Perfect voor een gezonde leefstijl. Met een eierkoker kook je eenvoudig een ei, waarmee je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Ook bevat een ei talloze andere belangrijke vitaminen en mineralen, waardoor het een uiterst gezond voedingsmiddel is.
Een eierkoker is een keukenapparaat waarmee men eieren kan koken. Het eieren koken met een eierkoker is het alternatief voor het koken in een pannetje, en heeft als voordeel dat je niet op de tijd hoeft te letten omdat ze meestal vanzelf uitslaan als de eieren koken of dan een signaal afgeven.
Hoe lang het duurt voor een ei klaar is hangt af van verschillende factoren. Zo is de ene eierkoker sneller dan de andere. Ook speelt de hardheid van het ei een rol, wil je een zacht-, halfzacht- of hardgekookt ei. Een zachtgekookt ei is natuurlijk sneller klaar dan een hardgekookt ei.
Vooral als je slechts een of twee eieren kookt, kan de eierkoker een aanzienlijk efficiëntere manier zijn dan een hele pan water te verwarmen. Qua schoonmaak is de eierkoker eveneens eenvoudig. Vaak volstaat het om de eierhouder en het deksel af te vegen na gebruik.
Meer water betekent een langere kooktijd, omdat het langer duurt voordat al het water verdampt is en de koker stopt. Voor het ei is de kooktijd (5 min - 8 min) essentieel. Wanneer je slechts één ei kookt, is er minder massa om te verwarmen. Daar is op zich minder water/stoom voor nodig.
Omdat een eierkoker stoom gebruikt, duurt het minder lang om eieren te koken. Naast het besparen van tijd, verbruikt het ook minder energie . Als u tijd wilt besparen in de keuken, koop dan een eierkoker die snel en gemakkelijk te gebruiken is.
Meet de juiste hoeveelheid water af met de maatbeker voor het aantal eieren dat je wilt koken en giet deze in de eierkoker. Met de eierprikker op de maatbeker kan je een gaatje in de onderkant van de eieren prikken zodat deze niet gaan barsten tijdens het koken. Wacht 12 tot 15 minuten en je gekookte eieren zijn klaar.
Als je vaker dan een of twee keer per week eieren kookt, vooral in grotere hoeveelheden dan een of twee, dan is dit absoluut iets voor jou . Het is geweldig voor een ontbijt op kantoor zonder dat je een fornuis, potten of pannen hoeft te gebruiken. Het is geweldig voor het ontbijt van kinderen zonder tijd te besteden aan elk ei of een grote bende op te hoeven ruimen.
Voor hardgekookte eieren: 8 eetlepels of 113 g water voor 1 ei . 7 eetlepels of 99 g water voor 3 eieren. 4 eetlepels of 56,8 g water voor 5/6 eieren.
Maar zodra het water in stoom verandert, condenseert het op de schelpen en druppelt het terug in de ketelbak, om te worden gerecycled. Dus met meer eieren heb je meer oppervlakte, dus meer condens die terugdruppelt en een langere kooktijd voor minder water .
De ene eierkoker kan sneller zijn dan de andere. Daarnaast kan ook de grootte van een ei een rol spelen en hoe hard je het ei wil. Een zacht ei zal sneller klaar zijn dan een hardgekookt ei. Ook ligt het eraan hoeveel eieren er tegelijkertijd gekookt worden.
Voor je gezondheid en het milieu maakt het niet veel uit welke eieren je eet. Eieren staan in de lichtgroene zone van de voedingsdriehoek. Er is een arsenaal aan gezonde bereidingswijzen voor eieren: zacht- of hardgekookt, als omelet of sunny side up (spiegelei), ter vervanging van kaas of vlees op je boterham …
Voor nog meer veelzijdigheid kunt u de Chefman eierkoker ook gebruiken om groenten te stomen !
Wanneer je voor het koken een gaatje prikt aan de kant van de luchtkamer, kan de lucht uit het ei ontsnappen en is de kans op het barsten van het ei een stuk kleiner. Dit geldt zeker voor iets oudere eieren, die een grotere luchtkamer hebben.
KENT Super Egg Boiler wordt geleverd met een naaldpin, zodat u ze gemakkelijk kunt doorboren voordat u ze kookt . Met de beschikbare maatbeker kunt u de juiste hoeveelheid water afmeten die u wilt gebruiken, afhankelijk van uw voorkeur en het aantal eieren dat u wilt.
Als je een ei (m) in het water doet vanaf het moment dat het water kookt: Zacht ei 4 minuten. Halfzacht ei 6 minuten. Hard ei 8 minuten.
Deze eierkoker van Blokker heeft een eierrekje die is voorzien van een eierprikker in de bodem. Daarnaast zit er een maatbeker bij om zelf te bepalen hoe jij je ei gekookt wil hebben: hard, gemiddeld of zacht. De eierkoker is uitgerust met een automatische afslag met zoemtoon en een aan-/uitschakelaar.
Maar er is geen reden om je zorgen te maken, het is absoluut veilig om eieren te koken in een elektrische eierkoker . Dus, als je van plan bent om een eierkoker te kopen, moet je dat doen en genieten van de volgende voordelen: Perfect gekookte eieren.
Om bijvoorbeeld 4 zachte eieren te koken gebruik je schaal zacht en vul met water tot streepje 4 van medium.
Voor zachte eieren, kook gedurende 5 minuten (1000 watt), 6 minuten (800 watt), en 7 minuten (600 watt) . Voor medium hardheid van eieren, kook gedurende 6 minuten (1000 watt), 7 minuten (800 watt), en 8 minuten (600 watt). Voor harde eieren, kook gedurende 8 minuten (1000 watt), 9 minuten (800 watt), en 10 minuten (600 watt).
U bespaart tot 70% energie vergeleken met de bereiding met de cooker . De 400 W Sixcook eierkoker in een ruimtebesparend rechthoekig design kan worden ingesteld op "zacht", "medium" en "hard".
Zet de eierkoker aan. Er klinkt een belsignaal als het water is verdampt en de eieren gaar zijn volgens uw voorkeur. Dit duurt 7 tot 17 minuten . Terwijl de eieren koken, voegt u water en ijs toe aan een grote kom.