Zaanse Mayonaise positioneren als dé lekkerste mayonaise van en voor Nederland. Zaanse Mayonaise is nog altijd bereid volgens ambachtelijk recept en die romige, volle smaak past perfect bij het eten dat wij als Nederlanders lekker vinden.
Ten eerste een zo hoog mogelijke oliegehalte en ten tweede een unieke combinatie van mosterd, azijn en kruiding waardoor de mayonaise een volle, romige smaak krijgt met een karakteristiek fris zuurtje.
De winnaar. De winnaar van onze mayonaisetest is Hellmann's met een score van 8,4 op 10. De tweede plaats werd weggekaapt door Carrefour en Vandemoortele met een gedeelde score van 7,5/10. Op de derde plaats staan Boni en Bertolli, beide met 7/10.
Hier maken wij échte mayonaise, met een smaak uit duizenden. Dit doen wij al 4 generaties lang volgens het oorspronkelijke recept, met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten. De onmiskenbare, volle, romige smaak van échte Zaanse mayonaise, is wat ons uniek maakt.
Sauzen zoals Zaanse mayonaise zijn niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Zaanse mayonaise kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Zo op de eerste oogopslag is Yogonaise de gezondste keuze, gezien daar minder verzadigd vet in zit. Verzadigd vet verhoogt het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten.
Dat product bestaat vooral uit water met bindmiddelen en veel zout en suiker. 'Mayonaise was te duur geworden. De grote levensmiddelenfabrikanten wilden daar een mouw aan passen en dwongen een wetswijziging af, waardoor mayonaise nog maar 70 procent olie en 5 procent eigeel hoefde te bevatten.
Een gezonde mayonaise is een mayonaise met een gezonde olie en olijfolie is een goede olie om mayonaise van te maken. Alleen de extra vierge olijfolie is een goede olie (de milde niet). Daarom kun je het best extra vierge olijfolie gebruiken voor een gezonde mayo.
Ingrediënten Zaanse mayonaise 50%
raapzaadolie (80%), natuurazijn, scharreleigeel (6%), water, suiker, zout, mosterd (water, mosterdzaad, azijn, zout, suiker), conserveermiddel (kaliumsorbaat), aroma's (bevat soja-eiwit en selderij), kleurstof (beta-caroteen), antioxidant (E385).
In mayonaise is de smaak behoorlijk romiger dan in fritessaus. Dat proef je en een échte sausfreak ziet dit met het blote oog. De kleur van mayonaise is dieper en de romigheid duidelijk zichtbaar in de structuur. Waar de één warm loopt voor deze romigheid zoekt de ander een frisser óf juist kruidiger alternatief.
Duke's is zuurder, met een meer kenmerkende, bijna azijnachtige, geur. Hellmann's is neutraler . Dat gezegd hebbende, zal iemand onmiddellijk beweren de "zoutere, meer citroenachtige" smaak van Hellmann's te prefereren. Of erop wijzen dat Duke's geen suiker bevat.
Specifiek zacht zure romige smaak, typerend voor de Zaanse mayonaise. Al meer dan 55 jaar zijn onze klanten trouw aan onze originele mayonaise: de échte Zaanse Mayonaise.
Zo is bijvoorbeeld Rusland het land waar de saus het meest geconsumeerd wordt, op de voet gevolgd door de rest van Oost-Europa. En ook buiten Europa, in Chili en Japan bijvoorbeeld, zijn ze dol op mayonaise.
De beste mayonaise maak je zelf
toegevoegd zout en suiker, wat in hoge mate slecht is voor de gezondheid. Door zelf mayonaise maken kun je deze toevoegingen vermijden. Kies daarbij wel een mosterd met weinig zout of gebruik mosterdzaadjes.
Als je bij elke maaltijd 2 volle eetlepels mayo toevoegt dan zal je behoorlijk snel te veel calorieën innemen en dus aankomen. Maar dat maakt van mayonaise geen verboden product, ook niet als je wil aankomen.
Zoals u hieronder zult zien, is de beste mayonaise Primal Kitchen Mayo . Wij geloven dat dit het gezondste mayonaisemerk is, omdat het alleen avocado-olie gebruikt voor vet, slechts zes ingrediënten bevat en in een glazen pot zit. Gebruik code GIMME10 voor 10% korting wanneer u winkelt bij Primal Kitchen.
'Mayonaise onterecht in verdomhoekje'
Meerdere studies tonen namelijk aan dat verzadigd vet (zoals in boter) door meervoudig onverzadigde vetten (zoals in mayonaise) vervangen, goed is voor je cholesterol en dus je algehele gezondheid.
Heb je bijvoorbeeld diabetes en volg je een suikervrij of suikerarm dieet, dan kan mayonaise zonder suiker perfect dienst doen als basissaus voor allerlei recepten. Suikerhoudende mayonaise kun je daarentegen juist beter in zijn geheel vermijden.
Zout in gemiddelde hoeveelheid (0.6%)
De Zaanse mayonaise van Van Wijngaarden is niet alleen in Nederland maar overal ter wereld verkrijgbaar. Het bestaat voor 80 procent uit olie, daarom smaakt het veel beter dan de fritessaus, waar veel meer water in zit. Samen met de kruiden zorgt de olie voor de smaak.
SPAR | Zaanse zaanse mayonaise pot - je vindt het bij SPAR.
Mayonaise kent een betwiste oorsprong tussen Frankrijk en Spanje. Het is wereldwijd geliefd en wordt gemaakt van eierdooiers, olie, zout, peper, mosterd en citroensap of azijn. Aioli vindt zijn oorsprong in het Middellandse zeegebied. Het is een emulsie, rijk aan knoflook en olie.