Ingrediënten: cacaomassa, magere cacao, cacaoboter, bruine suiker, vanille. Allergenen: Kan NOTEN, MELK, SOJA en SESAMZAAD bevatten.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Lindt gebruikt uitsluitend de fijnste cacaobonen, die op een unieke manier worden geroosterd en vermalen. En het was de uitvinding van Lindt – de conche in 1879 – die het mogelijk maakte om voor het eerst chocolade te produceren die kon wat we nu allemaal zo lekker vinden: smelten.
Uit het pakket
WITTE CHOCOLADE [SUIKER, CACAOBOTER, MELK, MAGERE MELK, SOJALECITHINE (EMULGATOR), VANILLINE (KUNSTMATIGE SMAAKSTOFFEN)], PLANTAARDIGE OLIE (KOKOSPALMPITTEN), SUIKER, CACAOBOTER, MELK, MAGERE MELK, SOJALECITHINE (EMULGATOR), KUNSTMATIGE SMAAKSTOFFEN.
Sommige van onze producten zijn gemaakt zonder dierlijke producten, zoals ons Lindt EXCELLENCE assortiment met 70%, 85%, 90% en 99% cacao pure chocoladerepen.
Lindt & Sprüngli gebruikt fijne smaakcacaobonen (Criollo en Trinitario) uit Ecuador, Madagaskar, Dominicaanse Republiek, Papoea-Nieuw-Guinea en Peru . Het Lindt & Sprüngli Farming Program is van kracht in alle landen waar we cacaobonen vandaan halen.
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
Sommige mensen reageren op de chocolade zelf. Chocolade bevat bijvoorbeeld cafeïne, een stimulerend middel dat als drug wordt beschouwd . Het kan trillen, hoofdpijn en andere symptomen veroorzaken bij mensen die er gevoelig voor zijn.
Het geheim van Lindts unieke smaak schuilt in de zorgvuldige selectie en blending van premium cacaobonen uit 's werelds meest exclusieve herkomstgebieden . Maar het zijn niet alleen de hoge kwaliteitsnormen die een sleutelrol spelen, onze duurzame toeleveringsketen is net zo belangrijk.
Misselijkheid na het eten van chocolade kan aan verschillende factoren worden toegeschreven, waaronder overconsumptie, individuele gevoeligheden of allergieën voor de ingrediënten, of de natuurlijke stoffen in chocolade die het spijsverteringsstelsel kunnen beïnvloeden .
In essentie is LINDOR een chocoladetruffel . Het wordt gemaakt door de fijnste getemperde Lindt-chocolade in een mal te gieten, voordat het om zijn as draait om de binnenkant te coaten. Terwijl het afkoelt en hard wordt, ontstaat er een delicate chocoladeschil, klaar om de gladde, smeltende vulling vast te houden.
De chocolade van Lindt smaakt ongelooflijk hoogwaardig, romig en heerlijk , dus het is geen geheim dat het merk zo'n hoge plek op deze lijst heeft veroverd. Wij zijn dol op de smaak, zonder twijfel, en vinden dat je nooit de mist in kunt gaan met een zak Lindt Lindor truffels of een Lindt Excellence Chocolate reep.
Het effect hiervan is dat wanneer je voldoende warmte toevoegt om de kristallen af te breken, ze meer warmte absorberen dan normaal gesproken zou gebeuren bij eenvoudige warmteoverdracht. Je ervaart het dan als koud (het is namelijk maar iets lager dan de lichaamstemperatuur).
De glad smeltende vulling
Onze geheime Lindor-vulling heeft een laag smeltpunt, waardoor het heerlijk smelt op de tong. Het is deze kenmerkende gladde smeltende finish die een werkelijk zalige chocolade-ervaring creëert.
Wil je een gezond stukje chocolade eten, kies dan voor rauwe chocolade. In deze chocolade zit veel meer cacao dan in andere soorten chocolade. Daarnaast worden de bonen koud gemalen in plaats van gebrand; hierdoor blijven de gezonde stoffen beter bewaard.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Lindt Chocolade Truffels zijn superpopulaire cadeaus in deze tijd van het jaar, maar ze zitten vol met kunstmatige smaken . Vanilline is een kunstmatige vanillesmaak die meestal wordt gemaakt van petrochemicaliën en houtpulp. Deze truffels bevatten ook meer "kunstmatige smaken", wat een gepatenteerde smaakmix is.
Rodolphe Lindt noemde zijn nieuwe creatie chocoladefondant – smeltchocolade. Met deze uitvinding was Rodolphe Lindt de eerste chocolatier die chocolade produceerde zoals we die vandaag de dag kennen. Lindts smeltchocolade was instrumenteel in het vestigen van de wereldwijde reputatie van Zwitserse kwaliteitschocolade .
Lindt balletjes zijn chocoladetruffels. Ze zijn gemaakt van chocoladeganache . Dat is een mix van chocolade en room. Er zijn verschillende ganache recepten die verschillende percentages chocolade en room bevatten.
Een andere mogelijke link tussen chocolade en migraine-aanval is serotonine. De concentraties van deze neurotransmitter nemen toe tijdens een migraine-aanval. Er wordt ook gesuggereerd dat cacao een rol speelt bij de afgifte van serotonine, waarvan wordt verondersteld dat het betrokken is bij de pathogenese van migraine .
Hoe moeten we dit nieuws interpreteren? Deze overzichtsstudie toont duidelijk aan dat bij de overgrote meerderheid van de deelnemers chocolade geen migraine-aanval uitlokt. Migrainelijders bij wie er wel een verband is tussen beide, zijn er vaker van overtuigd dat chocolade een trigger is.
Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, wat niet geschikt is voor chocolade vanwege de hoge vochtigheid, wat kan resulteren in suikerbloei . Wanneer u dit doet, is het het beste om de chocolade in een luchtdichte container te doen of dubbel in plastic te wikkelen en in het onderste gedeelte van de koelkast te plaatsen.
De chocolades van To'ak. Bekend als de meest exclusieve en tegelijk duurste chocoladerepen ter wereld. Geheel gemaakt in Ecuador. Gelukkig hebben ze voor de mensen als wij die geen honderden euro's klaar hebbe liggen voor een chocoladereep inmiddels ook de 'Signature' lijn.
Lindt Lindor assorted chocolade bonbons bestellen | Albert Heijn.