Eerst moeten we de kristalletjes los van elkaar smelten (bij een temperatuur van 40-45 graden). Daarna gaan we de gesmolten chocolade terug koelen door te roeren en er wat koude stukjes chocolade bij gooien. De beweging is belangrijk. Je roert net zo lang totdat de chocolade bijna niet meer smelt.
Bereiden. - De gouden regels bij het smelten van chocolade : De chocolade niet te heet verwarmen en de kom boven heet water mag het water niet raken. Als je chocolade smelt met een een vloeistof moet je minstens 1 eetlepel vloeistof gebruiken per 50 g chocolade.
Hak de chocolade in stukjes van gelijke grootte of gebruik chocoladedruppels. Zo kan hij gelijkmatig smelten. Chocolade kun je smelten au bain-marie. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water.
Deze bestaat voor een groot deel uit vet, de cacaoboter. Door het onttrekken van de boter aan de cacaomassa ontstaat de grondstof voor cacaopoeder. Een belangrijk bijproduct van de chocolademakerij omdat er voor pure chocolade cacaoboter en suiker worden toegevoegd aan de cacaomassa.
Preciezer is het als je wat chocolade op een paletmes of plastic krabbertje doet en in de koelkast legt. Na een minuut of drie zal de chocolade uitharden. Je kunt de chocolade dan van het paletmes afslaan of door het krabbertje te buigen, los laten komen. Je ziet daarbij of de chocolade uithardt en of er een knak is.
Als u wilt weten hoe u kunt voorkomen dat chocolade smelt zonder koelkast, kunt u het beste chocolade bewaren op een koele, donkere en droge plek, zoals een voorraadkast of keukenkastje, waar de temperatuur constant is en de chocolade uit de buurt van licht staat .
boven een waterbad of in de magnetron. Zodra de chocolade 1 20 F bereikt, haal je het van het vuur, voeg je een klein deel van de overgebleven chocolade toe. uit de verpakking en meng je tot je 88 tot 90 graden bereikt. Deze keer is de chocolade getempereerd, heeft een gladde en glanzende afwerking en breekt als je hem doormidden breekt.
Plantaardige olie of koolzaadolie: Een paar druppels neutrale, smaakloze olie kunnen helpen om uw chocolade dunner te maken. Wees voorzichtig met het gebruik van olie, want als u te veel olie gebruikt, kan de chocolade vettig worden. Bakvet: Een beetje bakvet gemengd met uw chocolade kan deze ook dunner maken .
Door boter of olie toe te voegen , wordt het vetgehalte van de gesmolten chocolade verhoogd, waardoor deze gladder en gemakkelijker te verwerken wordt . Perfect gesmolten chocolade is glad, zijdezacht en heeft een glanzende afwerking, zegt KitchenSeer. Als uw chocolade te dik of klonterig is, kunt u deze mogelijk redden met wat boter op kamertemperatuur.
Door een eetlepel kokosolie of plantaardige olie toe te voegen tijdens het magnetronen, smelt de chocolade soepeler en krijgt het de perfecte consistentie om in te dippen ! De kanttekening hierbij is dat de chocolade, als deze eenmaal is afgekoeld, niet zo hard wordt als in het begin vanwege het toegevoegde vetgehalte.
Dit is het geheime ingrediënt om gesmolten chocolade gesmolten en glanzend te houden: Plantaardige olie . Voeg een beetje plantaardige olie toe voordat u uw chocolade smelt. Onze chefs raden zonnebloemolie of druivenpitolie aan, maar elke geurloze plantaardige olie is goed.
Gebruik in dat geval 400 gram chocolade met 100-125 milliliter slagroom. Voeg al roerende de slagroom beetje bij beetje toe aan de gesmolten chocolade tot je de gewenste dikte hebt. Wil je de chocolade juist iets dunner en vloeibaarder krijgen? Een manier is om er een scheutje zonnebloemolie aan toe te voegen.
Warm je chocolade voor 30 seconden op. Wanneer deze 30 seconden zijn verlopen is het belangrijk om even goed door je chocolade heen te roeren. Is de chocolade nog niet gesmolten tot een gladde vloeistof? Verwarm deze dan nog een keer voor 30 seconden en roer hierna weer goed door.
Je chocolade bewaren op een koele, droge plek, uit de buurt van direct zonlicht, is een van de eenvoudigste trucjes om te voorkomen dat het smelt zonder dat je een koelkast nodig hebt. Door chocolade op kamertemperatuur te bewaren – idealiter tussen de 18°C en 20°C – kun je de heerlijke smaak en textuur langer behouden.
Gebruik koelelementen : Leg koelelementen of gelpacks naast uw chocolade in een geïsoleerde tas of koelbox.
Gemetalliseerde bubbelverpakkingen isoleren uw chocolade en weren de hitte af . Door uw chocoladedoos in ijsblokjes te bewaren, blijven ze onder hun smeltpunt.
Hoe je gespleten boterganache repareert Als je boter te heet is geworden, kunnen je boter en chocolade gaan scheiden. Zo repareer je het: 1. Laat het 15 minuten afkoelen tot kamertemperatuur, meng het, laat het nog eens 15 minuten staan en meng het opnieuw . Op dit punt zou er geen vetscheiding meer moeten zijn.
Gebruik slechts een beetje olie, want dat maakt de chocolade zacht. Hoe kun je gesmolten chocolade zachter maken? Door boter of olie toe te voegen aan gesmolten chocolade wordt het gladder omdat het het vetgehalte verhoogt . Voor zachte en zijdezachte gesmolten chocolade, voeg je kokosolie toe.
Bewaar het in een metalen kom of glazen serveerschaal die stevig boven een kom met warm water staat of in een warme omgeving, zoals een warme keuken . Wanneer het op deze temperatuur wordt bewaard, is de chocolade warm voor de tong, maar niet brandend.
Het toevoegen van margarine of kokosolie zal de chocolade echter sneller laten stollen . Ze keren snel terug naar een vaste toestand nadat ze zijn opgewarmd, dus ze helpen de chocolade te laten stollen zodra deze is afgekoeld.
Een kleine hoeveelheid olie (zoals plantaardige of koolzaadolie) of boter kan worden toegevoegd aan de witte chocolade terwijl deze smelt. De olie of boter zal helpen om de smeltende chocolade te verdunnen, waardoor een perfecte consistentie ontstaat om te dippen of te druppelen . Ik raad aan om 2 theelepels olie of boter te gebruiken voor elke 8 ounces chocolade.
Bewaar uw chocolade op een donkere plaats
Om de vorm van uw chocolade te behouden, is uw eerste stap om het uit de zon en extreme hitte te houden. Licht is een energie die warmte uitstraalt, waardoor uw chocolade sneller smelt. Het is het beste om uw chocolade in een kast of kastje te bewaren om te voorkomen dat ze smelten.
Grappig genoeg is het supersimpel. Kook eerst wat water. Voeg vervolgens heel langzaam, 1-2 theelepels per keer, het kokende water toe en klop de chocolade krachtig tot het mengsel weer glad is . Het hete water zal de klontjes in feite weer laten smelten tot een vloeibare consistentie.
Het smeltpunt van chocolade (cacaoboter) is ongeveer 35 graden Celsius, dus het smelt gemakkelijk als de kamertemperatuur rond die 35 graden Celsius ligt . Deze eigenschap zorgt ervoor dat het gemakkelijk smelt in onze mond.