Satésaus. Satésaus bevat met als sambal en mosterd ook azijn en zout, maar dat wil niet zeggen dat deze saus ook lang houdbaar is. Voor satésaus geldt een bewaaradvies van maximaal 3 dagen in de koelkast na opening. Hoelang u het ongeopend kunt bewaren, ziet u op de verpakking staan.
Wanneer je zelf satésaus maakt, is het belangrijk om te weten hoe lang satésaus houdbaar is. Zelfgemaakte satésaus moet je bewaren in een goed afgesloten pot of een bakje. De saus blijft ongeveer 5 dagen vers.
Zelfgemaakte pindasaus is blijft circa 5 dagen houdbaar. Dan blijft de saus goed vers en dat is natuurlijk het lekkerst! Wil je het toch wat langer bewaren? Zet het dan in de koelkast, dat rekt de houdbaarheid met een paar dagen.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Oliën, sauzen en smeervetten Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Wij raden aan een geopende verpakking van de Satésaus kant-en-klaar van Verstegen niet langer dan ca 4 weken te bewaren.
Satésaus. Satésaus bevat met als sambal en mosterd ook azijn en zout, maar dat wil niet zeggen dat deze saus ook lang houdbaar is. Voor satésaus geldt een bewaaradvies van maximaal 3 dagen in de koelkast na opening. Hoelang u het ongeopend kunt bewaren, ziet u op de verpakking staan.
Overgebleven satésaus kunt u in een glazen pot tot 6 weken in de koelkast bewaren. U kunt het ook invriezen .
In Indonesië is satésaus simpelweg een saus voor over de saté, dat zou in principe elke soort saus kunnen zijn. Pindasaus is dus eigenlijk de enige juiste benaming voor onderstaande saus op basis van pinda's, ook al noemen de meeste Nederlanders het waarschijnlijk gewoon “satésaus”.
Overgebleven satésaus kan afgedekt maximaal 5 dagen in de koelkast bewaard worden.
Zelfgemaakte knoflooksaus blijft tot ongeveer 3 dagen goed. Bewaar de saus in een luchtdichte verpakking in de koelkast en proef en ruik om te beoordelen of de saus nog geschikt is voor consumptie.
Eens geopend, raadt Barilla aan een pot saus nog 3 tot 5 dagen in de koelkast te bewaren. Op elk moment gedurende deze periode kunt u restjes saus invriezen. Giet de saus in een diepvriesbakje en u kunt ze nog 3 maanden bewaren.
Doordat het vrij vet is kan de pindasaus in de schift gaan als het toch kookt. Schiften is een proces waarbij het vet van de andere producten gaat scheiden, dit kan ook bij mayonaise gebeuren.
Een geopende pot pindakaas is op papier maximaal een jaar te bewaren in je keukenkastje. En ook hier geldt: bewaar 'm op een koele en droge plek.
Keukentip: Maak van tevoren. Pindasaus blijft tot een week goed in een gekoelde luchtdichte container.
Ja, je kunt pindasaus invriezen. Plaats de afgekoelde pindasaus in een diepvriesbestendige container of zakje en bewaar het in de vriezer. Ontdooi het in de koelkast en warm het op voordat je het weer gebruikt.
Bewaren. Of je het nu van tevoren maakt of met extra's eindigt, de saus blijft romig en vers in een luchtdichte container in de koelkast tot 1 week. Het wordt steviger als het afkoelt, maar je kunt het verdunnen met een scheutje water of meer kokosmelk. Het is ook goed in te vriezen!
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Recepttips
De bereide saus blijft tot 2 dagen goed in de koelkast of tot 1 maand in de vriezer. Verwarm voorzichtig tot hij gloeiend heet is, voeg een beetje water toe tijdens het opwarmen als de saus te dik is .
Ja, je kunt gemarineerde kipsatéspiesjes tot 3 dagen in de koelkast bewaren of tot 3 maanden in de vriezer . Laat ze een nacht ontdooien in de koelkast en bereid ze volgens het recept.
De Verstegen Kant & klare Satésaus natriumarm komt er als beste uit. Deze saus bevat maar een klein beetje zout (0,2 gram per 100 gram) en heel weinig suiker (1,9 gram per 100 gram). In de Calvé Pindasaus Kant & Klaar Mild zit het meeste suiker: 27 gram per 100 gram, dat zijn bijna 7 suikerklontjes.
Bij een geopende verpakking kijk dan naar het bewaaradvies hoe je de satésaus het beste kan bewaren. In het algemeen kun je een geopende verpakking 3 dagen in de koelkast bewaren of 3 maanden in de vriezer.
Saté kan met verschillende sauzen worden geserveerd, maar meestal wordt er een combinatie van sojasaus en pindasaus gebruikt . Hierdoor wordt vaak alleen de saus als "saté" aangeduid.
Oliën, sauzen en smeervetten Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Als de pot saus buiten de koelkast is blijven staan, kan er bacteriegroei optreden waardoor de saus onveilig wordt om te eten. Bewaar uw ongeopende pruimensaus altijd op een koele, donkere plek zoals een voorraadkast of kast . Zorg er na het openen voor dat het deksel goed gesloten is voordat u het in de koelkast zet.
Pindasaus heeft een ongezonde imago en dat is jammer, want echte pindasaus kan heel gezond zijn. Pinda's bevatten namelijk onverzadigde vetten en deze goede vetten verlagen het risico op hart- en vaatziekten. Let er wel op dat je hier niet teveel van eet, want ook goede vetten bevatten veel calorieën.