De Saint Agur is een verrukkelijk kaasje voor iedere blauwaderkaas liefhebber. Dit kaasje kan op verschillende manieren geserveerd worden. Uiteraard is dit een mooie kaas voor op een luxe
De perfecte balans van rijke, blauwe kaassmaak met een zachte, romige textuur zorgt ervoor dat deze kaas letterlijk smelt in de mond . Saint Agur Blue Cheese Wedge is de ideale blauwe kaas om een vleugje Franse verfijning toe te voegen aan uw kaasplank of gerecht.
Saint Agur is een blauwschimmelkaas die wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk in het dorp Beauzac in de bergachtige Franse regio Auvergne. Het is een unieke combinatie van een zachte, romige textuur met een zoute, pittige en pittige smaak.
Deze Franse blauwader valt op door zijn romige karakter ondanks zijn pittige blauwadersmaak. Door de bereiding met koemelk is de kaas milder dan bijvoorbeeld de Roquefort. De melk voor bereiding van Saint ... Agur is afkomstig van 300 boeren uit de Auvergne.
Nidelven Blå! 2023 was een recordjaar voor de World Cheese Awards, met meer dan 4.500 die streden voor de wereldbeker. Dit jaar werd de prestigieuze competitie gehouden in Trondheim in Trøndelag. De blauwe kaas 'Nidelven Blå' van Gangstad Gårdsysteri kreeg de kroon van beste kaas ter wereld.
Blauwe kaas, vooral de Stilton, is erg gezond omdat het in vergelijking tot normale kaas meer vitamine K2 bevat. Deze vitamine ondersteunt bloedstolling en zorgt ervoor dat bloedvaten schoon en elastisch blijven. Wist je dat de schimmel in blauwe kaas te vergelijken is met antibiotica?
Saint Agur | Savencia Fromage & Zuivel .
Blauwschimmelkaas, ook wel blauwaderkaas genoemd, is een type schimmelkaas met een blauwe schimmel (Penicillium roqueforti) als opvallendste kenmerk. Roquefort, een schapenkaas uit Frankrijk is een goed voorbeeld. Een goedkopere soort is Bleu d'Auvergne, deze is gemaakt van koemelk.
De romigheid van Saint Agur maakt het een uitstekende kookkaas: de kaas smelt gemakkelijk in sauzen en soepen en karamelliseert heerlijk onder de grill als u hem verkruimelt over kaas op toast of een Welsh rarebit .
Bewaren. Gekoeld bewaren onder 5°C. Niet geschikt om thuis in te vriezen . Na openen binnen 6 dagen consumeren.
Saint Agur is een blauwe kaas gemaakt van gepasteuriseerde koemelk in het dorp Beauzac uit de bergachtige Franse regio Auvergne. Sinds 1988 produceert de Bongrain Cheese Company deze dubbelroomkaas. De kaas is geschikt voor vegetariërs, omdat er vegetarisch stremsel aan wordt toegevoegd .
Wat zijn de gezondste kazen? De gezondste kaassoorten zijn 10+, 20+ of 30+ kazen met niet te veel zout (minder dan 2 gram zout per 100 gram kaas). Verder ook magere plattekaas, verse kaas, halfvolle plattekaas, cottagecheese, volle plattekaas, magere smeerkaas, ricotta, mozzarella en zachte, verse geitenkaas.
Vanwege COVID-19 ging de competitie dit jaar tussen de 'Supreme Champion' prijswinnaars van de afgelopen 5 jaar. Met trots laten wij weten dat de Jerseyhoeve Schorren de winnaar is geworden en daarmee opnieuw is uitgeroepen tot: beste kaas van de wereld!
Ingrediënten. Ingrediënten: Gepasteuriseerde MELK (Oorsprong: Frankrijk), zout, fermenten. Natuurlijk lactosevrij .
Camembert : Een van de meest geliefde kazen in Frankrijk, Camembert kaas, komt uit de regio Normandië. Deze kaas wordt geproduceerd van koemelk en heeft een zachte consistentie met een lichtgele kleur en een witte bloemige korst. De intense smaak in de mond is het belangrijkste kenmerk.
Zonder verassing zijn de 3 bestverkochte kazen ook echte Franse kazen: camemberts & brie worden namelijk het meest gegeten in Frankrijk. Deze worden gevolgd door de Roquefort blauwschimmelkaas en maakt zo de Top 3 kazen een echte Franse “Trois Premiers”.
Camembert: ja, maar…
Raclette, emmentaler, comté, brie en camembert behoren tot de toegestane producten, evenals vele andere melkproducten zoals yoghurt en boter.
Saint Agur is goed uitgebalanceerd, mild en rijk van smaak met een zeer romige en gladde blauwe textuur; niet te zout zoals de meeste blues . Het smelt letterlijk in de mond.
Gekoeld bewaren, onder de 5°C. Na openen binnen 5 dagen consumeren.
Neem magere zuivelproducten
Toch zijn het producten die goed zijn voor je gezondheid. Kies daarom voor producten met minder vet, zoals 20+ en 30+ kazen, mozzarella, hüttenkäse en zuivelspread en voor halfvolle en magere melk(producten).
De probiotica in blauwe kaas kunnen helpen bij het bevorderen en in stand houden van een gezonde darmflora. Het regelmatig consumeren van blauwe kaas kan een positief effect hebben op de spijsvertering en kan problemen zoals een opgeblazen gevoel, constipatie of diarree helpen voorkomen.
Overconsumptie van blauwe kaas kan overtollige calorieën en verzadigd vet aan het dieet toevoegen. 1 oz blauwe kaas bevat 8,14 g vet, waarvan 5,3 g verzadigd vet. Dit type vet kan het cholesterolgehalte verhogen en het risico op hartziekten vergroten.
Roquefort (Frankrijk ): Deze Franse kaas, die 12 tot 20 weken rijpt, is een van de meest pittige kazen die er zijn, vooral omdat hij van schapenmelk wordt gemaakt.