Net zoals de schil van vele andere fruitsoorten, zoals kiwi en meloen zit ook de schil van een banaan vol met goede stoffen. Dit zijn onder andere vitamine B6, B12, kalium en magnesium. Zonde om de schil weg te gooien dus, want kalium zorgt bijvoorbeeld voor wittere tanden en is ook nog eens goed voor uw hart.
Om de banaan te bereiden, verwijder je gewoon het steeltje en wast je de schil grondig. Gooi het dan in de blender en voeg het toe aan je favoriete smoothie recept of verwerk het in een bananenbrood. Je kunt de schillen ook bakken, koken of frituren, waardoor de textuur zachter wordt en ze gemakkelijker te eten zijn.
Rijk aan voedingsstoffen
Dat je van bananenschil iets heel lekkers kan maken, daar blijft het niet bij. Het is ook nog eens gezond. De schil is namelijk rijker aan belangrijke voedingsstoffen dan het vruchtvlees van de banaan zelf. Zo bevat het gele omhulsel meer magnesium en kalium maar ook meer vitamine B6 en B12.
Veel groente- en fruitsoorten kunt u dus eten mét schil, maar er zijn ook een aantal producten die u echt zonder moet eten. Dit omdat de schilletjes giftige stoffen bevatten of gewoonweg absoluut niet te eten zijn. Zo is de schil van een ananas, avocado of passievrucht echt niet geschikt voor consumptie.
Bananen zijn zoete, zachte vruchten die over de hele wereld populair zijn. Hun dikke, vezelige schillen zijn echter een minder populaire voedingsbron, althans in westerse landen. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn bananenschillen niet alleen veilig om te eten, ze bieden ook een aantal gezondheidsvoordelen .
Net zoals de schil van vele andere fruitsoorten, zoals kiwi en meloen zit ook de schil van een banaan vol met goede stoffen. Dit zijn onder andere vitamine B6, B12, kalium en magnesium. Zonde om de schil weg te gooien dus, want kalium zorgt bijvoorbeeld voor wittere tanden en is ook nog eens goed voor uw hart.
Week bananenschillen in water en gebruik ze om je planten water te geven . Voeg bananenschillen toe aan je composthoop in de achtertuin; bananenschillen breken snel af en voegen veel voedingsstoffen toe. VERLICHT UITSLAG EN JEUK. Wrijf de schil over insectenbeten, gifsumak, huiduitslag of psoriasisplekken om jeuk te verminderen en genezing te bevorderen.
Dat wil niet zeggen dat je de schil van elk fruit en elke groente moet eten. Vermijd meloen, avocado en ananas en pel altijd uien en knoflook.
Ja, zeker wel! Je kunt alle soorten kiwi's helemaal eten, zelfs die met 'haar', maar je moet ze wel eerst wassen. Het eten van de schil van kiwi's kan zelfs veel voordelen hebben.
Veel van de gezondste stoffen van de komkommer bevinden zich in of pal onder de schil! Het is dus het beste om komkommer met schil en al te eten. Wel eerst goed wassen voordat je hem gebruikt! Komkommers blijven maximaal een week goed als je ze op een koele plek bewaart, liefst buiten de koelkast.
Er wordt dus aangeraden om minimaal één banaan per dag te eten. Een banaan is namelijk heel gezond, maar dit betekent niet dat het gezond is om er bijvoorbeeld vijf per dag te eten. Bananen bevatten namelijk ook veel suiker. Eet er daarom niet meer dan twee per dag.
Bananen bevatten veel kalium, een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het doorgeven van prikkels in het zenuwstelsel. Ook zorgt kalium voor verlaging van de bloeddruk en is het nodig voor een goede functie van het hart, de nieren en vooral van de hersenen.
Sommige mensen denken dat bananen verstopping in de darm zouden veroorzaken. Dit is onjuist; bananen zijn vezelrijk fruit en, in combinatie met voldoende vocht, gaan ze juist verstopping tegen. Ook bevatten ze belangrijke vitamines, mineralen en sporenelementen en geen vet.
De natuur doet nog veel langer over het verwerken van een bananenschil. Dat komt omdat er in een bananenschil relatief veel cellulose zit. Cellulose is lastig afbreekbaar voor de micro-organismes in de natuur, waardoor een bananenschil tot wel 2 jaar kan overleven in de natuur.
Ondanks dat fruitafval (bananenschillen, mandarijnenschillen of appelkrozen) verteert, kan dat jaren duren. Het kan bovendien de zuurtegraad van de grond veranderen, wat slecht is voor de biodiversiteit.
De antioxidanten en vitamine C in bananen kunnen fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen. Wrijf gewoon de bananenschil over je gezicht en laat het 30 minuten intrekken voordat je het afspoelt en reinigt. Herhaal dit drie keer per week als onderdeel van je normale huidverzorgingsroutine.
Gelukkig hoeft dat voortaan niet meer, want we weten nu dat je de schil van mango's gewoon op kunt eten. Probeer de volgende keer een mango dus maar eens als een appel te eten (maar misschien niet in één keer). Ook de schil van deze vrucht bevat veel vitamine C en vezels, en ook nog vitamine A!
Ook van druiven, kersen, abrikozen, perziken, pruimen, citroenen, kiwi's, bessen, watermeloen en ananas is de schil eetbaar (Gezondheid rubriek, 2018). Of dat allemaal even interessant is, dat laten we aan jou over! Zelfs de kiwi kan je met schil én haartjes opeten.
Citroenschil is eetbaar. Je kunt het beste kiezen voor biologische citroenen, omdat hier geen of beperkt bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. De schil is vrij taai, dus daarom is raspen of fijnsnijden wel aan te raden. Je kunt de schil ook laten trekken in water.
Van welke vruchten kun je de schil eten? Appel : De schil van appels bevat de meeste onoplosbare vezels, een antioxidant genaamd quercetine en andere antioxidanten. Kiwi: De schil van kiwi's is waarschijnlijk een schil die de meesten van ons niet eten, maar het IS eetbaar!
Sommige soorten fruit en groenten, zoals ananas, knoflook en meloen , kun je het beste schillen. Andere soorten, zoals appels, aubergines en pruimen, kun je het beste met schil eten.
Appelschillen leveren veel essentiële vitamines voor het lichaam: De schil van 1 appel bevat ongeveer 8,4 mg vitamine C en 98 IE vitamine A. Als je appels eet en je schilt ze, dan neemt de hoeveelheid van deze vitamine af tot 6,4 mg vitamine C en 61 IE vitamine A.
Bananenschil verlicht jeuk en roodheid
Als je last hebt van muggen- of andere insectenbeten, huiduitslag of jeukende plekjes, hoef je er enkel maar het binnenste van een bananenschil over te wrijven om de jeuk en roodheid te verlichten. Het exotisch parfum neem je er al dan niet met plezier bij.
Ook je haren worden beter van een bananenschil. Tover je bananenschil om tot een haarmasker voor gezond en mooi haar. Dit doe je door een bananenschil onder te dompelen in een glas water tot deze week aanvoelt. Daarna pureer je de schil en breng je het mengsel aan op je haardos.
Bananenschillen kunnen direct op potgrond worden gelegd, of rond de basis van uw tuin als mulch . Terwijl ze ontbinden, geven ze voedingsstoffen af aan de grond om planten te voeden. Als u bananenschillen in uw tuin gebruikt, leg dan een enkele laag direct op de grond, en zorg ervoor dat ze de stengel van de plant niet raken.