Ei koken in Airfryer Je prikt een klein gaatje in de eieren, je legt ze in het mandje en stelt het apparaat in op 120 °C. Afhankelijk van het type Airfyer heb je binnen 10 á 12 minuten een zachtgekookt eitje, en bij 15 minuten een hardgekookt eitje.
Aan de slag. Verwarm de airfryer voor op 120 °C. Leg de eieren in de mand van de airfryer en gaar in ca. 10 min.
Gebakken eieren in de airfyer
Het enige wat je nodig hebt is een klein (aluminium) bakblikje dat in de airfryer past. Voeg een beetje vet toe, olie of boter, breek het ei in het ingevette bakblik en bak de eieren op ca. 180 °C in zo'n 8 minuten gaar.
Plaats het in de frituurmand en verwarm het 5 minuten voor op 400°F (204 °C). Breek een ei in een klein kopje en schuif het ei in de hete pan . Airfry op 350°F (177°C) gedurende 3 minuten voor een zonnige kant boven een gemakkelijk gebakken ei. Als u liever een gebakken ei met medium eidooier wilt, voeg dan 1 minuut extra toe aan de kooktijd.
Breek een ei in elk ramekin en voeg ongeveer 2 eetlepels water toe aan elk ramekin. Plaats de ramekins in de airfryermand en verlaag de temperatuur naar 360 graden. Stel de timer in op 4 tot 5 minuten. Je weet dat de eieren klaar zijn als het eiwit gestold lijkt en een zachte prik kan weerstaan.
Tik heel zachtjes met het ei tegen de rand van de kom totdat er een gaatje in komt. Houd het ei boven de kom en plaats je duimen tegen het gaatje van het ei. Breek nu het ei open boven de kom. Een ei splitsen doe je met een lege plastic fles.
Een ei koken is makkelijk, maar je bent meestal meer tijd kwijt aan het aan de kook brengen van het water dan het koken zelf. Maar het kan dus ook in de airfryer!
Ei koken in Airfryer
Je prikt een klein gaatje in de eieren, je legt ze in het mandje en stelt het apparaat in op 120 °C. Afhankelijk van het type Airfyer heb je binnen 10 á 12 minuten een zachtgekookt eitje, en bij 15 minuten een hardgekookt eitje.
Je kunt bakpapier ook gebruiken bij het bakken in de airfryer. Wees wel precies met het gebruik van het papier, laat het niet over de rand van de mand steken. Dat kan namelijk de luchtstroom belemmeren en dat gaat ten koste van de smaak. Gebruik het niet als er niets in de mand zit.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius. Plaats de bevroren broodjes in het mandje van de airfryer. Bak de broodjes ongeveer in 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze wederom een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.
Naast koken, kunt u zelfs een ei bakken in de airfryer. Verwarm het apparaat hiervoor tot 180 graden Celsius, breek het ei vervolgens in een hittebestendig schaaltje en strooi er wat peper en zout overheen.
Leg de eieren in het mandje (je kunt gerust een paar eieren tegelijk koken, maar leg het mandje niet overvol) en zet de timer. (Dit zijn gemiddelde tijden die, afhankelijk van welke airfryer je gebruikt en hoe jij je eieren het liefst eet, een beetje kunnen afwijken.
Doorprik het ei aan de onderkant, het stompere uiteinde, met een naald of eiprikker om te voorkomen dat het ei openbarst tijdens het koken. Zodra het water borrelt laat je er zachtjes het ei in zakken. Wacht 4 à 5 minuten voor een zachtgekookt eitje. Heb je liever een hardgekookt exemplaar, wacht dan 8 à 10 minuten.
Ja, u kunt water in een airfryer doen , maar er zijn een paar belangrijke dingen waar u rekening mee moet houden: Vocht voor stomen: door een kleine hoeveelheid water (meestal ¼ tot ½ kopje) aan de bodem van de airfryer toe te voegen, kunt u stoom creëren. Dit kan helpen bij het bereiden van gerechten die vocht nodig hebben, zoals groenten of bepaalde eiwitten.
Groenten. Groenten die je normaal gesproken kookt of stoomt, kun je beter niet in de airfryer bereiden. Denk aan wortels, bonen, spinazie en broccoli. Ze drogen door de hete lucht namelijk snel uit.
Om het leeglopen van een ei tijdens het koken te voorkomen kan je met een eierprikker aan de stompe kant van het ei een gaatje in de schaal prikken. Doe de eieren in een pan. Voeg zoveel water toe dat ze half onder staan. Zet de kookwekker voor hardgekookte eieren op 10 minuten.
Sla het ei gewoon op een plat oppervlak om de schaal te breken in plaats van de rand van een schaal te gebruiken (of een mes als je je een weg hebt gebaand door eieren). In tegenstelling tot het breken van een ei tegen de rand van een kom, breekt het slaan op een plat oppervlak de buitenste schaal, maar duwt het de stukjes ei niet in het eiwit en de dooier.
Ja, absoluut . Je hoeft geen water te gebruiken om zachtgekookte eieren of hardgekookte eieren in de airfryer te koken.
Kun je siliconen eierpocheerders gebruiken in een airfryer? Ik raad het niet aan om eieren in siliconen te pocheren in een airfryer . Hoewel ze hittebestendig zijn, geven ze niet op dezelfde manier warmte af als keramiek.
Breek het ei in een ramekin, dek af met een klein schoteltje en kook het in de magnetron gedurende 30 seconden . Laat het een paar minuten staan, als het eiwit nog een beetje vloeibaar is, kook het dan nog eens 10 seconden. Alle magnetrons verschillen enigszins, dus kook het bij de eerste poging slechts 27 seconden en dan nog eens 4 of 5 seconden tot het eiwit net gestold is.