U haalt hiervoor simpelweg de kaas uit de plastic vacuümverpakking, laat de kaas even op temperatuur komen – dit is goed voor de smaak plus de kaas wordt beter snijdbaar – en smullen maar! Berg de overgebleven kaas op in het gratis bijgeleverde kaaspapier en berg het op in de koelkast.
Ja, je mag kaas meenemen in het vliegtuig. Maar zorg wel dat het geen vloeibare kaas is. Kaas mag mee naar landen in de EU, maar ook naar landen als Amerika. Wil je 100% zeker zijn dat het mee mag, stop het dan sealed in je ingecheckte bagage en niet in je handbagage.
Vliegen met kaas
~ Blokken kaas, geraspte kaas en wrongel kunnen in uw handbagage of ingecheckte bagage , wat u het beste uitkomt. Het goede nieuws is dat u zoveel kaas kunt meenemen als u in uw tassen kunt passen!
Harde en halfharde kazen moeten altijd vacuüm verpakt worden. "Veel onafhankelijke kaaswinkels in het buitenland zijn bekend met het helpen van toeristen met het inpakken van kaas voor lange vluchten," zegt Darlington. "Als het in krimpfolie verpakt is, blijven uw kazen vers en hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze over uw goede wandelschoenen smelten."
Bewaar kaas in de originele verpakking en leg het op de koelste, donkerste plek die mogelijk is . Dit is waarschijnlijk uw ingecheckte koffer als u vliegt. Als u rijdt, is dit niet uw kofferbak. Voor reistijden langer dan één dag is een koelbox uw beste optie.
Overweeg om herbruikbare koelelementen te gebruiken die zijn ontworpen voor reizen , en die doorgaans efficiënter zijn in het handhaven van lage temperaturen. Gebruik geïsoleerde verpakkingen: om de levensduur van uw koelelementen te verlengen, plaatst u ze in een geïsoleerde tas of koelbox met uw bederfelijke artikelen. Dit kan helpen om de inhoud langer koud te houden.
Harde kazen en hele kazen reizen beter dan zachte kazen en gesneden wiggen . Vraag bij de kaaswinkel of uw kaas vacuüm verpakt kan worden voor transport, indien mogelijk. Bewaar de kaas in uw ruimbagage, aangezien het bagageruim kouder is dan de cabine. Haal de kaas uit de krimpfolie zodra u thuiskomt.
Wikkel het in gewaxt papier en vervolgens in losse plasticfolie, geen hersluitbare zak. Bewaar het in een speciaal voor levensmiddelen bestemde zak om een vette bende te voorkomen . Onze favorieten zijn Cheddar, Mozzarella en Parmezaanse kaas (natuurlijk). Cheddar is een goede brandstof voor koude of zware wandelingen vanwege het hoge vetgehalte (9,5 g/ounce).
Romige kaas
Romige kazen worden beschouwd als vloeistoffen, dus zorg ervoor dat je 3,4 ounces of minder hebt als je iets als brie of geitenkaas meeneemt . Of maak je vliegtuigsnacks wat minder bougie en neem in plaats daarvan string cheese mee.
We bewaren onze kaas in plastic
Daarnaast kan plastic verpakkingsmateriaal ervoor zorgen dat de kaas ook een plastic-achtig smaakje krijgt. Verpak de kaas in speciaal kaaspapier met een dun laagje folie aan de binnenkant of maak gebruik van vetvrij bakpapier of ademende huishoudfolie.
Truck, trein, schip. Kaas wordt vervoerd in een geïsoleerde en indien nodig gekoelde ruimte, ideaal bij een temperatuur tussen 6 en 10°C, afhankelijk van het type kaas. Ventilatie is belangrijk om te schimmelgroei te voorkomen. Het transport gebeurt hoofdzakelijk per vrachtwagen, schip of trein.
U mag geen producten van dierlijke oorsprong, zoals voedsel of dranken die vlees of zuivel bevatten, of planten en plantaardige producten, meer meenemen naar de EU in uw bagage, voertuig of persoon.
