Als je kwaliteit en diversiteit zoekt raden we je in ieder geval aan het te zoeken in de wereld van de bean to bar chocolademakers. Een ander aanknopingspunt dat daar mee te maken heeft: origine chocolade. Voor wie dus vraagt naar de beste chocolades kunnen we absoluut niet één merk aanraden.
Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld. Hierdoor is het cacaopercentage in Belgische chocolade hoger dan in de meeste internationale producten.
Sinds 2002 is Carlo Midiri eigenaar van patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Hij geldt nu als de beste chocolatier van Nederland. Ook won hij al verschillende prijzen, waaronder de Dutch Pastry Award, een vakwedstrijd op het allerhoogste niveau.
Madagaskar
Het eiland beschikt over de hoogste kwaliteit cacao en de lokale specerijen zijn verrassend lekker in combinatie met de chocolade.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig geselecteerd worden. Bovendien worden de cacaobonen erg fijn gemalen waardoor Belgische chocolade een zeer fijne structuur heeft (van 15 tot 18 micron).
Chocolatier van het Jaar 2024 voor Brussel
Yasushi Sasaki staat symbool voor verfijning en precisie. Met een obsessie voor zuivere smaken en het gebruik van verschillende 'origin' chocolades, heeft hij het hart van de jury en vele chocoladeliefhebbers gewonnen.
Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
België – Top-rated land met de beste chocolade
Het is immers het beste land als het gaat om chocoladeproductie.
Zwitserland heeft, zonder twijfel, een aantal van de beste chocolade ter wereld. Zwitserse chocolade is meestal hoogwaardige melkchocolade, met een zijdezachte textuur. Veel mensen danken de heerlijke smaak van Zwitserse chocolade aan de hoogwaardige melk die ze gebruiken van lokale Alpenkoeien.
Sinds enkele jaren streven we er bij Leonidas naar om uitsluitend duurzame cacao te gebruiken voor de productie van onze pralines. Dat betekent dat we 100% pure cacaoboter gebruiken, maar ook dat we de boeren in het Zuiden en de planeet respecteren.
U vindt pralines van de beste chocolatiers ter wereld bij CHOCOLATS-DE-LUXE, het eerste adres voor fijnproevers en kenners, met waarschijnlijk de grootste online retailer van Europa voor de fijnste pralines en pralines.
Belgen zijn de beste
Zo opende ene Duitse chocolatier de aanval op onze heerlijke chocoladeproducten. Hij deed dat nadat hij in heel Europa 3.000 soorten pralines had geproefd. Toen stelde hij vast dat de kwaliteit van Belgische chocolade nogal overroepen is. Kritiek die wij als Belgen niet hoefden te slikken!
Evalueer het uiterlijk
Het heeft doorgaans een glad en glanzend uiterlijk zonder vlekken of witachtige verkleuringen, ook wel bekend als bloom . Vanwege het hoge cacaogehalte en de juiste tempering, zou goede chocolade schoon moeten breken als het gebroken wordt.
De pure chocolade van Amedei, Amedei Porcelana , wordt vaak de duurste chocolade ter wereld genoemd. Het heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder “Best bean to bar”, “Best Dark Chocolate Bar” en de “Golden Bean Award” (Academy of Chocolate Awards).
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
AH's beste keuze voor pure chocolade is de Delicata Reep pure chocolade Uganda 80%. Deze reep bevat: cacaomassa (uit Uganda), suiker, cacaoboter en natuurlijk vanillearoma. Het kost €2,19 voor 100 gram.
Het percentage cacao in Belgische chocolade is hoger dan dat van chocolade die elders geproduceerd wordt . Daarnaast bevat Belgische chocolade 100% cacaoboter. In combinatie met de traditionele vullingen van Ovidias zorgt dit voor een heerlijke smaakbeleving bij het eten van onze Belgische chocolade.
De jury met onder andere gastlid Rudolf van Veen was het unaniem eens: van de twintig deelnemers was de bonbon van Marieke de uitgesproken winnaar. De Inca bonbon is te koop in de winkel van Wereldbakker Wijnand aan de Huenderstraat 2 in Laren Gld.
Cacao, het basis ingrediënt voor chooclade vindt zijn oorsprong vermoedelijk in Mexico en het noorden van Zuid-Amerika. Het waren de Azteken die al 1200 de eerste cacaobonen oogsten en verwerkte tot een soort chocolade drankje met speciala geneeskundige krachten.
Waarom is Lindt & Sprüngli chocolate duurder dan andere merken? Lindt & Sprüngli staat voor premium chocolade, waarbij fijne ingrediënten worden gecombineerd met meer dan 175 jaar traditie en vakmanschap om de ultieme chocolade-ervaring te creëren .
De glad smeltende vulling
Onze geheime Lindor-vulling heeft een laag smeltpunt, waardoor het heerlijk smelt op de tong. Het is deze kenmerkende gladde smeltende finish die een werkelijk zalige chocolade-ervaring creëert.
Rodolphe Lindt noemde zijn nieuwe creatie chocoladefondant – smeltchocolade. Met deze uitvinding was Rodolphe Lindt de eerste chocolatier die chocolade produceerde zoals we die vandaag de dag kennen. Lindts smeltchocolade was instrumenteel in het vestigen van de wereldwijde reputatie van Zwitserse kwaliteitschocolade .