En dan is er natuurlijk nog de klassieker: kippensoep. Deze soep is mild voor je maag, bevat veel vocht en zorgt voor wat extra voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de soep niet te pittig is.
Asperge-, tomaten-, bloemkool-, groenten- en kippensoep Niet ontvette, gebonden of sterk gekruide bouillon en soep. O.a.Bruine bonen-, champignon-, erwten-, goulash-, kerrie-, paprika-, prei-en uiensoep. Soepen op basis van een roux en/of room.
Bottenbouillon of bouillon zonder toegevoegde e-nummers kunnen de elektrolytenbalans herstellen en helpen bij het verminderen van misselijkheid. Quinoa is licht verteerbaar en stimuleert de spijsvertering.
Zowel kamille, gember als muntthee staan ervoor bekend om je maagklachten te kunnen verzachten. Zij hebben kalmerende stoffen die maagproblemen verminderen. Gember is de beste keuze als je misselijk bent. Munt en kamille hebben dan ook weer een verzachtende werking op je darmen.
Kippensoep staat bekend als DE remedie bij verkoudheid en dat is niet zonder reden. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat kippensoep ontstekingsremmende eigenschappen heeft dankzij een stofje genaamd carnosine. Bovendien is kip een bron van zink en vitamine A, beide essentieel voor een sterk immuunsysteem.
Eet veel vezels zoals havermout, zilvervliesrijst of volkorenpasta. Dit bevat weinig vet waardoor je maag wat kalmeert. Vis en bonen: Deze bevatten beide weinig vet en veel eiwitten. Pak lekker een kopje verse gember thee of gebruik wat gember in je avondmaaltijd.
Vermijd erg grote en/of vette maaltijden. Alcohol, pepermunt, chocolade, koolzuurhoudende dranken, sterk gekruid eten en vet voedsel kunnen klachten veroorzaken. Wees voorzichtig met gasvormende voedingsmiddelen, zoals bonen, koolsoorten, ui en prei. Drink niet te veel melk.
Kippensoep is niet voor niets een hoofdbestanddeel voor maagklachten. Het levert vitaminen, eiwitten en andere voedingsstoffen en het kan je helpen gehydrateerd te blijven. Je hoeft ook niet veel verschillende ingrediënten te gebruiken om de voordelen te krijgen. Dit basisrecept voor kippensoep kan je in een mum van tijd beter laten voelen.
Soep is een goed idee wanneer je een gevoelige maag hebt
Wanneer je ziek bent geweest is soep toch ook altijd het eerste dat je begint te eten wanneer je herstellende bent. Terecht, want soep belast je spijsvertering veel minder dan anders voedsel. Voor mensen met een gevoelige maag is soep dus ook een slim idee.
Soepen op basis van bouillon, zoals kippensoep , zijn beter dan roomsoepen.
Als je diarree hebt, verlies je veel zout. Dat moet worden aangevuld. Neem regelmatig een kopje soep of bouillon. Dat kun je zelf maken, maar bouillon van een bouillontablet of oplossoep zoals Cup-a-Soup zijn ook goed.
Tomatenknoflooksoep
Rijk aan antioxidanten en vitamine C, deze soep is perfect om griep en koorts te verhelpen. Om deze makkelijke soep te bereiden, neem een pan en voeg olijfolie toe, rooster 7-8 fijngehakte teentjes knoflook en giet 1 1/2 kopje tomatenpuree, 1 kopje groentebouillon, kook de soep en breng op smaak met zout en peper om te genieten.
Ontstekingsremmer. In een Amerikaanse studie is bewezen dat kippensoep de ontsteking van de bovenste luchtwegen kan verlichten, wat ervoor zorgt dat je plots minder last zult hebben van een verstopte neus, hoesten en andere verkoudheidskwaaltjes.
Voeg toe aan favorietenlijst. Kool is een opmerkelijk middel tegen colitis ulcerosa, maagzweren en zweren in de twaalfvingerige darm. De belangrijkste voedingsstof in dit middel is vitamine U (S-methylmethionine), en kool bevat grote hoeveelheden.
En dan is er natuurlijk nog de klassieker: kippensoep. Deze soep is mild voor je maag, bevat veel vocht en zorgt voor wat extra voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de soep niet te pittig is.
Kippen- of runderbouillon kan helpen om de darmen te genezen, omdat het grote hoeveelheden darmhelende gelatine bevat . Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten kunnen ook erg nuttig zijn, en gefermenteerde voedingsmiddelen kunnen ook op natuurlijke wijze helpen om goede bacteriën aan te vullen.
Eet niets zuurs.
Sinaasappelsap en tomatensoep lijken misschien gezonde ingrediënten voor een ziektedag, maar voedingsdeskundige Dr. Elizabeth Trattner zegt dat het belangrijk is om alles te vermijden wat te zuur is als je ziek bent, vooral als je last hebt van misselijkheid of buikgriep .
Het American College of Gastroenterology beveelt bouillon en soepen op basis van bouillon aan als eerste keus als u last heeft van diarree en weer wilt overstappen op eten . Soepen op basis van bouillon hebben een zeer hoog watergehalte, wat kan helpen bij hydratatie tijdens de buikgriep.
Na een maagklachten bent u mogelijk gedehydrateerd en hebt u behoefte aan iets troostends en lichts. Soepen op basis van bouillon, met name kippensoep, zijn geweldig om uw lichaam te voorzien van de vloeistoffen en het zout dat het nodig heeft .
Kip-groentesoep (ook wel bekend als kippennoedelsoep) is een klassiek comfortfood als je je niet lekker voelt. Deze handgemaakte soep, gevuld met een collageenrijke bottenbouillonbasis, bevat wortels, eiernoedels, uien, knoflook en witte kipfilet. Bovendien heeft het een subtiele hint van gember en kurkuma.
"Het acroniem van het BRAT-dieet staat voor bananen, rijst, appelmoes en toast ", zegt Lena Beal, MS, RD, LD, een therapeutisch diëtiste uit Piedmont. "Historisch gezien werd het gebruikt in de kindergeneeskunde als kinderen ziek werden en niets konden verdragen. Maar dit dieet is nuttig voor iedereen die last heeft van misselijkheid, overgeven of diarree."
Geraffineerd witbrood, crackers en pasta zijn makkelijk voor uw maag als u last heeft van diarree of overgeven . Voedingsmiddelen die ontstekingen verminderen, zoals vette vis en groene bladgroenten, kunnen verkoudheids- en griepgerelateerde symptomen zoals lichaamspijnen verlichten. Gehydrateerd blijven is essentieel, ongeacht uw symptomen.