zaden kunnen geschikt zijn voor het maken van snel te verwerken augurken. De schil van boerenloze komkommers kan taai zijn.
Straight Eight is al meer dan 15 jaar een winnaar voor ons. Ik wou dat ik foto's kon plaatsen! Meestal een beplanting langs de buitenste tuin die het mogelijk maakt om een veepaneel te beklimmen. Geplukt als ze ongeveer 5" lang zijn, zijn ze het beste om in te blikken; augurken, relish, etc.
Laten we Cheater Pickles maken met komkommerschijfjes en overgebleven augurkensap. Een dag of 3 in de koelkast en je hebt knapperige pickleliciousness! (Luid om te horen hoe je dit moet doen.)