Doe de rookworst erdoor. Wil je het meteen opdienen, nodig dan én heel veel vrienden uit, en warm het rustig op. Je kunt de soep in delen ook heel goed invriezen, voor later gemak. De soep wordt er eigenlijk alleen maar lekkerder van.
HEMA rookworst wordt vers gemaakt, wat 'm perfect maakt om in te vriezen. Doe je stamppotje met een stukje worst in een vershoudbakje, vries het in en je snelle maaltje is de volgende keer nog net zo lekker.
De rookworst is natuurlijk ook lekker als tussendoortje of in plakjes bij de borrel. Opwarmen rookworst Verwarm de bevroren rookworst 20 minuten in water dat net niet kookt. Ontdooit 10 minuten.
Hoe bewaar je soep in de vriezer? Laat de soep op het aanrecht afkoelen en giet het daarna in luchtdichte bakjes of ziplockzakjes. Doe dat in porties: eenmaal bevroren kun je het niet meer in delen ontdooien. Leg de bakjes of zakjes vervolgens plat in de vriezer.
De rookworst van HEMA wordt vers gemaakt, waardoor hij ook makkelijk in te vriezen is. Heb je dus iets te veel stamppot met worst gemaakt? Geen zorgen, stop het in een vershoudbakje en doe het in de vriezer. Zo kun je het in de vriezer minstens drie maanden bewaren.
Kun je rookworst nog een keer opwarmen? Ja, dat kan. Bewaar de rookworst tussendoor in de koelkast, goed afgedekt. Warm op volgens de gebruikelijke richtlijn: 10-15 minuten in een pan met heet water, of 2-2,5 minuten in de magnetron op 500 watt.
Invriezen houdt voedsel onbeperkt veilig. Bewaar worsten in de vriezer (0 °F of lager) gedurende één tot twee maanden voor de beste kwaliteit.
Over erwtensoep met varkensvlees en worst (350 ml)
Deze soep is 5 dagen houdbaar, maar is vers het allerlekkerst! Je kan onze soepen ook invriezen. De soep is dan nog 30 dagen houdbaar. Je hoeft hem niet te ontdooien voor het opwarmen, houd wel rekening met een dubbele opwarmtijd.
Hoe bewaar en vries je deze soep. Spliterwtensoep kan ongeveer een week in de koelkast bewaard worden, of tot drie maanden ingevroren . Om in te vriezen, laat je de soep helemaal afkoelen en doe je hem in diepvriescontainers of -zakken. Laat hem een nacht ontdooien in de koelkast, of verwarm de bevroren soep voorzichtig in een pan op laag vuur op het fornuis ...
In de koelkast kunnen gerookte worsten ongeopend tot twee weken bewaard worden en ongeveer een week nadat ze geopend zijn. Ingevroren kunnen ze hun beste kwaliteit tot twee maanden behouden , maar ze zijn daarna nog steeds veilig om te eten. De juiste opslag is essentieel om hun houdbaarheid te maximaliseren en ervoor te zorgen dat ze smakelijk en veilig om te eten blijven.
Informatie. Alle worsten, behalve droge worst, zijn bederfelijk en moeten daarom gekoeld of ingevroren worden bewaard. Ongekookte verse worst kan één tot twee dagen in de koelkast worden bewaard; na het koken drie tot vier dagen in de koelkast (40 °F of lager).
Het is belangrijk dat producten, die worden ingevroren, goed zijn verpakt (met goede folie) om uitdroging tegen te gaan. Het hoeft niet perse vacuüm te zijn, maar vacuümfolie beschermt wel goed. vacuüm is dus prima, maar voegt niet iets toe.
Verdeel de soep in kleine portie en laat deze snel afkoelen. Bijvoorbeeld door de bakjes in een grote bak met koud water te zetten. Zet de bakjes vervolgens in de koelkast om verder af te koelen tot maximaal 7 °C. Zo kun je de soep 2-3 dagen bewaren.
Deze laag is namelijk opgebouwd uit vetten uit het vlees in de soep en overige overbodigheden. Hierom moet je je soep afschuimen en wel snel ook. Wacht je namelijk te lang met afschuimen van de soep, dan zakken de stukjes weer naar beneden en veroorzaken ze een bittere smaak.
Het is het beste om de soep te ontdooien voordat u hem opwarmt, idealiter een nacht in de koelkast , en hem dan voorzichtig op te warmen in een pannetje op laag vuur, waarbij u regelmatig roert om te zorgen dat er niets blijft plakken of verbrandt. Het fornuis geeft u meer controle over de warmte voor gelijkmatiger koken.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Nee, een product een tweede keer invriezen, doe je beter niet. Bij het invriezen wordt de vermenigvuldiging van bacteriën onderbroken. De bacteriën gaan echter niet dood. Wanneer je een ingevroren product ontdooit, zullen de bacteriën weer actief worden en zich weer vermenigvuldigen.
Om bederf te voorkomen moet je alleen schone lepels en materialen gebruiken en de soep direct eten en/of snel afkoelen. De afgekoelde soep zet je in de koelkast of doe je in porties in de vriezer. De aanbevolen methode om de soep snel af te koelen is door de pan in de met koud water gevulde afwasbak te zetten.
tot 3 maanden:
Vlees: gebakken en gebraden vlees, boterhamworst, gekookte worst, gebraden gehakt, leverworst (gekookte vleeswaren), ham, casselerrib, kipfilet, fricandeau, rosbief. Vis: rauwe zalm, makreel (vette vis), gerookte zalm, gerookte makreel, gerookte paling, zoute haring, kibbeling, garnalen, gekookte ...
Veranderingen in textuur: Een slijmerige textuur, met name met een verlies van kleur en stevigheid , betekent waarschijnlijk dat uw worst niet meer eetbaar is. Schimmel: Schimmel of andere tekenen van bacteriële groei geven aan dat u uw worsten weg moet gooien.
In de koelkast kun je de gerookte zalmfilet 12 dagen bewaren en diepgevroren is gerookte zalm minimaal 3 maanden houdbaar. Heb je nog vragen over het online bestellen van warm gerookte zalm? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen. Uiteraard kan je voor meer informatie ook contact met ons opnemen.
Het product is minimaal 6 maanden houdbaar in de vriezer en na ontdooien maximaal 3 dagen houdbaar, in de originele gesloten verpakking, in de koelkast.
Afhaalmaaltijden (vooral Chinees)
Rijst kan besmet zijn met de bacterie Bacillus cereus. En die is hardnekkig, want hij gaat niet dood door verhitting. Bewaar rijst altijd in de koelkast en wees dus voorzichtig met het opnieuw opwarmen van deze gerechten. Doe het bij voorkeur niet.
Laat de worst 30 minuten in het water: dat heet “wellen”. Let op: Als het water zou koken, dan scheurt het vel van de rookworst en loopt het sap er uit. Als je met een vork in de rookworst prikt, kan er ook sap uit lopen.