Het vetarme dieet beperkt de inname van dierlijke producten, zoals eieren, vlees en volle melk (bron). Ze beperken ook vetrijke plantaardige voedingsmiddelen die over het algemeen worden gezien als gezond, zoals olijfolie, noten en avocado's.
Worst, gehakt, spiering en spek zijn helemaal uit den boze. Ook vet runds-, varkens- en schapenvlees zijn minder goede vleessoorten. Gevogelte en paardenvlees zijn gezonder. De wetenschap bewijst dat vis eten gezond is.
Eieren en afvallen
Eieren kunnen helpen bij afvallen omdat ze veel eiwitten bevatten en relatief weinig calorieën. Ze zorgen ervoor dat je langer vol zit. Zo grijp je minder snel naar tussendoortjes en wordt het makkelijker om kleinere porties te eten. Ook helpen de eiwitten om je spieren te behouden en op te bouwen.
Dit betekent dus dat je maaltijden en producten kiest die weinig tot geen vet bevatten, zoals magere zuivel, mager vlees, vis, en veel groenten en fruit. Het idee is om de hoeveelheid vet die je binnenkrijgt te verminderen, wat kan helpen bij onder andere gewichtsverlies en het verbeteren van je algehele gezondheid.
bevatten zijn in normale hoeveelheden toegelaten: dranken (waters, vetarme bouillon), aardappelen, groenten en fruit, gewone broodsoorten. mogelijk vetarme bereidingstechnieken zoals stomen, pocheren, blancheren, koken of een ovenbereiding.
Rijstnoedels zijn een andere vetvrije optie die kan worden toegevoegd aan Aziatische soepen en salades. Geniet van popcorn met een luchtpop als een vetvrije snack. VLOEISTOFFEN Water, koffie en thee bevatten geen vet. Frisdranken en vruchtendranken zijn ook vetvrij, maar leveren nog steeds aanzienlijke calorieën en bieden weinig voedingsstoffen.
Een algemene regel is dat als een 100 calorieën bevat en 3 gram of minder vet , het een vetarm voedsel is. Veelvoorkomende voorbeelden zijn onder andere groenten, fruit, volkoren granen, eiwitten, kip- en kalkoenfilet zonder vel, bonen, linzen, erwten, zeevruchten en magere zuivelproducten.
Het verminderen van de hoeveelheid vet en verzadigd vet die u eet, is een gemakkelijke manier om uw totale calorie-inname te beperken. Het eten van vetvrije of vetarme voedingsmiddelen is echter niet altijd het antwoord op gewichtsverlies . Dit geldt met name wanneer u meer van het vetarme voedsel eet dan u van het normale item zou doen.
Probeer eieren te eten in combinatie met andere voedingsrijke voedingsmiddelen, zoals groenten, salades en volkoren granen .
Het Voedingscentrum adviseert niet meer dan 2 tot 3 eieren per week te eten. De reden is dat het eigeel cholesterol en verzadigd vet bevat. Zowel cholesterol als verzadigd vet verhogen cholesterol in je bloed. Dit is slecht voor je hart en bloedvaten.
De meest gezonde manier om een ei te eten, is door 'm te koken. Een gekookt ei bevat namelijk ongeveer twee keer minder vet en verzadigd vet dan een gebakken ei. Ook het feit dat je geen bakproduct – met verzadigde vetten – hoeft te gebruiken, maakt een gekookt ei een betere keuze.
Vermijd voedingsmiddelen zoals koekjes, chips, frisdrank, fastfood en kant-en-klaarmaaltijden. Suikerhoudende dranken: Frisdrank, vruchtensappen en andere suikerhoudende dranken bevatten veel calorieën en hebben weinig voedingswaarde.
Produceren. Fruit en groenten zijn allemaal vetarm en een belangrijk onderdeel van elk dieet . Volwassenen moeten ernaar streven om elke dag minstens vijf porties fruit en groenten te eten. We moeten een verscheidenheid aan kleurrijke fruitsoorten en groenten opnemen, omdat ze goede bronnen zijn van vitaminen, mineralen en vezels.
Een vetvrij dieet is een manier om vetten in voedingsmiddelen, zoals boter, mayonaise en eieren, te vermijden . Het dieet bevat wel voedingsmiddelen met veel eiwitten, zoals kalkoenfilet, kipfilet en magere melk.
Eet voornamelijk plantaardig voedsel (zoals groenten, fruit en volkoren granen) en een gematigde hoeveelheid mager en vetarm, dierlijk voedsel (vlees en zuivelproducten) om uw vet, cholesterol, koolhydraten en calorieën onder controle te houden. Kies tijdens het winkelen voor vis, gevogelte en mager vlees. Beperk deze tot 5-7 ounces per dag.
Een standaard vetarm dieet bevat ongeveer 30% — of minder — van zijn calorieën uit vet ( 31 ). Hier zijn een paar voorbeelden van voorgestelde dagelijkse vetbereiken voor een vetarm dieet, gebaseerd op verschillende caloriedoelen: 1.500 calorieën: ongeveer 50 gram vet per dag. 2.000 calorieën: ongeveer 67 gram vet per dag.
Neem voldoende eiwit
Ook eiwitrijk voedsel, zoals vlees, vis, kip, eieren, noten en kwark, werken prima om u een vol gevoel te geven. Het kost uw lichaam namelijk meer tijd om eiwitten te verteren dan bijvoorbeeld suikers. Zo doet u dat: zorg bij iedere maaltijd voor een eiwitbron.
Wat vult goed en heeft weinig calorieën? Voor een vol gevoel kun je het beste volkorenproducten zoals brood, pasta en zilvervliesrijst, groenten, peulvruchten, mager vlees, vette vis, noten, zaden en avocado's eten.
Het beste type pasta om te eten tijdens een dieet is pasta met volkoren granen . Naast volkoren pasta zijn pasta gemaakt van andere ingrediënten zoals kikkererwten, linzen en groenten geweldige opties wanneer u op dieet bent.
Graanproducten Brood en meel, haver, ontbijtgranen, rijst en pasta bevatten allemaal weinig vet , maar de varianten met meer vezels hebben ook andere voordelen.
Over het algemeen zijn kip, kalkoen en vis uw magerste vleessoorten. Slim winkelen kan deze keuzes nog gezonder maken. Kip en kalkoen (gevogelte): Het donkere vlees en de huid zijn de vetste delen, dus probeer het bij de borst te houden.