Er zitten 37 kilocalorieën in 1 blokje (10 gram) kaasblokjes. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kaasblokjes'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
In 1 blokje (10 gram) kaasblokjes zit: 37 kcal energie. 3,1 gram vet.
In harde kazen zit veel calcium, maar ook relatief veel vet, verzadigd vet en zout. Kies daarom liever voor magere en halfvette kazen en plattekaas. Die laatste bevat minder vetten en zout, en hoort eigenlijk eerder bij de melkproducten dan bij de kazen.
Er zitten 111 kilocalorieën in 1 voorgesneden plak (30 gram) kaas, 48+, jong belegen.
Een kilogram vet bevat ongeveer 7.000 kcal. Als je 1 kg wilt afvallen, moet je dus 28 dagen lang 250 kcal minder eten dan jouw caloriebehoefte, die voor een vrouw dus gemiddeld 2.000 kcal per dag is. Wil je 2 kg afvallen in 28 dagen tijd, dan moet je dagelijks 500 kcal minder eten.
Jonge kaas is het slankst
Dat komt doordat er minder vocht in oude kaas zit. Vocht bevat geen vet, de 'droge stof' wel. Jonge kaas bevat meer vocht en, in verhouding, dus minder vvet.
Hier zijn de 10 meest calorierijke kazen, volgens hun gemiddelde caloriewaarden, per 100g kaas: Boursin = 400 tot 435 Kcal. Ossau Iraty = 400 Kcal. Parmezaanse kaas = 390 Kcal.
Kaas is een calorierijk voedsel, legt ze uit, en bevat doorgaans 60 tot 90% vet en 75 tot 120 calorieën per ounce. Te veel natrium, vet en calorieën kunnen uw gewicht en bloeddruk verhogen, wat kan leiden tot cardiovasculaire problemen , voegt Tolbert toe.
De richtlijn van 2000 kcal voor vrouwen en 2500 kcal voor mannen zijn gemiddelde uitgangspunten. We gaan hierbij uit van een persoon die op gewicht wilt blijven. Je exacte caloriebehoefte wordt bepaald door je geslacht, leeftijd en activiteitsniveau.
De kern van de zaak. Als u niet allergisch bent voor melkeiwitten, is het waarschijnlijk prima om elke dag kaas te eten — en kan het potentiële gezondheidsvoordelen bieden als u het met mate eet.
Onderzoek heeft aangetoond dat zuivelproducten zoals kaas kunnen helpen om gaatjes in uw tanden te voorkomen . Andere gezondheidsvoordelen van kaas zijn: Gezonde botten en spieren. Het calcium en de eiwitten in kaas zijn geweldig voor het opbouwen van sterke botten en spieren.
Kaas kan een uitstekend onderdeel zijn van een afslankdieet vanwege de voedingswaarde . Proteïne is een effectief hulpmiddel bij gewichtsverlies omdat het helpt de eetlust te verminderen en u langer een vol gevoel te geven. Kaas bevat echter veel calorieën en verzadigd vet, dus u moet het met mate consumeren.
Kaas heeft aardig wat gezonde eigenschappen; het levert bijvoorbeeld eiwitten en calcium, stoffen die je hard nodig hebt. Dat wil echter niet zeggen dat je er onbeperkt van zou moeten eten. Het bevat namelijk ook relatief veel vet, en dat betekent dat het ook veel calorieën levert!
Een voorgesneden plak kaas weegt meestal 20-30 gram en de meeste mensen gebruiken meerdere plakken in een sandwich. Maar zelfs als je kaas raspt in sauzen, tosti's of gepofte aardappelen, moet je nog steeds op je portiegrootte letten, want het is gemakkelijk om er te veel van te eten.
In de gemiddelde vaste kaas zit ongeveer 25 gram eiwitten. Dat is even veel als in vlees, vis of peulvruchten. Kaas is dus een prima bron van eiwitten. Daarnaast bevat kaas ook nog gemiddeld 33 gram vet en 1,5 gram koolhydraten.
Als beetje kaaskop weet je: kaas maakt alles beter. Of je lievelingstoetje nou een kaasplank is, je dolgelukkig wordt van pizza quattro formaggi of iedere dag een boterham met kaas eet: je hoeft je er nooit meer schuldig over te voelen.
Het grootste pluspunt van kaas is veruit het eiwitgehalte. Zwitserse kaas, cheddar en mozzarella bevatten 7 tot 8 gram per ounce, wat kan helpen om spieren op te bouwen. Ricotta zit boordevol wei, het meest verzadigende eiwit in kaas. En harde kazen kunnen ook de bloeddruk verlagen, met name Grana Padano, zo blijkt uit onderzoek.
'Kaas is gezond'
Naast voedingsstoffen, bevat het ook veel verzadigd vet en zout, waardoor het risico op hart- en vaatziekten wordt vergroot. Ook verhoogt het hoge zoutgehalte de kans op een hoge bloeddruk, meldt het Voedingscentrum op haar website. "Kaas levert een behoorlijk aantal verzadigde vetten aan mensen.
Hüttenkäse
Cottage cheese is een verse kaas met een milde smaak en romige textuur. Het wordt gemaakt van gestremde koemelk. Cottage cheese bevat weinig calorieën en vet.
We raden het af om kaas te eten tijdens fase 1 en 2 van het koolhydraatarm eiwit dieet. De meeste kaassoorten bevatten niet of nauwelijks koolhydraten, maar bevatten veel vet (dus ook veel calorieën). Zelfs magere kaassoorten zoals 20+ of 30+ kaas bevatten relatief nog veel vet.
Wat zijn de gezondste kazen? De gezondste kaassoorten zijn 10+, 20+ of 30+ kazen met niet te veel zout (minder dan 2 gram zout per 100 gram kaas). Verder ook magere plattekaas, verse kaas, halfvolle plattekaas, cottagecheese, volle plattekaas, magere smeerkaas, ricotta, mozzarella en zachte, verse geitenkaas.
Neem magere zuivelproducten
Toch zijn het producten die goed zijn voor je gezondheid. Kies daarom voor producten met minder vet, zoals 20+ en 30+ kazen, mozzarella, hüttenkäse en zuivelspread en voor halfvolle en magere melk(producten).
Magere vleessoorten bevatten minder vet, en dus minder calorieën. Dit maakt mager vlees een geschikte keuze voor verschillende diëten. Voorbeelden van mager vlees zijn: tournedos, lende biefstuk, ossenhaas, rosbief, varkenshaas en fricandeau. Verder is veel kalfsvlees mager en licht verteerbaar.
Oude 30+ kaas bevat over het algemeen minder vocht dan jonge 30+ kaas. Hierdoor kan de kaas in verhouding vetter zijn. Geeft u de voorkeur aan een gezondere optie? Dan kunt u het beste kiezen voor een jonge of jong belegen kaas met een lager vetgehalte, zoals 20+ of 10+.