Kaas versturen over de hele wereld
Indien nodig wordt uw kaas in een isolerende verpakking met koelelementen verpakt. Heeft u vragen, aarzel niet om contact op te nemen via [email protected]. In Europa wordt je kaas via PostNL en de partners van PostNL verzonden.
Geen zuivel en fruit
Het is verboden om vers fruit, zaden, planten, vlees- en zuivelproducten in te voeren. Deze worden ingenomen. Kaas mag wel, zolang die vacuüm is verpakt en niet is gemaakt van rauwe melk. Droog voedsel als stroopwafels, hagelslag of babyvoedsel mag u gewoon meenemen.
Wij raden aan om een vacuüm verpakte kaas in de koelkast te bewaren, want zo behoud je als het ware nog meer smaak. Maar ook buiten de koelkast is het mogelijk om vacuüm verpakte kaas te bewaren. Uiteraard niet in de zon, op of bij de verwarming, maar op een donkere en droge plek.
Maar opgelet: je mag niet alle etenswaren meenemen. Voor de meeste vliegmaatschappijen geldt de regel dat alles wat kneedbaar is (choco, pindakaas, zachte kaas …), niet meegenomen mag worden. Een boterhammetje met kaas, snoep of fruit mag je wel gewoon meenemen op het vliegtuig.
Eigenlijk alles, zolang het maar niet op de lijst van gevaarlijke zaken staat en minder is dan 100 milliliter. Mini-pindakaascupjes zijn bijvoorbeeld geen probleem. Verder mag je gewoon etenswaren meenemen in je handbagage. Hollandse kaas en hagelslag kan je dus gerust in je tas stoppen.
Voor de meeste soorten voedsel gelden geen beperkingen, behalve voor vloeibare of gelachtige producten. Voor vloeistoffen geldt: maximaal 100 ml per verpakking, verpakt in een transparante, hersluitbare plastic zak. Voor droge snacks zoals chips of gedroogd fruit bestaan geen hoeveelheidsbeperkingen.
Zachte kazen, zoals brie of Époisses PDO vallen in het onderste gedeelte van die schaal. Hun hoge vochtgehalte, wat de groei van bacteriën bevordert, betekent dat u deze niet langer dan vier uur ongekoeld moet laten .
Met name de vochtige groentela in de koelkast is een goede bewaarplek. Hier is de temperatuur het minst laag. Wil je kaas gaan eten? Het beste is om de kaas een half uur tot een uur voordat je hem gaat eten uit de koelkast te halen, zodat hij op kamertemperatuur komt.
Kun je kaas bewaren buiten de koelkast? Harde kazen kunt u met een aanbevolen bewaartemperatuur van 8 tot 15 graden wel buiten de koelkast bewaren. Zachte kazen kunt u het beste in de koelkast bewaren bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Haal de kaas veen half uur voor u hem gaat eten uit de koelkast.
In zowel uw hand- als ruimbagage mag u uw favoriete Hollandse kaas meenemen naar EU-landen. Harde kazen zoals Goudse kaas, komijnekaas en boerenkaas vormen dus geen enkel probleem. Als deze kazen standaard vacuümverpakt zijn, zijn ze geheel luchtdicht.
Het goede nieuws is dat veel soorten kaas mee naar huis kunnen worden genomen, zolang ze: 1) verzegeld/vacuüm verpakt zijn (de meeste kaaswinkels in Italië doen dit op verzoek voor u) 2) niet vloeibaar/vloeibaar zijn - oftewel geen Cottage of Ricotta en 3) geen vlees bevatten (zoals spek). Een vriend van mij heeft hier een goed artikel over geschreven.
Als u de stad uitgaat, kunt u uw kaas het beste in een koelbox met ijs bewaren. Als u met het vliegtuig reist, raden we u aan uw kaas zo dicht mogelijk bij de reis gekoeld of op ijs te bewaren , in de originele verpakking te bewaren, in plastic te doen en vervolgens in uw ruimbagage te bewaren.