Wanneer je Nutella vloeibaar wil maken is het het makkelijkst om de pot met deksel onder te dompelen in warm water. Je kan er ook voor kiezen om de hazelnootpasta au bain-marie op te warmen. Doe de Nutella in een hittebestendige kom en plaats deze op een pot kokend water.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
Zet in 6 stappen deze heerlijke Chocopasta in de microgolf op tafel. Doe de chocolade, de solo en de suiker in een kom en zet deze 2 minuten op halve kracht en 2 minuten op volle kracht in de magnetron. Meng alles zeer goed.
Je kunt Nutella snel laten smelten door het in een kom te scheppen en het zachtjes in de magnetron te zetten . Of als je een grotere hoeveelheid wilt smelten, doe je de pot Nutella gewoon in een kom met heet water. Als je maar een beetje Nutella nodig hebt om te smeren, verwarm je een metalen mes of lepel en schraap je de zachte Nutella eraf.
Is alle chocolade geschikt om te smelten? Ja in principe wel, dus of je nu melk, puur of wit hebt, het zal allemaal smelten. Pure chocolade en melkchocolade kan je prima van een huismerk kopen. Goedkope witte chocolade daarentegen smelt niet goed en wordt vaak korrelig.
Chocolade smelt sneller naarmate het percentage cacaoboter en vet hoger is, dus pure chocolade smelt het snelst. Eenmaal gesmolten, is het glanzend en heeft het een goede viscositeit. Pure chocolade van goede kwaliteit met niet minder dan 70 procent cacaobestanddelen geeft je een donkerdere, rijkere smaak.
In principe smelt alle chocolade, maar witte chocolade staat erom bekend dat het snel korrelig wordt. Je kunt dus het beste melkchocolade of pure chocolade gebruiken als je chocolade wilt smelten. Wil je je chocolade kleuren, dan kun je hiervoor wel het beste witte chocolade gebruiken.
Doe de Nutella in een hittebestendige kom en plaats deze op een pot kokend water. Door de stoom zal de hazelnootpasta opwarmen en lopender worden. Voor kleinere porties kan je de hazelnootpasta in een kommetje scheppen en opwarmen in de microgolfoven.
Zet de pot Nutella niet direct in de magnetron, want dan smelt hij 🙈 #nutella #warmechocolademelk #snack #koffietijd.
Je kunt het een paar seconden opwarmen in de magnetron of een kom water verwarmen en de Nutella in het water laten zitten tot het loslaat . Dompel de container gewoon ongeveer 30 seconden tot een minuut onder in heet water. Roer het dan met een lepel door. Dit zou de Nutella los moeten maken.
Bakken met Nutella kan een uitdaging zijn, omdat te hoge temperaturen de smaak kunnen verbranden of veranderen . Het is echter ook niet haalbaar om de Nutella er direct op te spuiten, omdat het plakkerig en slijmerig zou zijn. Daarom is het het beste om het een tweede keer te bakken om de Nutella te fixeren.
In chocoladepasta zitten veel meer harde vetten dan in pindakaas . Ook de olie in chocoladepasta kan vaak minder goed tegen kou dan de olie in pindakaas. Daarom wordt chocopasta vaak wel hard in de koelkast en pindakaas niet!
Wat zijn enkele manieren om de perfecte druppelconsistentie met Nutella te bereiken? Doe je Nutella in een boterhamzakje en verwarm het 10 seconden in de magnetron om een ​​gesmolten chocoladeconsistentie te krijgen . Gebruik 1 kop (300 g) Nutella. Voeg 3/4 kop (180 ml) gekookte slagroom toe.
Als je weinig tijd hebt, kun je gemakkelijk chocolade smelten in de magnetron. Vul een magnetronbestendige kom met de chocolade. Verwarm de chocola op 800W gedurende 30 seconden. Kijk na 30 seconden hoe ver de chocolade gesmolten is.
Gelukkig is dat niet nodig, want je kunt gesmolten chocolade prima laten stollen. Het is niet heel erg lekker om gestolde chocolade te eten, maar je kunt het heel goed opnieuw smelten en dit weer gebruiken voor het maken van bonbons en andere chocolade creaties.
Een lege Nutella ® pot kan een pennenhouder, een kaars, een vaas met bloemen, zelfs een spaarpot worden! Het enige wat u nodig hebt is creativiteit en onze tutorials. Laat u inspireren door deze zuinige upcycling ideeën.
Als u chocolade langer wilt bewaren, kunt u het ook invriezen. Chocolade kan tot wel zes maanden in de vriezer bewaard worden, zolang het goed is ingepakt in een luchtdichte verpakking. Houd er wel rekening mee dat chocolade na het ontdooien mogelijk wat witte vlekken vertoont.
Hoelang blijft chocolade houdbaar? Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.
Nutella bevat naast suiker ook veel vet, die samen veel calorieën leveren. Als je dit veel en vaak eet, kan het op den duur gezondheidsproblemen veroorzaken. Het moet gezegd dat Nutella wel meer natuurlijke ingrediënten bevat dan sommige soortgelijke producten.
Smeer 15g Nutella®, ongeveer één koffielepel, op een sneetje brood en geniet van je ontbijt.
100% gecertificeerde duurzame palmolie
De palmolie die we gebruiken in Nutella® is duurzaam, 100% RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) gecertificeerd als segregated, wat betekent dat het gescheiden wordt gehouden van conventionele palmolie langs de hele toeleveringsketen.
Chocolade bakken is geweldig om te smelten in een recept zoals brownies of cakes . Cacaopoeder is ook geweldig voor brownies en cakes, en om te bestuiven. Couverture is geweldig voor het maken van chocolade zoals bonbons en truffels.
Voor een mooi gestold, glanzend en knapperig resultaat moet chocolade worden getempereerd. Tempereren is het smelten en vervolgens op de juiste temperatuur brengen van chocolade, waardoor er kristallen ontstaan die zorgen voor de hardheid, glans en krimpkracht van het afgekoelde eindproduct.
Met water verdun je meestal, maar als je water bij chocolade doet, word deze juist dikker. Ook is het dan niet meer mogelijk om de chocolade hard te laten worden, dus let daarbij op als je deze methode gebruikt. Het klinkt niet echt charmant, maar ik geef de voorkeur aan het smelten in de magnetron.