Met de suikervrije chocolade producten geniet je optimaal. De chocolade producten van Sukrin bevatten netto minder koolhydraten en passen daarom perfect binnen een dieet of zijn erg geschikt voor diabetici omdat je bloedsuikerspiegel minder en snel stijgt dan repen met veel suikers.
Steviala chocolade. Steviala chocolade staat voor genieten van chocolade met verlaagd gehalte aan suikers.
Didier & Frank 99% Ultimate Pure Chocolade 100g, Zonder Toegevoegde Suiker (Keto, Vegan)
De chocolade moet een cacaogehalte van minstens 70% hebben. Chocolade zonder suiker: Er is chocolade die gemaakt is met suikervervangers zoals dadels en dadelstroop, kokosbloesemsuiker en kokosbloesemstroop, xylitol en ahornstroop. Het is echter nog niet definitief duidelijk of dit gezonder is dan "normale" chocolade.
Een uitgebreide keuze aan lekkere snoep en chocolade zonder toegevoegde suiker vind je bij Dieetwebshop!
Het is onmogelijk om zowel het suiker- als het vetgehalte in chocolade te verminderen. Dit zou een nefast effect hebben op de smaak en textuur van chocolade. Suikervrije chocolade is dus geen gezond alternatief als je wil vermageren of zin hebt in een gezonde snack.
Suikervrij snoep bij diabetes
Suikervrij snoep is een uitstekende optie voor mensen met diabetes. Dit snoep bevat geen toegevoegde suikers en gebruikt in de plaats daarvan zoetstoffen die geen grote impact hebben op de bloedsuikerspiegel.
Warme chocolademelk
Een kop warme chocolademelk met een paar amandelen wordt beschouwd als een gezond ontbijt voor mensen met diabetes . Dit komt omdat warme chocolademelk de bloeddruk kan verlagen en het glucosemetabolisme in het lichaam kan bevorderen. U mag echter geen zoetigheid creëren door suiker of melk te gebruiken.
Wat doe je bij diabetes? Geeft zo nodig eerst snelwerkende koolhydraten (bijvoorbeeld frisdrank, een eierkoek) en daarna langwerkende koolhydraten (denk aan volkorenbrood, melk of fruit) om een stoornis in het bewustzijn te voorkomen. Is er al een stoornis in het bewustzijn? Geef iemand dan geen eten of drinken.
De meeste suikervrije chocolade op de markt is afhankelijk van suikeralcoholen (erythritol, xylitol, mannitol, etc.) voor zijn zoetheid . Suikeralcoholen staan erom bekend dat ze bij sommige mensen maag- en darmklachten veroorzaken, waardoor chocolade die ermee gezoet is het ongemak voor de getroffenen niet waard is.
Het eten van pure chocolade op zichzelf kan voor sommige mensen te intens smaken, dus het is een goed idee om het te combineren met andere ingrediënten. Je kunt kiezen voor pure chocolade met toppings en toevoegingen zoals noten, bessen of zeezout in plaats van een gewone pure chocoladereep.
Laat witte chocolade het liefste links liggen
Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat. Witte chocolade bevat dus geen stoffen die gezondheidsvoordelen opleveren, daarnaast bevat het ook nog eens veel suiker.
Neem altijd pure chocolade met een zo hoog mogelijk cacaogehalte. Een cacaogehalte van 85 procent is ideaal, maar als dit te bitter is, dan bevat een cacaogehalte van 70 procent nog steeds voldoende antioxidanten.
Een van de grootste voordelen van het kiezen van suikervrije chocolade is dat het je kan helpen een gezond gewicht te behouden . Door geraffineerde suiker te schrappen, verminder je je totale calorie-inname en voorkom je die gevreesde suikercrashes die je hongerig en chagrijnig kunnen maken.
Johannesbrood is populair geworden als gezonde vervanger voor chocolade, dankzij de eigenschappen en de vergelijkbare smaak. Het is een zoete vrucht die geen additieven of chemicaliën bevat die schadelijk zijn voor de gezondheid.
In plaats van 'diabetische' chocolade, probeer eens om goede kwaliteit pure chocolade te kiezen (70% cacao is het beste) . Het heeft een sterkere smaak dan melkchocolade, dus je zult waarschijnlijk iets minder eten. Bepaal hoeveel je gaat eten en zet de rest van de chocolade weg, buiten bereik.
Het is het beste om frisdrank, fruitpunch, sportdranken, energiedranken en gezoete thee te vermijden. Deze dranken bevatten toegevoegde suiker en lege calorieën, die je bloedsuikerspiegel kunnen laten pieken en kunnen bijdragen aan gewichtstoename, aldus de ADA.
Over het algemeen zijn sinaasappelen een veilige fruitkeuze voor mensen met diabetes . Ze hebben een lage tot matige glycemische index (GI) van ongeveer 43. GI verwijst naar de snelheid waarmee voedsel de bloedsuikerspiegel verhoogt. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om zowel portiegroottes als individuele factoren in overweging te nemen.
Fruit met veel suiker
De ene fruitsoort bevat meer suikers dan de andere fruitsoort. Fruitsoorten die in verhouding veel suiker bevatten zijn druiven, mango, watermeloen, banaan, kersen, ananas, peer en lychees.
Hartig beleg bevat geen koolhydraten. Kies bijvoorbeeld voor: kaas, smeerkaas, cottage cheese/Hüttenkäse, Zwitserse strooikaas. Of kies voor vleeswaren. Magere soorten hebben hierbij de voorkeur, omdat vette soorten veel verzadigd (ongunstig) vet bevatten.
Deskundigen adviseren mensen met diabetes om te kiezen voor dranken die weinig tot geen suiker bevatten. Daarom zijn onze suikervrije dranken, zoals Coca‑Cola light, Coca‑Cola zero sugar, Sprite en Chaudfontaine Fusion geschikt voor diabetici.
Pure chocolade is geliefd door velen! Helaas bevat gewone chocolade nog veel toegevoegde suikers. Daar heeft Steviala ® wat op bedacht want deze chocolade bevat geen toegevoegde suikers. Deze Steviala ® chocolade reep is namelijk verlaagd in koolhydraten (7.6 per 100 g) en suikers ( 4.3 per 100 g).
Pure chocolade , die veel cacao bevat, bevat veel minder suiker dan melk- of witte chocolade. De volgende tabel toont de hoeveelheid suikers in 10 gram chocolade, oftewel een standaardportie.
Nee, zo gezond is pure chocolade niet
Dus nee, pure chocolade is niet veel gezonder dan melkchocolade. Alle soorten chocolade bestaan uit een flinke hoeveelheid suiker en vet en een relatief kleine hoeveelheid goede antioxidanten. En dan kan chocolade ook nog je nachtrust verstoren.