Daar hoort het te ruiken naar cacao, dat gebrande, naar karamel… Melkchocolade ruikt zoetiger, naar zoete melk. Voordat je het proeft, weet je al dat je dat gaat proeven. Je kunt niet proeven zonder te ruiken.”
Let op zoetheid, fruitigheid, bloemige tonen, nootachtigheid of aardse tonen (chocolade heeft een volledig scala aan natuurlijke smaken, afhankelijk van de cacaosoort en de oorsprong). Probeer specifieke aroma's te identificeren, zoals donker fruit, vanille of karamel.
Chocolade – of de cacao in chocolade – staat bekend als zinnenprikkelend middel, die ervoor zorgt dat jouw libido een boost krijgt. In chocolade zit het stofje fenylalanine: een liefdespeptide dat je lichaam zelf in kleine hoeveelheden aanmaakt. Wanneer je chocolade eet, schiet de productie van dit stofje omhoog.
Melkchocoladeparfums vangen de romige zoetheid van melkchocolade, met hints van karamel, noten of fruit om diepte en karakter aan de geur toe te voegen. Witte chocoladeparfums bieden een lichtere, delicatere geur met vanille-, bloemige of citrusnoten die de zoetheid van witte chocolade aanvullen.
Parfums met een chocoladenoot zijn meestal vrij complex en zijn niet altijd de zoete noot die je zou verwachten. Deze geuren kunnen echter erg lang aanhouden en diepe aroma's uitstralen die ons verblinden met hun verleidelijke en verwarmende facetten .
Phantosmie verwijst naar het detecteren van geuren die er eigenlijk niet zijn. Het is een symptoom van veelvoorkomende aandoeningen, waaronder allergieën, verkoudheden en infecties van de bovenste luchtwegen . Het kan ook duiden op een hersenaandoening, waaronder epilepsie, beroerte of de ziekte van Alzheimer.
Veel vrouwen verlangen vooral naar chocolade. Dit komt omdat chocolade magnesium bevat. Dit is een stof waar veel vrouwen tekort aan hebben. Chocolade bevat ook fenylethylamine; een stofje dat een rol speelt bij het aanmaken van serotonine.
De geur van zweetvoeten vinden de meeste mensen het smerigst. Maar veel mensen noemden ook kaas, sojamelk en appelsap als vieze geuren. Er zijn ook geurtjes die sommige mensen vies en andere juist heel lekker vinden, zoals benzine of verf.
De zoete en donkerbruine smaakgeurexplosie heet Cocoa 5 Senses en werd deze week gepresenteerd op de World Expo 2015 in Milaan. Als je het parfum opspuit dan ruik je naar chocola, als je het in je mond spuit dan proef je chocola en zelfs het flesje waar het parfum in zit is gemaakt van, je raadt het al, chocola.
De beste manier om een huis te vullen met een chocoladegeur is natuurlijk om een partij chocolate chip cookies of brownies te bakken . Een rijke chocoladetaart bakken zal ook de klus klaren.
Bruine rijst: bruine rijst bevat onder andere zink. Dit mineraal heeft een gunstig effect op je libido. Avocado: avocado's bevatten een hoog gehalte aan foliumzuur, dat de bloedcirculatie bevordert. En een verhoogde bloedcirculatie kan dan weer je zin in seks verhogen.
Chocozoen Puur chocolade
Chocolade: suiker, cacaoboter, emulgator lecithin E322 (soja), aroma vanille. Wafel: tarwebloem, tarwezetmeel, plantaardige olie (zonnebloem), plantaardige eiwit, suiker, caramelsuikersiroop, rijsmiddel, natriumcarbonaat (E500), cacaopoeder sterk ontvet, zout, roompoeder, natuurlijke aroma.
In chocola zit ook fenylethylalanine, waardoor je hersenen de stof endorfine aanmaken. Dit maakt je blij en geeft je een gelukkig gevoel. Endorfine komt ook vrij wanneer je andere zoete of vette producten eet, waardoor je hetzelfde gevoel ervaart.
