Je kunt de courgettesoep na het afkoelen ook invriezen: in de vriezer kun je de soep 3 maanden bewaren. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bewaarbakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten en je diepvriesbakje niet barst.
SOEP BEWAREN IN DE DIEPVRIES
Door de soep in porties in te vriezen, kun je de meeste soepen tot wel 3 maanden bewaren. Vergeet niet om de soep wederom eerst volledig af te laten koelen voordat je deze in de vriezer zet. Door de soep goed in te vriezen, kun je op elk moment genieten van een heerlijke kom soep!
Niet geschikt voor de diepvriezer
Soep met zuivel wordt er bijvoorbeeld niet beter op. Room, melk en kaas schiften namelijk bij het ontdooien. Ook vette varianten zijn geen fan van de vriezer. Tijdens het bevriezen maakt vet zich immers los van de rest van de vloeistof.
Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is belangrijk om de soep volledig te laten afkoelen voordat u hem in de vriezer zet . Hoewel het verleidelijk is om hem snel na het koken in de vriezer te zetten, kan het, als hij ook maar een beetje warm is, de temperatuur van de vriezer verlagen, waardoor items die er al in zitten mogelijk een beetje ontdooien.
Soep ontdooien in een warmwaterbadje
Supersnel soep ontdooien, doe je in warm water. Je zet gewoon het afgesloten potje in een warmwaterbad. Eens je ziet dat de randen ontdooid zijn, kun je de soep in een kookpot doen en opwarmen op een laag vuur. Laat de soep niet koken en roer regelmatig!
Romige soepen worden dikker in de vriezer , dus je moet geduld hebben als je ze ontdooit en opwarmt. Als ze te snel worden opgewarmd, kunnen romige soepen hun gladde consistentie verliezen. Geduld is het geheim van het invriezen van romige soep om smaak en consistentie te behouden tijdens extreme temperatuurveranderingen.
Crème fraîche kun je wel invriezen. Maar als je het in een gerecht verwerkt hebt, kun je dat gerecht beter niet invriezen. Je loopt een redelijke kans dat het gaat schiften als je het opnieuw opwarmt. Maak het gerecht dan zonder de crème fraîche en vries het in.
Vooral romige aardappelsoep is er eentje waar niemand het over eens lijkt te kunnen worden. Dus, kun je aardappelsoep invriezen? Dat kan zeker!
Zelf vind ik het met de kruidenkaas lekkerder, maar dat is smaak. Kookroom kan natuurlijk ook. Wil je het wecken. Zorg er voor dat de soep niet te dik is, of laat de ingrediënten ongepureerd.
Groene kruiden zoals tijm, oregano, peterselie, dragon en rozemarijn. Groene kruiden zoals tijm, oregano, peterselie, dragon en rozemarijn zijn over het algemeen ook vergevingsgezind en passen perfect bij courgette. Je hoeft hier niet per se verse kruiden voor te gebruiken; gedroogde kruiden kunnen ook prima.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en verdeel de rauwe courgettestukjes in een enkele laag. Probeer te voorkomen dat de stukjes elkaar raken, zodat ze later niet aan elkaar plakken. Zet de pan in de vriezer en laat de courgette bevriezen tot ze stevig aanvoelen, ongeveer 1 uur.
Soep, saus en stoofgerechten kun je in een pan op heel laag vuur ontdooien en opwarmen. Giet eventueel een laagje water in de pan en sluit af met een deksel. Ovengerechten en gehaktbrood kun je zo uit de diepvries in de oven ontdooien en opwarmen of garen.
De basis van je soep kun je vaak heel goed invriezen. Maar verse kruiden, een kruidenolie of een knapperige crouton laten zijn minder geschikt voor de vriezer. Voeg ze daarom na het ontdooien en opwarmen toe aan de soep. Zo maak je je soep helemaal af en proef je zelfs nog minder dat je soep 'vers' uit de vriezer komt.
Verander uw grote portie soep in handige grab-and-go maaltijden door het in individuele porties in te vriezen. Diepvrieszakken van een kwart liter (of diepvriesbestendige plastic of glazen bakjes van 4 kopjes) zijn geschikt voor één portie en geven de soep ruimte om uit te zetten als deze bevriest. Bovendien zijn ze makkelijk te stapelen als ze plat worden ingevroren.
Crème fraîche
Crème fraiche kan worden ingevroren zoals het is of worden gebruikt als basis in bevroren desserts zoals mousse of parfait. Wanneer het wordt ontdooid, verliest crème fraiche zijn oorspronkelijke textuur. Gebruik het in soepen, sauzen en stoofschotels die worden gemengd voor het serveren .
En vergeet de varianten met veel groente, granen en pasta niet; die kunnen snel papperig worden. Goed, een beetje ontmoedigend, die vriezer. Gelukkig werkt-ie juist heel goed voor gepureerde groentesoepen, bouillon en soepen met veel vlees of bonen.
Hoe bewaar je soep in de vriezer? Laat de soep op het aanrecht afkoelen en giet het daarna in luchtdichte bakjes of ziplockzakjes. Doe dat in porties: eenmaal bevroren kun je het niet meer in delen ontdooien. Leg de bakjes of zakjes vervolgens plat in de vriezer.
Helaas kunnen soepen met melk, room of andere zuivelproducten korrelig worden of uit elkaar vallen tijdens hun verblijf in de vriezer . De beste manier om romige soep in te vriezen? Bereid de soep tot het moment dat de zuivel wordt toegevoegd, vries hem dan in en voeg de zuivel toe nadat u de soep opnieuw hebt opgewarmd.
Soepen met melk of room hebben de neiging om te schiften wanneer ze na het invriezen opnieuw worden opgewarmd. Voeg in plaats daarvan de room of melk toe aan uw soep nadat u deze opnieuw hebt opgewarmd . Aangezien de meeste romige soepen de zuivel pas tegen het einde van het kookproces toevoegen, bereidt u het recept tot die stap voor, vriest u het in en gaat u na het ontdooien verder waar u was gebleven.
Kookroom, zo'n ingrediënt waar je soms maar een klein beetje van nodig hebt om je gerecht smaakvol te maken. Maar wat doe je dan met de rest van het flesje? Je kunt kookroom invriezen, maar de kans bestaat dan wel dat het gaat schiften wanneer je het opwarmt. Warm het dan dus echt langzaam op.
Is de soep na 2 dagen koelkast nog niet op? Wacht met weggooien! Hij kan nog prima door naar vervolgstation vriezer. Verse soep blijft 3 maanden goed bij een temperatuur van -18 °C.
Zuivelrijke soepen splijten vaak als ze worden ingevroren en hebben een korrelige textuur als ze worden ontdooid. U kunt echter een roomsoep invriezen als u vooruit plant ! Bereid het recept zoals beschreven, maar laat de room, melk, roux of kaas weg. Vries de soep in zoals hij is en voeg de zuivelingrediënten toe nadat u hem hebt ontdooid.
Ja, het is over het algemeen gezond om soep in de vriezer te bewaren en in porties te consumeren gedurende dagen of weken. Het goed invriezen van soep kan helpen de kwaliteit en smaak te behouden. Zorg ervoor dat u de soep in luchtdichte containers bewaart om vriesbrand en bacteriegroei te voorkomen.