Ook oude chinees warm je eenvoudig op in de Airfryer met bakplaat. 8 minuten op 160 graden.
Verhit eten voor gebruik. Bij het opwarmen in de magnetron is het belangrijk het gerecht tussendoor goed te roeren. Warm gerechten van Chinees-Indische (afhaal)restaurants niet nogmaals op.
Verhit het eten door en door tot stomend heet. Schep het goed om tijdens het verhitten. Verwarm niet iets voor de derde keer. Heb je een restje één maal opgewarmd en blijft er alsnog van over, gooi dat eten dan weg.
Loempia's of snacks gefrituurd zijn niet lekker uit de magnetron. Zet de oven aan gedurende 10 min op 150 graden. Als de oven is opgewarmd de snacks erin leggen – 10 minuten op 100 graden. Ze zijn gaar dus hoeven alleen warm te worden.
Eten opwarmen in de airfryer
Daarnaast is het opwarmen in de airfryer ook een goede en nieuwe manier van opwarmen. De airfryer werkt eigenlijk hetzelfde als de oven maar maakt gebruik van hete lucht. Hierdoor wordt het eten snel en gelijkmatig opgewarmd.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Wie dun beslag in de airfryer bereidt, zal geen goed resultaat krijgen. Denk aan pannenkoeken, vis in een jasje van deeg (voor fish and chips), appelbeignets of traditionele oliebollen. Dit beslag heeft frituurvet nodig om te stollen, de hetelucht van de airfryer doet dit niet.
Ook oude chinees warm je eenvoudig op in de Airfryer met bakplaat. 8 minuten op 160 graden.
Over foe yong hai met ei, rijst en edamame boontjes
De maaltijd is dan nog 30 dagen houdbaar. Je hoeft hem niet te ontdooien voor het opwarmen, houdt wel rekening met een dubbele opwarmtijd.
Hetzelfde geldt voor afhaalmaaltijden, zoals Chinees. Er blijft vaak genoeg over voor een hele nieuwe maaltijd. Hoe lang kun je de restjes bewaren? Het Voedingscentrum heeft als vuistregel dat restjes eten twee dagen in de koelkast bewaard kunnen worden op 4°C.
De kilobakken die veel gebruikt worden door de Chinese restaurants hebben wij allen wel eens op tafel gehad! Babi Pangang met Bami, Nasi of witte rijst en een bakkie sambal... Stevige plastic containers in spuitgiet kwaliteit die zelfs in de oven kunnen tot 120 graden.
Bereiding: Gaatje in de folie prikken en 6 minuten op 750w in de verpakking in magnetron verwarmen, of babi pangang zachtjes in de pan warm maken. Kant en klare Babi pangang van Porc au Grain scharrel varkensvlees , per 500 gram verpakt.
Opwarmen gaat het beste door de bami in een koekenpan op laag vuur al omscheppend te bakken.
In de oven of airfryer
Doe de nasi dan in een ovenbestendige schaal of in het bakblik van je airfryer. Zet je oven vervolgens op 180 graden (of 150 graden als je je airfryer gebruikt) en warm de nasi in ongeveer een half uurtje op. Schep regelmatig om en voeg een eetlepeltje water toe als de rijst te droog wordt!
Twee populaire gerechten op de Chinese menukaart, bami en nasi, zijn helaas niet de gezondste keuzes. Ze bestaan hoofdzakelijk uit respectievelijk witte paste en witte rijst, snelle koolhydraten dus. Die laten je bloedsuikerspiegel snel pieken en snel ook weer dalen.
De witte Chinese bakjes zijn gemaakt van polypropeen, wat stevige en tegelijkertijd wendbare eigenschappen heeft. Hierin kunnen gerechten warm worden gehouden, bewaard of meegegeven worden. De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer.
Je kunt de restjes niet zomaar klakkeloos opwarmen. Het gerecht moet een temperatuur van minstens 82 graden bereiken als je er opnieuw van wilt eten. Anders krijg je te veel bacteriën binnen. Dat betekent ook dat je het eten halverwege even goed moet omroeren zodat de hitte gelijk verdeeld wordt.
Je kan de tjap tjoy afgedekt opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ca. 8-10 minuten. Of je schept de kip over in een pannetje en verwarmt deze op middelhoog vuur.
Foe yong hai is ongezond omdat met name de saus te veel suiker bevat. Dat is erg jammer want de rest van het gerecht is eigenlijk best gezond aangezien de basis uit een omelet met groenten bestaat. En van eieren en groente kun je eigenlijk nooit teveel eten als je diabetes hebt of een koolhydraatarm dieet volgt.
Hoewel het niet noodzakelijk is om je airfryer voor te verwarmen, raden we het je in de meeste gevallen wel aan. Ten eerste omdat de meeste baktijden die je vindt in recepten of op verpakkingen gebaseerd zijn op een voorverwarmde airfryer. Het resultaat wordt dus beter als je jouw apparaat goed voorverwarmt.
Nee, het gebruik van bakpapier en aluminiumfolie in uw Philips Airfryer wordt om de volgende redenen niet aanbevolen: Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal.
Kan er een bakje in de Airfryer? Ja, je kunt een bakje in de Airfryer plaatsen om voedsel te bereiden. Het is belangrijk om een geschikt bakje te kiezen dat bestand is tegen de hoge temperaturen van de Airfryer en geschikt is voor gebruik in de oven. Een keramisch of siliconen bakje is bijvoorbeeld een goede optie.
Heb je je ooit afgevraagd of je vlees kunt bereiden in de airfryer? Het antwoord is ja! De airfryer is niet alleen geweldig voor het bereiden van knapperige frietjes en snacks, maar het is ook een uitstekende optie voor het grillen, bakken en braden van vlees.
Misschien heb je het zelfs wel eens gedaan: bakpapier of aluminiumfolie in de airfryer. Volgens Philips is dit niet handig, want als je de bodem bedekt, wordt de luchtstroom beperkt. Daarbij kan viezigheid zich op de bodem verzamelen, waardoor de luchtstroom wordt onderbroken.
Kun je maaltijden opnieuw opwarmen in de airfryer? Ja, de airfryer kan worden gebruikt om voedsel op te warmen. Dit is voordelig omdat de knapperigheid van het voedsel behouden blijft, in tegenstelling tot een magnetron die bepaalde etenswaren een beetje klef kan maken na het opwarmen.