Meal preppen betekent dat je een hele maaltijd – of een deel van een maaltijd – voorbereidt voor een later moment. Zo kun je op één dag alle maaltijden koken voor de hele week. Maar je kunt ook een deel van een maaltijd bereiden en invriezen voor later.
Hoe lang duurt het om maaltijden voor te bereiden? Dit hangt af van hoeveel maaltijden je maakt en voor hoeveel mensen je kookt. Een week lunchen en dineren voor twee volwassenen kan ongeveer 2 uur duren . Voeg ontbijt of een heel divers menu toe en je kunt het op 3 uur brengen.
Als je maaltijden voor de week gaat voorbereiden, bewaar dan alleen maaltijden voor een paar dagen in de koelkast . Vries alles in dat later in de week gegeten wordt, zoals complete portiemaaltijden of rauwe of geroosterde groenten. Houd de temperaturen in je koelkast en vriezer op peil om ervoor te zorgen dat je eten vers blijft.
De kosten van wekelijkse maaltijdvoorbereiding variëren afhankelijk van factoren zoals het aantal porties, het type ingrediënten en de mate van maatwerk. Gemiddeld kunnen personen tussen de $ 50 en $ 150 per week uitgeven aan maaltijdvoorbereidingsdiensten.
Wel is het handig om na te gaan wanneer je het wil opeten, het moet namelijk wel lang genoeg goed blijven. Wist je dat soepen, pasta's en rijstgerechten ideaal zijn voor prep maaltijden. Dit soort maaltijden kun je makkelijk in grote hoeveelheden klaarmaken en portioneren.
Meal preppen is superhandig, maar als je je eten niet goed bewaart, kun je voor een onaangename verrassing komen te staan. Om te voorkomen dat je je gezin een bord beschimmelde lasagne voorschotelt, kun je de volgende regel aanhouden: bewaar bereid eten maximaal 3 dagen in de koelkast en 3 maanden in de vriezer.
Is meal preppen gezond? Meal preppen kan ook handig zijn als je gezonder wilt eten of wilt afvallen. Als je een weekmenu maakt met gezonde recepten, dan weet je zeker dat er voor de hele week goede maaltijden voor je klaarstaan. Je komt dan niet in de verleiding om een makkelijke, minder gezonde maaltijd te eten.
De ECHTE kosten van maaltijdvoorbereiding bedragen $ 16/maaltijd
Als je thuis maaltijden voorbereidt, gaan die kosten iets omlaag. Stel dat je drie uur besteedt aan het koken van 14 maaltijden. Dan komen de kosten per maaltijd op ongeveer $ 16. Hoewel dat aanzienlijk lager is dan de kosten van elke dag koken, is het nog steeds hoger dan de meeste mensen beseffen.
De gemiddelde winst van een maaltijdvoorbereidingsbedrijf ligt tussen de 15 en 35 procent. U kunt dus tussen de $ 2.000 en $ 4.000 per maand verdienen . Hoe minder u uitgeeft aan uitgaven, hoe meer winst u maakt. Voordat u uw bedrijf start, wilt u wat snelle maaltijdvoorbereidingsideeën hebben om u op weg te helpen.
Ik besteed ongeveer 30-60 minuten per avond , 5 avonden per week, aan het voorbereiden en koken, afhankelijk van het gerecht.
Normaal gesproken gaan gekoelde maaltijdpreps 3 tot 5 dagen mee , afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Deze relatief korte periode kan echter een uitdaging zijn voor veel mensen, omdat het zorgvuldige planning en schema's vereist om ervoor te zorgen dat alle maaltijden worden geconsumeerd voordat ze bederven.
Veel mensen vinden zondag een geweldige dag om eten en maaltijden te bereiden, omdat ze dan al wat vrije tijd hebben. Welke dag het ook is, zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt. Afhankelijk van wat je kookt en voorbereidt, kan het 30 minuten tot een paar uur duren.
