Bij directe verhitting kan kwark schiften, wat resulteert in een onaangename textuur.
Ook voor het maken van dipsausjes of dressings geniet yoghurt steeds meer bijval. En door de vetstof in deeg gedeeltelijk te vervangen door yoghurt, krijgt u een veel lichter beslag. Wanneer gewone yoghurt in warme bereidingen wordt gebruikt, heeft hij de neiging om te schiften.
Eet geen kwark op pootjes
Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, moet je dus vooral even goed het etiket bekijken. Staat er te gebruiken tot (of TGT), dan moet je het product helaas wegkieperen. Bij een THT-datum moet je even de smaakpolitie uithangen. Zolang iets nog fris oogt en ruikt is er weinig aan de hand.
Lang houdbare melkproducten kunnen ongeopend buiten de koelkast worden bewaard. Op het moment dat het pak geopend is, moet het direct in de koelkast worden gezet. Als een gebruikt pak een uur buiten de koelkast staat, gaat er een dag van de houdbaarheidsdatum af.
Bevroren kwark is een uitstekende vervanger voor traditioneel ijs. Bevries de kwark en geniet ervan met garnering zoals gehakte chocolade, verse bessen of karamelsaus of meng het met gemengde vruchten of bessen voordat je het invriest om je favoriete smaken in de bevroren traktatie te verwerken.
Om cottage cheese te ontdooien, haal je een deel eruit en zet je het een nacht in de koelkast tot het weer zacht is. Of je kunt de cottage cheese onderdompelen in koud water tot het ontdooid is .
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De kwark heeft brokken, wordt waterig, ruikt zuur of smaakt bitter. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid raadt af om bederfelijke levensmiddelen langer dan twee uur buiten de koelkast te bewaren. Dat geldt zeker voor zachte kazen, zoals kwark, roomkaas, brie of verse mozzarella.
Zachte kazen zoals cottage cheese, ricotta of brie kunnen een week in de koelkast bewaard worden, maar ze zijn niet goed in te vriezen. Harde kazen zoals cheddar, Zwitserse kaas en parmezaanse kaas kunnen zes maanden voor het openen van de verpakking en drie tot vier weken na opening in de koelkast bewaard worden.
Yoghurt maakt deel uit van die producten die, als ze koel worden bewaard en niet worden geopend, twee tot drie weken na de vervaldatum nog kunnen geconsumeerd worden!
“ Het is normaal gesproken veilig om yoghurt te eten als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zolang er geen tekenen van bederf zijn, zoals een vreemde geur of schimmelgroei ,” zegt Amidor. “Het is het beste om de yoghurt binnen 7 tot 14 dagen na opening te eten om het risico op schimmel- of gistgroei te verkleinen.”
Granola en honing . Of Granola en ahornsiroop. Gedroogd fruit. Probeer abrikozen of veenbessen.
Eenmaal geopend, moet de half & half binnen 7 tot 10 dagen worden gebruikt. We raden af om half & half in te vriezen. Invriezen heeft geen invloed op de veiligheid of voedingswaarde van het product, textuur en/of smaak kunnen worden beïnvloed wanneer het product wordt ontdooid.
Cottage cheese smelt enigszins bij verhitting, maar niet helemaal , en de wrongel wordt opgenomen in de eieren, wat een rijke en romige consistentie toevoegt. Cottage cheese verhoogt het eiwitgehalte en laat je het aantal porties uitbreiden zonder dat je meer eieren hoeft te gebruiken.
Naarmate cottage cheese ouder wordt of aan hoge temperaturen wordt blootgesteld, heeft de wrongel de neiging zich van de wei te scheiden, waardoor er een soepachtig uiterlijk ontstaat .
Zuivel. Ook bij yoghurt, kwark of vla is het verstandig om eerst je zintuigen aan het werk te zetten voor je besluit een hele pak weg te gooien. Is een ongeopende verpakking een paar dagen over datum? Als je niets geks ziet, ruikt of proeft, kun je de zuivel nog veilig eten.
Het resultaat is een ijzige of korrelige versie van cottage cheese die ook de smaak kan beïnvloeden. "Invriezen verandert de textuur van de cottage cheese, vanwege het hoge vochtgehalte," legt hij uit. "Wanneer je cottage cheese invriest, vormen zich ijskristallen die resulteren in een waterafscheiding zodra het ontdooid is.
Melkproducten zoals boter, yoghurt, room, kwark, kaas… bewaar je dus altijd in de koelkast. Een ongeopende fles of karton met lang houdbare melk kan je buiten de koelkast bewaren. Hou wel de houdbaarheids- of THT-datum (Ten minste Houdbaar Tot) in het oog om verspilling te vermijden.
Bewaar cottage cheese in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot de "ten minste houdbaar tot" datum of tot een week nadat u het zelf hebt gemaakt. U kunt cottage cheese drie tot zes maanden invriezen , maar de textuur van de kaas zal veranderen, wat uw hond misschien wel of niet opmerkt.
Het gebruiken van halfvolle melk die buiten de koelkast heeft gestaan, kan riskant zijn. Als halfvolle melk langer dan twee uur op kamertemperatuur heeft gestaan, is het het beste om het weg te gooien om mogelijke voedselgerelateerde ziekten te voorkomen . Bacteriën kunnen snel groeien bij kamertemperatuur, waardoor het onveilig is om te consumeren.
Afhaalmaaltijd. Je kunt inderdaad half-en-half gebruiken om slagroom te maken . Maar je krijgt er niet echt de beste resultaten mee. Als je behoefte aan slagroom onverzadigbaar is en half-en-half is alles wat je hebt, dan zul je het grondig moeten koelen in de koelkast voordat je het in de vriezer zet.
Volle melk, slagroom en zelfs slagroom zijn waardige half-en-half vervangers in elk recept dat romigheid en rijkdom vereist . De consistentie kan anders zijn dan bedoeld, maar de gerechten zullen nog steeds heerlijk zijn.
Als je probeert af te vallen, kan het een uitstekende aanvulling zijn op je dieet. Het verbetert de gezondheid van je botten, kan je helpen om type 2 diabetes onder controle te houden en is goed voor je schildklier . Als je echter op je zoutinname let, moet je voorzichtig zijn. Cottage cheese kan veel natrium bevatten.
Voeg wat water toe aan je kwark en zoet hem door er iets zoets door heen te doen zoals eiwitpoeder, fruit, een zoetstof zoals stevia of een klein beetje limonadesiroop. Kwark is altijd al een perfecte eiwitbron geweest om aan een smoothie toe te voegen.
Vers gesneden tomaten, besprenkeld met een goede olijfolie, en wat peper en grof zout - allemaal bovenop probiotica-rijke kwark zoals Nancy's of Good Culture. Het vet in de kwark en de olijfolie helpen je lichaam om meer van die ziektebestrijdende chemicaliën in de tomaten op te nemen .