In het kort: Bewaar ongesneden courgettes tot 6 dagen op een koele plek buiten de koelkast.
Je kunt je groenten al enkele dagen op voorhand schillen en snijden. Op deze manier hoef je ze alleen maar toe te voegen terwijl je aan het koken bent, waardoor je kostbare tijd bespaart én meer kunt genieten van het gezelschap van je gasten.
Hoe je gesneden courgette bewaart. Als je je courgette al hebt gesneden en er nog wat over hebt, kun je het nog steeds bewaren, maar het is het beste om het helemaal op te maken als dat kan. Vers gesneden courgette kan vier of vijf dagen in de groentelade worden bewaard, goed afgesloten in een luchtdichte container of zip-top zak .
Donkere vlekken over het hele vruchtvlees - Nadat u uw courgette hebt gesneden, ziet u mogelijk donkerbruine vlekken (zoals hierboven en hieronder afgebeeld). Als deze vlekken klein en minimaal zijn, snijdt u eromheen en gebruikt u het resterende witte vruchtvlees. Als de bruining wijdverspreid is, kunt u het beste de hele courgette weggooien.
Om je courgette in sliertjes te snijden kan je een dunschiller gebruiken, maar de handigste weg is om gebruik te maken van een spiralizer. Dat is een tool speciaal gemaakt om je groenten als wortel, komkommer en courgette in dunne reepjes te snijden.
Vooraf maken: Courgette kan tot 1 dag van tevoren worden gesneden en gekoeld worden bewaard voor het kruiden en grillen. Bewaren: Bewaar restjes in een luchtdichte container tot 4 dagen in de koelkast.
In het kort: Bewaar ongesneden courgettes tot 6 dagen op een koele plek buiten de koelkast.
Courgettes klaarmaken
Als u grote hoeveelheden kookt, snijd ze dan van tevoren in stukken en bewaar ze in een plastic zak in de koelkast.
Hoe geraspte courgette te bewaren. U kunt courgette tot vier dagen in de koelkast bewaren of tot zes maanden in de vriezer . In de koelkast blijft de geraspte courgette water afgeven terwijl het staat, dus het is het beste om elke dag vloeistof uit de container te laten lopen.
Courgetteplakjes kunnen in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 5 dagen bewaard worden. Als alternatief kunnen ze tot 3 maanden ingevroren worden - laat ze ontdooien in de koelkast voordat u ze opwarmt (optioneel). Verwarm restjes in de magnetron op hoge stand gedurende 1-2 minuten.
Courgette oogsten en bewaren
Je oogst de courgette door met een mesje het korte stukje achter de steel af te snijden. Je kunt de courgette ook twee keer draaien en de groente zo van de plant verwijderen. Als je de courgetteplant goed verzorgt, kun je dus rekenen op een rijke oogst.
Hoe weet ik of een courgette niet goed meer is? De courgette heeft dan rotte plekken of gaat schimmelen. Bederf ontdek je snel door je zintuigen te gebruiken. Dus kijk, ruik of proef en je weet het!
Courgette snijden: in blokjes (brunoise)
Snijd de courgette in gelijkmatige plakken van ongeveer 0,5 cm zodat alles hetzelfde formaat heeft en dus evenredig gaar wordt. Stapel de plakken op om de reepjes te snijden. Draai ze een kwartslag en houd de reepjes goed bij elkaar om de blokjes te snijden.
Houd er rekening mee dat groenten voedingsstoffen en smaak verliezen als ze eenmaal zijn gesneden, omdat ze worden blootgesteld aan lucht (oxidatie). Door gesneden groenten goed te bewaren, blijven ze langer vers en smaken ze langer, en zijn ze ook heel gemakkelijk te eten als tussendoortje of te gebruiken in recepten. Alle gesneden groenten moeten binnen 2 tot 3 dagen worden gebruikt .
Bereid je groenten de avond ervoor voor
Schil aardappelen, wortels, pastinaken en alle andere groenten die je eet en laat ze een nacht in pannen met koud water staan . Dit bespaart je een hoop gedoe en extra rommel op kerstochtend.
Dit komt omdat groenten na het snijden kwetsbaarder zijn voor bederf. Door voorgesneden groenten op koelkasttemperatuur (4°C tot 7°C) te bewaren en ze zoveel mogelijk van licht en lucht af te schermen, kunnen biologische reacties worden vertraagd.
Voor dit recept heb je 2 kopjes geraspte courgette nodig. Je hebt dus ongeveer 3 kleine courgettes, 2 middelgrote courgettes of 1 grote courgette nodig.
Geraspte aardappelen, wortelen en courgette
Zelfs de grotere groenten, zoals aardappelen, worteltjes en courgette kun je eenvoudig raspen.
Courgette raspen met een keukenmachine is veruit de snelste manier om courgette te raspen! Het betekent wel dat je de keukenmachine moet wassen, maar voor mij is het de afweging waard! De keukenmachine instellen. Begin met het uitrusten van je keukenmachine met het raspblad of de raspbevestiging.
Bewaar hele courgette in de koelkast: Bewaar verse courgette in een papieren zak in de koelkast als u van plan bent om het meer dan een paar dagen na aankoop te gebruiken . De hele courgette blijft langer dan een week vers als u het in een groentelade of papieren zak bewaart die luchtcirculatie mogelijk maakt en verwelking voorkomt.
Hoe courgette te koken. Het is het beste om ze niet te koken, omdat ze dan papperig worden en hun smaak verliezen. Bak ze in plaats daarvan lichtjes in boter of olie en een klein beetje water . Je kunt ze ook roosteren tot ze zacht en licht goudbruin zijn om hun smaak te versterken, of marineren en BBQ of grillen tot ze verkoold en zacht zijn.
Courgette of Courgette
Engelse courgette wordt in Engeland courgette genoemd, het Franse woord voor groene kalebas . De Verenigde Staten hebben de Italiaanse naam overgenomen en beide termen verwijzen naar de zomerpompoen. Merk op dat het woord pompoen in Groot-Brittannië verwijst naar een fruitige drank en een volwassen versie van de courgettevrucht wordt merg.
Courgette bewaren gaat het beste buiten de koelkast. Op een koele, donkere plek blijven ze minstens een week goed. Gebakken courgette kun je ongeveer 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Bereide courgette kun je beter niet invriezen, omdat de structuur dan erg slap wordt.
Groene kruiden zoals tijm, oregano, peterselie, dragon en rozemarijn. Groene kruiden zoals tijm, oregano, peterselie, dragon en rozemarijn zijn over het algemeen ook vergevingsgezind en passen perfect bij courgette. Je hoeft hier niet per se verse kruiden voor te gebruiken; gedroogde kruiden kunnen ook prima.
Slappe of rimpelige groenten en fruit
Je kunt ze prima eten. Een badje van zo'n 10 minuten in ijswater doet wonderen.