Davidson adviseert om maaltijden van tevoren te bereiden, zodat u extra tijd kunt benutten . Dit omvat het snijden van groenten, het marineren van eiwitten of het voorkoken van granen. Deze voorbereiding van tevoren maakt het koken sneller en gemakkelijker. Een ander nuttig idee is om kant-en-klare lunches te bereiden of snacks voor de week te portioneren.
Wat betreft veiligheid, moet u geen maaltijden een hele week van tevoren bereiden als u ze allemaal in de koelkast zet , ongeacht of u dezelfde maaltijden zo vaak wilt eten. De USDA adviseert dat gekookte maaltijden slechts ongeveer vier dagen in de koelkast bewaard moeten worden voordat ze onveilig worden om te consumeren.
Bereid eten bewaren
Je houdt soms kliekjes over. Op dagen dat je geen tijd hebt om boodschappen te doen of geen zin hebt om te koken, warm je kliekjes heel eenvoudig op. Zo voorkom je voedselverspilling. Bereid eten bewaren in de koelkast kan ongeveer 2 dagen.
Een kopje ongekookte witte rijst levert 3 kopjes rijst op als het gekookt is, terwijl een kopje ongekookte bruine rijst 2 kopjes gekookt oplevert. Dus als u rijst kookt voor 10 maaltijden, raden we u aan om 2½ kopjes bruine rijst te koken, wat 5 kopjes zou moeten opleveren. U kunt dan 1/2 kopje rijst per maaltijd eten.
Bij de voedselbanken begrijpen we dat dit iedereen kan overkomen. Niemand hoeft zich bezwaard te voelen bij ons te komen, voor ons is iedereen gelijk en even belangrijk. Als je je bij ons aanmeldt, helpen wij je iedere week met gratis voedsel. Meld je bij aan bij de voedselbank in jouw gemeente en wij helpen je graag.
Met een beetje geduld, planning en de juiste keukengereedschappen kun je makkelijk geld besparen door maaltijden te bereiden . Als je geïntimideerd bent door de gedachte om op een luie zondagmiddag een hele week in batches te koken, wees dan niet bang!
In sommige gevallen wegen de kosten van elke afzonderlijke specerij, groente en vlees voor een recept op tegen de kosten van kant-en-klare diepvriesmaaltijden. Aan de andere kant kunnen sommige kant-en-klare diepvriesmaaltijden iets duurder uitpakken dan de ingrediënten op zichzelf .
Hoewel het vrijwel onmogelijk is om een vergelijking te maken tussen de prijzen van maaltijden thuis en in restaurants zonder recepten, en onze gegevens over de wekelijkse uitgaven aan boodschappen gebaseerd zijn op de grootte van huishoudens in plaats van op individuele budgetten, is het over het algemeen goedkoper om zelf eten te maken dan om catering te bestellen .
De houdbaarheid van maaltijdvoorbereiding begrijpen
Gekookt gevogelte en vlees: ze blijven doorgaans 3-4 dagen goed . Zorg ervoor dat u ze na het koken snel afkoelt om ze veilig te houden. Zeevruchten: eet gekookte zeevruchten binnen 2-3 dagen. Gekookte groenten: als u ze snel in de koelkast zet, kunnen ze tot 5 dagen goed blijven.
Ten eerste, tenzij je elke dag perfect uitgebalanceerde maaltijden eet, is de kans groot dat je wat benodigde voedingsstoffen mist door je bord niet te diversifiëren . Je kunt ook je darmmicrobioom belemmeren of zelfs voorkomen dat je afvalt als je dat probeert.
"Denk aan je dieet als een regel van drie: na drie dagen hetzelfde te hebben gegeten, is het tijd om het te mixen ," zegt Middleberg. Dieetmicrorotatie betekent niet alleen het omruilen van hele maaltijden. Het kan vaak makkelijker zijn om je te concentreren op individuele ingrediënten.