1. Komkommerwater verlaagt het risico op hart-en vaatziekten. Komkommerwater aan je dieet toevoegen helpt je nieren om je lichaam te zuiveren van een teveel aan natrium en vermindert een hoge bloeddruk. En dat zorgt er dan weer voor dat je minder risico loopt op hart- en vaatziekten.
Daarnaast zijn komkommers rijk aan kalium en magnesium. Een portie van 150 gram ongeschilde komkommer bevat 193 milligram kalium en 17 milligram magnesium. Kalium speelt een rol bij het reguleren van de bloeddruk. De al genoemde cucurbitacines kunnen aderverkalking helpen te voorkomen.
Komkommers zijn goed voor je hart. De antioxidanten helpen mee om je cardiovasculaire gezondheid op peil te houden. Maar er zijn ook studies die erop lijken te wijzen dat komkommers een cholesterolverlagende werking hebben. Vooral de zaadjes van de komkommer blijken heilzaam te zijn.
Nitraatrijke groenten, zoals rucola, spinazie en rode bieten, zorgen voor een verlaging van de bloeddruk.
Natures can cure-Herbal health care,2012 meldde dat een studie uitgevoerd door professionele cardiologen, onthulde dat komkommers verbazingwekkend nuttig kunnen zijn bij het beheersen van hoge bloeddruk . Sterker nog, het drinken van het sap ervan kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk zonder medicijnen.
Het eten van komkommers kan leiden tot veel potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies, een evenwichtige hydratatie, een regelmatige spijsvertering en een lagere bloedsuikerspiegel .
Er is geen enkel voedingsmiddel dat de bloeddruk snel kan verlagen. Sommige voedingsmiddelen kunnen echter wel helpen om de bloeddruk in het algemeen te verlagen. Deze omvatten anthocyaanrijke bessen, bananen en andere voedingsmiddelen die kalium bevatten, bietensap en bieten, bladgroenten en meer.
Voedingsmiddelen met lycopeen zijn prachtige bloeddrukverlagers en cholesterolremmers. Denk aan (verwarmde) tomaten, tomatensaus, rode meloen, papaja, roze grapefruit, guave, pompoen en wortelen.
Heeft u een hoge bloeddruk en/of vaak hoofdpijn? Dan kan een banaan helpen. Bananen zijn namelijk rijk aan het mineraal kalium, uit onderzoek is gebleken dat het eten van 2 stuks per dag al voldoende is voor een bloeddrukdaling van 10%.
Ei is een goede bron van omega-3 vetzuren, vooral wanneer het afkomstig is van een kip die extra van deze gezonde vetzuren te eten krijgt. Deze voedingsstoffen leveren een belangrijke bijdrage aan de hersenfuncties en zijn gunstig voor de werking van het hart en de bloeddruk.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
De vezels uit de schil hebben als extra voordeel dat ze goed zijn voor de stoelgang, doordat ze water vast houden in het lichaam, waardoor de ontlasting zachter en soepeler wordt. Zonder schil bevat de komkommer meteen veel minder van de gunstige voedingsstoffen, dus met schil consumeren heeft zeker de voorkeur.
3 | De komkommer is goed voor het hart.
In de komkommer zitten flavonoïden. Dit zijn antioxidanten die bescherming bieden tegen verschillende hartziektes.
Daarnaast is komkommer goed voor de gezondheid van je nieren omdat deze het urinezuur level in je lichaam verlagen.
Kalium helpt overtollig zout (natrium) uit het lichaam te verwijderen en heeft daarmee een gunstige invloed op het behoud van een normale bloeddruk. Kalium komt voor in groenten, fruit en noten. Vooral bananen en sinaasappels zijn rijk aan deze mineraal.
Kies voor minder zoute kaassoorten zoals Milner en Maaslander minder zout, hüttenkäse, mozzarella en zachte geitenkaas.
Gelden er andere bloeddrukwaarden voor mensen boven de 70? Nee, ook voor mensen ouder dan 70 is een bloeddruk boven 140/90 een hoge bloeddruk. De bloeddruk mag soms wel hoger zijn. Dat heeft te maken met je persoonlijke situatie, bijvoorbeeld of je medicijnen gebruikt.
Beter om te kiezen voor Himalaya zout of steenzout . Dat het verminderen van natrium in uw dieet de beste manier is om uw bloeddruk te behouden? Zelfs een kleine vermindering van het natrium in uw dieet kan de bloeddruk met ongeveer 5 tot 6 mm Hg verbeteren.
Voedingsmiddelen met veel zout, suiker en verzadigde of transvetten kunnen de bloeddruk verhogen en uw hartgezondheid schaden. Door deze voedingsmiddelen te beperken en ze te vervangen door gezonde opties, kunt u uw bloeddruk op een gezond niveau houden.