Let op: Bij warm weer, leg voor consumptie eerst de kaas voor 12 uur in de koelkast. Alle kaas die wij verzenden word vers voor u afgesneden en vacuüm verpakt, op deze manier is de kaas langer houdbaar. Bij ontvangst controleert u uw bestelling en bewaart u de kaas in de koelkast.
Wij raden aan om een vacuüm verpakte kaas in de koelkast te bewaren, want zo behoud je als het ware nog meer smaak. Maar ook buiten de koelkast is het mogelijk om vacuüm verpakte kaas te bewaren. Uiteraard niet in de zon, op of bij de verwarming, maar op een donkere en droge plek.
Goudse kazen blijven prima buiten de koelkast . Wanneer de kaas warm, 'zweterig' of zacht is bij levering, legt u de kaas gewoon in de koelkast en u zult zien dat de kaas weer 'hard' wordt (de warmte tijdens het transport zal de kwaliteit en/of de smaak van de kaas niet aantasten).
Bewaar uw Goudse kaas op circa 9°C. Is de temperatuur te hoog dan versnelt u het rijpingsproces. Bij een te lage temperatuur wordt het aroma aangetast. Een juiste vochtigheidsgraad is belangrijk.
Volgens diverse kaasspeciaalzaken kun je harde kazen, zoals Parmezaanse kaas, buiten de koelkast bewaren bij een kamertemperatuur van acht tot vijftien graden. Zachte kazen, zoals brie, kunnen beter in de koelkast bewaard worden.
Heb je een hele kaas, zoals een Goudse kaas, die niet in de koelkast past? Dan kun je deze hele kaas buiten de koelkast bewaren, maar wel onder bepaalde voorwaarden . Zorg ervoor dat de kaas op een koele en donkere plek wordt bewaard, zoals een kelder of voorraadkast. Dek de kaas af met een schone doek om stof en vuil buiten te houden.
Gouda. Ongeopende Gouda in was blijft tot een jaar houdbaar in de koelkast. Wikkel na opening de overgebleven Gouda in een luchtdichte plastic zak of folie . Koel bewaren en binnen een maand opeten.
Goudse kaas invriezen is mogelijk, maar het is belangrijk om te weten dat het de textuur kan veranderen, waardoor het kruimeliger wordt . Het is het beste om het te gebruiken om te koken in plaats van als tafelkaas na het invriezen. Om in te vriezen, wikkelt u de kaas strak in en doet u deze in een diepvrieszak. Gebruik binnen een paar maanden voor optimale kwaliteit.
Zachte kazen zoals roomkaas, cottage cheese, geraspte kaas en geitenkaas moeten voor de veiligheid gekoeld worden. Over het algemeen hoeven harde kazen zoals cheddar, bewerkte kazen (Amerikaans) en zowel blok- als geraspte Parmezaanse kaas niet gekoeld te worden voor de veiligheid, maar ze blijven langer houdbaar als ze gekoeld worden bewaard.
Het beste is om onze kaas vacuüm verpakt en gekoeld te bewaren .
Ongeopend in de winkel gekocht kaasbrood kan 2-3 dagen na de houdbaarheidsdatum bewaard worden als het op kamertemperatuur bewaard wordt, en tot een week als het in de koelkast bewaard wordt . Eenmaal geopend, is het het beste om het binnen 2-3 dagen te consumeren als het op kamertemperatuur bewaard wordt, en binnen een week als het in de koelkast bewaard wordt.
Kaas in vacuümverpakking die niet in de koelkast wordt bewaard, blijft bijvoorbeeld maximaal enkele dagen houdbaar.
Vacumeren zorgt ervoor dat het aanwezige vocht in de kaas blijft zitten. Zolang de kaas vacuüm verpakt is, droogt deze niet uit en blijft de kaas heerlijk romig zoals deze gemaakt is.
U kunt vacuümverpakte Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano) in de koelkast bewaren, bij een temperatuur tussen de 4 en 8 °C .
Als het papperig is en het is 2 uur of langer buiten de koelkast geweest, gooi dat ding dan in de prullenbak. Harde kazen, zoals cheddar, Parmezaanse kaas of Goudse kaas, zijn een taaier ras. Als ze 2 uur buiten de koelkast hebben gelegen, kun je ze opnieuw inpakken en terug in de koelkast leggen.
Harde kazen als cheddar en Parmezaan krijgen soms wat schimmelplekjes. Laat je hier niet meteen door afschrikken: deze kun je namelijk wegsnijden. Volgens het Voedingscentrum kun je harde kazen gemiddeld tot twee maanden na hun houdbaarheidsdatum eten, mits ze er nog goed uitzien en de verpakking nog dicht zit.
Het is van groot belang om Edammer kaas goed te bewaren om de versheid en smaak te behouden. Nadat u van uw Edammer kaas hebt genoten, bewaart u deze in de koelkast .
Half harde kaas, zoals Emmentaler en Goudse kaas, is iets minder lang houdbaar dan harde kaas. Ongeopend blijft de kaas ongeveer 1 tot 2 maanden goed. Wanneer de kaas aangesneden is, is de houdbaarheid nog ongeveer 2 weken.
U kunt ook porties kaas vacuüm verpakken in plastic zakken voordat u ze invriest. Dit is Allens favoriete methode voor het bewaren van geraspte kaas die overblijft van sensorische evaluatieprojecten. U kunt de stukken ook strak in lagen stevige plasticfolie wikkelen, gevolgd door een laag aluminiumfolie.
Voor een wig halfzachte kaas, zoals Goudse kaas, snijdt u eerst de waskorst eraf. Snijd de wig doormidden. Snijd vervolgens elke helft in lange, dunne, driehoekige wiggen . Afhankelijk van hoe groot de wig is, kunt u elke plak verticaal doormidden snijden.
Wij raden aan om de kaas in vetvrij kaaspapier te wikkelen. De binnenkant van dit papier bestaat uit vershoudfolie, waardoor het niet uitdroogt. Een kaasdoos of een Tupperware bak zijn ook manieren om het natuurproduct te bewaren, maar bij kaaspapier blijft de kaas het meest smeuïg en smaakvol wat ons betreft.
"Ik leg mijn kaas in de groentela of op een plek in de koelkast waar het het warmst is." Anders kunt u uw kaas het beste op een koude plek achterin de koelkast bewaren , uit de buurt van andere stinkende dingen, want kaas kan geuren absorberen.
Nadat u de Goudse kaas hebt gesneden, kunt u de stukken op een schaal leggen om de smaakervaring te verbeteren . Voeg crackers, fruit en noten toe aan de kaas om de smaken te complementeren. Een goede presentatie maakt de kaas aantrekkelijker en moedigt gasten aan om verschillende smaakcombinaties te ontdekken.
Moet ik uw met was bedekte kaas in de koelkast bewaren? Ja, en u moet de kaas altijd langdurig in de koelkast bewaren. Voor langere opslagperioden van meer dan een paar dagen raden we aan om de kaas in de koelkast te bewaren bij 5°C tot 8°C . Blauwe kaas moet altijd worden gekoeld bij een temperatuur onder de 5°C of kan worden ingevroren.
Verse kazen zoals chevre of feta in pekel kunnen ook prima in een doorzichtige plastic bak worden bewaard . Maar voor de meeste soorten is plasticfolie de minst wenselijke optie om kaas te bewaren. Dat komt omdat een strakke afsluiting van plastic uw kaas niet laat ademen zoals andere bewaarmethoden dat doen.