Het aroma van chocolade is complex en wordt beïnvloed door een breed scala aan aromatische componenten. Het omvat een breed scala aan geurnoten, waaronder aardse, nootachtige en soms fruitige of bloemige ondertonen .
Iets ruikt 'als een banaan' of 'als natte was'. Of zoals bij kaneel ook gezegd werd: naar wijn, kruiden, zoet, rokerig, of naar kauwgom. Ook proberen we geuren te omschrijven met de woorden die we voor smaak hebben: een zure of een zoete lucht.
Een product mag volgens de Nederlandse Warenwet pas chocolade worden genoemd als er minstens 35% cacao in zit. Melkchocolade moet in Nederland minimaal 35% cacao bevatten, pure chocolade minimaal 54% en extra bittere chocolade minimaal 65%. In witte chocolade wordt geen cacao verwerkt, maar uitsluitend cacaoboter.
De meeste mensen genieten van bloemengeur en vinden rioollucht vies ruiken. Niet iedereen ruikt hetzelfde. Sommige mensen hebben een zeer goede neus en anderen ruiken wat minder goed.
Hoe kan ik ruiken of ik naar zweet stink? Jezelf ruiken is niet makkelijk. Je zal het wel merken met je eigen parfum: even nadat je hem hebt opgespoten, ruik je 'm al niet meer bij jezelf. Dat komt doordat de receptoren in je neus zichzelf uitschakelen als ze lange tijd blootgesteld worden aan dezelfde geur.
Etherische oliën: Vooral tea tree olie, pennyroyal olie, wintergreen olie, eucalyptus olie, citroenolie, dille olie en bergamot olie zijn gevaarlijk. Geurkaarsen en wierook: De rook kan irritatie van de luchtwegen veroorzaken. Luchtverfrissers: Chemische stoffen in luchtverfrissers kunnen schadelijk zijn.
Een soort natuurlijke MDMA dus. Online zijn er soorten chocola op de markt waar extra lustopwekkende kruiden en stofjes aan toegevoegd zijn. Een van die stofjes is het epimedium extract, ook wel de 'horny goat weed' genoemd. Dit stofje bevordert de bloeddoorstroming en kan de seksuele functie verbeteren.
Bij vrouwen lijkt het verlangen naar chocolade, volgens talrijke studies, overeen te komen met hormoonveranderingen (menstruatie, zwangerschap etc.) . Vrouwen hebben ook last van een serotoninedaling in de week voor de menstruatie, wat leidt tot een daling van andere hormonen in hun systemen, wat op zijn beurt leidt tot een verlangen naar chocolade.
90% van de ondervraagde vrouwen gaf aan naar rust, liefde, aandacht en warmte te verlangen, 10% van de vrouwen naar seks of eten. Uit ervaring blijkt dat een vrouw die rust, liefde, aandacht en warmte krijgt tijdens haar 'winterperiode', haar batterijen weer volledig kan opladen.
De stad York stond ooit bekend als de Chocolate City, de lucht rook naar chocolade en een dikke laag chocoladestof bedekte elk oppervlak terwijl het uit de chocoladefabrieken van de stad omhoogkwam. Elke familie in York had een connectie met Terry's, Rowntree's, Cravens of Lazenby.
Want als je die chocoladeletter een paar maanden laat liggen, bestaat de kans dat de cacaoboter zich scheidt van de rest van de ingrediënten. Wanneer het vervolgens weer kouder wordt, stolt en kristalliseert de cacaoboter. Dus eigenlijk is de cacao een beetje aan het zweten.
Gebruik een milde reiniger : Een milde zeep zorgt ervoor dat u overtollig talg kunt verwijderen wanneer u uw gezicht en lichaam wast. Breng deodorant aan: Probeer een deodoriserende spray onder uw oksels als u zich zorgen maakt over lichaamsgeur. Probeer blotting wipes: Blotting wipes, ook wel blotting papers genoemd, kunnen talg op het gezicht opzuigen.