Een gemiddelde croissant kan bijna 7 gram verzadigd vet bevatten, wat een aanzienlijk deel is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een dieet van 2000 calorieën. Verzadigde vetten kunnen het LDL-cholesterol ("slechte" cholesterol) verhogen, wat bijdraagt aan hartziekten.
Volgens Bot mogen we de croissant zelf geen gezond product noemen. „Er zitten weinig stoffen in die een positieve bijdrage leveren aan je lichamelijke gezondheid.” Dat komt volgens haar doordat een croissantje veel verzadigde vetten bevat. Het croissantje levert hierdoor veel calorieën op, met weinig volume.
Hoewel u misschien dol bent op het eten van taarten, gebak, koekjes, croissants en andere gebakken producten, moet u leren om ze minder vaak te eten om uw hoge cholesterol onder controle te houden. Deze producten bevatten hoge concentraties bakvet en boter, wat uw cholesterolgehalte kan verergeren .
Hoewel croissants wel wat voedingsvoordelen bieden, bevatten ze ook veel vet en calorieën . Ze zijn het lekkerst als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet, in plaats van als dagelijks ontbijt. Door een croissant te combineren met fruit, magere eiwitten en andere voedingsrijke voedingsmiddelen, kunt u uw maaltijd in balans brengen.
Ze bevatten transvet .
Het nadeel van het gebruiken van gehydrogeneerde palmolie is dat het transvet bevat, wat slecht is voor je cholesterol. Het is niet zo goed voor je lichaam, daarom moet je deze baby's zeker met mate eten.
Amandelcroissants worden meestal gemaakt met ingrediënten die een piek in de bloedglucosewaarden kunnen veroorzaken , zoals geraffineerd meel, suiker en boter. Wanneer u zo'n koolhydraatrijk voedsel eet, breekt uw lichaam de koolhydraten af tot glucose en geeft deze af aan uw bloedbaan. Dit veroorzaakt hyperglycemie.
Er zitten 161 kilocalorieën in 1 stuk (40 gram) croissant. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'croissant'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Wanneer u zich richt op gewichtsverliesdoelen, is het belangrijk om in gedachten te houden hoeveel calorieën u consumeert versus hoeveel calorieën u verbrandt. Croissants kunnen tussen de 200 en 500 calorieën per croissant bevatten. Dit betekent dat u, wanneer u ze met mate eet, croissants kunt eten, zelfs als u op dieet bent en u zich richt op gewichtsverlies .
Elke croissant bevat ook 313 milligram natrium, iets meer dan een vijfde van uw dagelijkse natriumlimiet, vastgesteld door het Institute of Medicine. Natrium verhoogt uw bloeddruk , en regelmatig te veel natrium consumeren bedreigt de gezondheid van uw hart.
' Croissants bevatten wel wat voedingsstoffen, maar niet in de optimale verhoudingen en bereiken . Ze bevatten veel geraffineerde koolhydraten die de bloedsuikerspiegel laten stijgen en verzadigde vetten die minder goed zijn voor je gezondheid en energieniveaus,' vertelt ze aan Women's Health.
In kaas, melk en andere melkproducten zit verzadigd vet, wat het LDL-cholesterol verhoogt. Toch zijn het producten die goed zijn voor je gezondheid. Kies daarom voor producten met minder vet, zoals 20+ en 30+ kazen, mozzarella, hüttenkäse en zuivelspread en voor halfvolle en magere melk(producten).
Zijn frietjes rijk aan cholesterol? Frietjes bevatten geen cholesterol . Als ze echter rijk zijn aan transvet en verzadigde vetten, kunnen ze het cholesterolgehalte in het lichaam verhogen. Volgens de American Heart Association (AHA) bevatten veel gefrituurde voedingsmiddelen transvet.
1 boterham + beleg kan vervangen worden door:
1 croissant zonder boter.
Er zit 8,4 gram vet in 1 stuk (40 gram) croissant, waarvan 4,4 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Ingrediënten: tarwebloem, roomboter (melk), water, gist, suiker, ei, zout, tarwegluten, eigeel, meelverbeteraar: ascorbinezuur, enzymen: amylase, hemicellulase.
Tot slot bevatten croissantjes ook nog eens foliumzuur en vitamine B3. Deze twee vitamines zorgen dat je stofwisseling beter werkt. Je verteringssysteem zal beter werken en je zult merken dat je je energieker voelt gedurende de dag. Zo nu en dan ontbijten of lunchen met een croissant is dus helemaal zo slecht nog niet.
Eieren hebben geen directe invloed op de bloeddruk , voegt Dr. Hausvater toe. Het eten van een paar eieren zal bijvoorbeeld geen plotselinge stijging of daling van de bloeddruk veroorzaken. Ze kunnen echter wel een indirect effect hebben, omdat ze kalium en calcium bevatten, die bijdragen aan een lagere bloeddruk.
Eet gezond en let op zout
Zout eten kan de bloeddruk verhogen. Het advies is om niet meer dan 6 gram zout per dag te eten. Probeer verzadigd vet te vervangen door onverzadigd vet en eet elke dag 250 gram groenten en 2 stuks fruit. Vermijd kant- en klare producten, deze bevatten vaak veel vet en zout.
Croissant eten: de regels
“Eigenlijk is er maar één juiste manier om een croissant te eten: je breekt er steeds een bitesize stukje af en eet dat op. De croissant in de lengte doormidden snijden is uit den boze, het is per slot van rekening geen pistolet.
Bijvoorbeeld, iemand die het ultrabewerkte dieet volgt, zou zijn dag beginnen met voedsel zoals verpakte ontbijtgranen en een bosbessenmuffin of croissants en kalkoenworstjes . Iemand die het minimaal bewerkte dieet volgt, zou in plaats daarvan Griekse yoghurt en fruit of een verse omelet en zoete aardappelhash krijgen.
Costco All-butter Croissant (1 croissant) bevat 30 g totale koolhydraten, 29 g netto koolhydraten, 18 g vet, 6 g eiwit en 300 calorieën .
In een gezonde dagelijkse voeding passen graanproducten als broodproducten en ontbijtgranen. Er zijn gezondere opties dan Roomboter croissants (afbak). Roomboter croissants (afbak) kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.