Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
4: Goed voor bloed en botten
Een portie van 150 gram ongeschilde komkommer bevat 10.2 microgram vitamine K, ongeveer een tiende van wat een volwassene dagelijks nodig heeft. Mensen die bloedverdunners als warfarin gebruiken moeten wel oppassen dat ze niet te veel komkommer eten.
Groenten zoals bijvoorbeeld komkommers bevatten ongeveer 14 kcal per 100 gram. Dat is erg weinig en zelfs door 1 kg komkommers te eten kom je nog maar aan 140 kcal. Daarom mag je vrijwel onbeperkt groenten eten als je wil afvallen.
Komkommers zijn goed voor je hart. De antioxidanten helpen mee om je cardiovasculaire gezondheid op peil te houden. Maar er zijn ook studies die erop lijken te wijzen dat komkommers een cholesterolverlagende werking hebben. Vooral de zaadjes van de komkommer blijken heilzaam te zijn.
Gunstig of giftig? Komkommer is niet giftig voor dieren of mensen.
Komkommers, een hoofdbestanddeel van salades en sandwiches, zijn ten onrechte beschuldigd van toxiciteit. Deze mythe komt waarschijnlijk voort uit de aanwezigheid van cucurbitacinen, bittere verbindingen die giftig kunnen zijn. Commercieel gekweekte komkommers zijn echter over het algemeen veilig voor consumptie , omdat ze zo zijn gekweekt dat ze minder van deze verbindingen bevatten.
Van de komkommer worden ze natuurlijk niet ziek, maar wel van een bacterie die is aangetroffen op een partij komkommers. Het gaat om een variant van E. coli, een bacterie die bij iedereen in de darmen zit. Deze ziekmakende variant heet enterohemorragische E.
Hou er rekening mee dat koolsoorten (uitgezonderd bloemkool en broccoli), champignons, komkommer en paprika's zwaar verteerbare groenten zijn. Beperk het aantal vetrijke maaltijden. Zij kunnen 'op je maag blijven liggen'.
3–4 komkommers zijn prima als je ze elke dag eet en er is geen probleem als je ze elke dag eet. Zoveel als je wilt, mits je ook andere groenten eet. Komkommer levert je kalium, vezels, vitamine C en andere voedingsstoffen.
Daarnaast is komkommer goed voor de gezondheid van je nieren omdat deze het urinezuur level in je lichaam verlagen.
Komkommer is water met mineralen
Je kunt daardoor zoveel komkommer eten als je wilt voor het slapen gaan. Als je vaak in je nachtrust wordt gestoord doordat je moet plassen dan is het beter om ook komkommer met mate te eten voor het slapen.
Komkommer is een ideale groente voor wie wil afvallen. Door het vocht en de vezels houdt komkommer je lang verzadigd, terwijl je zeer weinig calorieën binnenkrijgt.
Bij het BioHCG-dieet, en ook veel andere diëten, mag je onbeperkt groente eten. Het gaat dan wel om verse groente (dus niet uit pot of blik). Alle koolsoorten en alle bladgroenten zijn toegestaan. Wortels of peulvruchten staan niet op het menu.
Groenten zoals bijvoorbeeld komkommers bevatten ongeveer 14 kcal per 100 gram. Dat is erg weinig en zelfs door 1 kg komkommers te eten kom je nog maar aan 140 kcal. Daarom mag je vrijwel onbeperkt groenten eten als je wil afvallen. Je zal er echt niet van aankomen.
Komkommers kunnen ook een rol spelen bij het reguleren van cholesterolniveaus . Ze bevatten plantsterolen, stoffen die bekend staan om hun cholesterolverlagende effecten. Door regelmatig komkommers te eten, kunt u helpen het LDL-cholesterolgehalte te verlagen, vaak aangeduid als het "slechte" cholesterol.
Dat komt omdat bewerkt voedsel - met veel suiker en vet - naast dikmakend, ook nog eens enorm verslavend is. Komkommers kun je dus naar hartelust eten, net als wortels, bonen, appels en bruine rijst: deze producten staan allemaal in de top 5 van minst verslavende voedingsmiddelen ooit.
Komkommers hebben sowieso een hydraterende werking doordat ze voor 95 procent uit water bestaan. Wanneer je dagelijks een flink stuk komkommer eet, kan dit ervoor zorgen dat gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden. Ook zit er veel vitamine C in de groente. Voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet.
Ten eerste bevatten ze weinig calorieën. Elke portie van één kopje (104 gram) bevat 16 calorieën, terwijl een hele komkommer van 300 gram 45 calorieën bevat. Dit betekent dat u veel komkommers kunt eten zonder de extra calorieën binnen te krijgen die leiden tot gewichtstoename .
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Epidemiologische, tracerings- en laboratoriumgegevens toonden aan dat komkommers besmet waren met Salmonella en mensen ziek maakten .
Welke voedingsstoffen in komkommers zijn gezond? Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Komkommers zijn rijk aan verschillende soorten antioxidanten, zoals lignanen, tritrpenen en flavonoiden. Deze stoffen hebben ook een ontstekingsremmende werking.
Komkommer is lekker rauw is sla en salades, maar ook in roerbak en zelfs gestoofd (nogal onbekend) is ze lekker. De komkommerplant is eenjarig, onderschat haar groeikracht niet!
Vertraagde symptomen zoals buikpijn, misselijkheid, braken of diarree kunnen uren na het eten van komkommers optreden. Deze symptomen worden vaak geassocieerd met voedselallergieën en mogen niet worden genegeerd.
Veelgestelde vragen. Kunnen we 's avonds komkommer eten? Ja, komkommer 's avonds eten is gunstig omdat het weinig calorieën bevat en veel water bevat, wat de hydratatie bevordert en helpt bij gewichtsverlies .