Côte d'Or, het favoriete chocolademerk van de Belgen, bestaat 130 jaar. Al worden de chocoladerepen nog altijd in Halle gemaakt, helemaal Belgisch is Côte d'Or niet meer, want het is in handen van Mondelez, het vroegere Kraft Foods.
Côte d'Or. Op 24 april 1883 registreerde Charles Neuhaus het merk Côte d'Or. Een Belgisch icoon was geboren . De eerste Côte d'Or chocolade werd gemaakt van cacaobonen uit de Gold Coast, nu Ghana, en kreeg het bekende olifantenlogo.
De naam verwijst naar de Goudkust, sinds 1957 Ghana, in Afrika, waar cacaobonen vandaan kwamen. De olifant in het logo staat voor de kracht van het merk. Sinds 2012, door de overname van Kraft Foods, is het onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Mondelēz International.
Côte d'Or, het lovebrand van de Belgen
7 op 10 Belgen herkent de unieke smaak blind en 70% van de Belgische huishoudens heeft Côte d'Or in huis.
Gezondheid
COTE D'OR MIGNONNETTES CHOCOLADE STUKKEN KOFFIE 210 GR is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voeding. COTE D'OR MIGNONNETTES CHOCOLADE STUKKEN KOFFIE 210 GR kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
De productie van vloeibare chocolade blijft in Halle, waardoor het label made in Belgium behouden blijft. De fabriek van Côte d'Or wordt door de huidige eigenaar Mondelez verkocht aan het Zwitserse chocoladebedrijf Barry Callebaut.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld. Hierdoor is het cacaopercentage in Belgische chocolade hoger dan in de meeste internationale producten.
Het #1 chocolademerk van België
Als u op zoek bent naar gastronomische chocolade met een echt gedurfde smaak, is er geen betere keuze dan Côte d'Or . Opgericht in 1883, wiens naam Frans is voor Gold Coast, een verwijzing naar de oude naam van wat nu Ghana is, waar veel van 's werelds cacaobonen vandaan komen.
Cote d or chocolade kent zijn oorsprong bij onze zuiderburen in België, maar de olifant uit het logo van Cote d or is een ode aan het land waaraan het merk zijn successen te danken heeft. Het Afrikaanse Ghana, dat een groot leefgebied is voor de slurfachtigen, is het land waar veel cacaobonen uit geïmporteerd worden.
Cote d'Or chocolade (Golden Shore in het Frans) werd voor het eerst geproduceerd in België meer dan 100 jaar geleden met behulp van cacaobonen uit de Cote d'Or regio. Olifanten werden gebruikt om de cacaobonen door de jungle en bergen te verplaatsen (vandaar het olifantensymbool), vanwaar het per schip naar de Belgische fabriek werd vervoerd.
Côte d'Or ( Franse uitspraak: [kot dɔʁ]) is een producent van Belgische chocolade, eigendom van Mondelez International.
Barry Callebaut AG is een Zwitsers-Belgische cacaoverwerker en chocoladefabrikant, met een gemiddelde jaarlijkse productie van 2,3 miljoen ton cacao en chocolade (boekjaar 2021/2022).
Côte d'Or is een producent van Belgische chocolade en is momenteel eigendom van Kraft Foods , het op één na grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld na Nestlé, voorheen eigendom van Philip Morris Companies Inc., nu bekend als Altria Group.
Het geheim van deze zo herkenbare smaak ligt in de speciale aandacht die eraan wordt besteed. Ze selecteren de beste cacaobonen uit Zuid-Amerika, die een uitstekende aromakwaliteit bieden. De zorgvuldig uitgedachte mix met Afrikaanse cacaobonen en andere origines geeft Côte d'Or chocolade zijn krachtige smaak .
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig geselecteerd worden . Bovendien worden de cacaobonen heel fijn gemalen, waardoor Belgische chocolade een heel fijne structuur heeft (van 15 tot 18 micron).
Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.
Côte d'Or is zonder meer een wereldmerk geworden door trouw te blijven aan de unieke intense smaak, te verklaren door het ongewijzigde recept (een hoog cacaogehalte en de onberispelijke en standvastige kwaliteit van de bonen), het vakmanschap en de succesvolle productinnovaties.
De reep van chocolademerk To'ak is met haar 260 dollar - omgerekend 229,29 euro - de duurste ter wereld. De makers selecteren zeldzame cacaobonen uit Ecuador met de hand om deze reep, die 85 procent pure cacao bevat, samen te stellen. Daarna volgt een ambachtelijk productieproces dat in totaal 36 stappen omvat.
Ecuador is de thuisbasis van enkele van de beste cacaobonen ter wereld. Slechts ongeveer 5% van de cacao in de wereld is gelabeld als "Fine Aroma", en Ecuador produceert er bijna 63% van.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Wist je dat de naam Côte d'Or verwijst naar de Goudkust, het huidige Ghana? Dat is waar het merendeel van de cacaobonen vandaan komen. De olifant in het logo van Côte d'Or staat symbool voor de kracht van de chocolade.
Wijnbouwers kozen de naam van de appellatie Bourgogne Côte d'Or als verwijzing naar de oriëntatie van de wijnbouwhellingen. De Côte d'Or is in dit geval een samentrekking van "Côte d'Orient", wat betekent gericht op het oosten .
Met BonBonBloc combineren we het unieke karakter van Côte d'Or melkchocolade met een zijdezachte praliné. Laat je verleiden door de combinatie van de intense melkchocolade aan de buitenkant en heerlijk smeuïge pralinévulling aan de binnenkant.