Verwarm de oven voor op 100 graden. Leg alle sinaasappelschillen op een bakplaat en zet in de oven. Laat de sinaasappelschillen 1 uur in de oven uitdrogen.
Snij de schil in dunne plakjes en leg ze op een bakplaat met een bakpapier of ademend vel (zoals op foto). Zet je oven op 70°C en laat het enkele uren bakken tot je ze kan breken.
Verwarm de oven voor op 100 graden en snijd de sinaasappels (en eventuele andere citrusvruchten) in schijfjes. Je kunt eventueel wat poedersuiker over het fruit strooien, hier gaat het wat van glanzen. Bekleed de bakplaat met de schijfjes tot deze helemaal vol is en laat het fruit 2 tot 2,5 uur drogen in de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 90 °C. Boen de sinaasappels schoon en snijd met een scherp mes of met de mandoline in heel dunne plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en droog 4-5 uur in de oven.
Snelle methode: Als je weinig tijd hebt, kun je ze ook drogen in een oven van 200 F. Verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier en droog ze in de oven gedurende ongeveer 25 tot 30 minuten . Als de schil bruin begint te worden, zet je de oven een paar minuten uit en draai je de pan. De schillen krullen op en worden stijf als ze droog zijn.
Trek alleen het gekleurde gedeelte eraf en laat het witte, bittere merg achter. Verdeel het in een enkele laag op een bord of bakpapier en laat het aan de lucht blootgesteld totdat het droog genoeg is om broos te zijn (een paar dagen) . Bewaar de gedroogde schil in een afgesloten pot op een koele, droge plaats.
🍊 Voor gedroogde sinaasappelschilvormen, snijd de bovenkant van een grote sinaasappel in met een x. Gebruik een scherp schilmesje om de schil in te snijden en verwijder de schil voorzichtig in 4 delen. Gebruik koekjesvormpjes om vormen uit de schil te snijden en bak op 200F op een koelrek gedurende 2 uur.
Leg de sinaasappelschijfjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze een paar uur op 200 graden F tot ze droog zijn . Draai ze elke 30 minuten om om te voorkomen dat de randen te veel gaan krullen. Het duurt 3-5 uur, afhankelijk van hoe dik je schijfjes zijn. Houd ze goed in de gaten tot de tweede helft.
Leg je sinaasappelschijfjes in een enkele laag op het rooster. Als je ze direct op papier of een bakplaat legt, kunnen ze blijven plakken of langer duren om te drogen. Bak de sinaasappelschijfjes 2-3 uur in de oven . Als je dikkere schijfjes snijdt, moet je langer wachten dan dit – tot wel 6 uur.
Geef smoothies, havermout, salades, desserts, cakes en thee een twist met sinaasappelrasp. Was de sinaasappels goed en pak een dunschiller of keukenrasp om ze van hun oranje jasje te ontdoen (de witte schil is bitter). 2. Gebruik de schillen van gehalveerde sinaasappels als cupcakevorm (voor je sinaasappelcakjes).
Daarnaast levert ze extra calcium en kalium, ongeveer 20% meer dan een geschilde appel. Sinaasappelschil zit dan weer vol hesperidine, een antioxidant die helpt om de bloeddruk en LDL-cholesterol te verlagen. Ze bevat daarenboven ook nog flavanoïden die cholesterolverlagend kunnen werken.
Je kunt de schil en schillen van citrusvruchten zeker invriezen , maar een geweldige manier om de smaak te behouden en optimaal te benutten is door citroen- en sinaasappelschillen te drogen. Deze zijn prima eetbaar en kunnen een heleboel smaak toevoegen aan je gerechten.
Het drogen van sinaasappelschijfjes met schil is de gebruikelijke manier om sinaasappels te drogen , maar dat is nog maar het begin. Ontdek hoe je sinaasappelschijfjes, -secties, gemengd tot sinaasappelschil, gepoederd, gekonfijt en gedoopt in chocolade kunt drogen.
Magnetronvermogen en temperatuur zijn de belangrijkste factoren bij het drogen van sinaasappelschillen . Een hoog magnetronvermogen en temperatuur resulteerden in een kortere droogtijd.
Immense hoeveelheden flavonoïde hesperidine aanwezig in sinaasappelschillen hebben aangetoond dat ze het cholesterol- en bloeddrukniveau in het bloed in stand houden . Terwijl sinaasappelschilextracten, als een sterk ontstekingsremmend middel, helpen ontstekingen te verminderen en het risico op hart- en vaatziekten en beroertes te verminderen.
Leg de sinaasappel- en appelschijfjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak een klein gaatje in de bovenkant van elk schijfje. Zet het in de oven op 150°C gedurende 4-6 uur. Houd de ovendeur iets open, zodat de lucht kan circuleren.
Snijd elk stuk fruit dwars in plakjes, maak ze zo dun mogelijk; gooi alle zaden weg. Leg de plakjes fruit op de voorbereide bakplaten, met een tussenruimte van ongeveer 1/2 inch. Bak, draai de bakplaten en draai het fruit ongeveer elke 30 minuten om, tot het net is uitgedroogd, 2 tot 3 uur.
Om de ballen sneller te laten drogen en schimmel te voorkomen, kunt u ze ophangen om te drogen. Gebruik hiervoor een naald en een touwtje door het fruit of een feestelijk lint eromheen .
Verwarm de oven voor op 50 tot 60 graden Celsius. Snijd het fruit in 6 mm dunne reepjes, of laat klein fruit (zoals frambozen) heel als je dat liever hebt. Leg het fruit in een enkele laag op een rek en plaats het in de oven, doe de deur dicht. Wacht 6 tot 12 uur, afhankelijk van het vochtgehalte van de ...
Snijd drie of vier sinaasappels in gelijke stukken (of zoveel als je erin kunt persen) en leg ze in de lade van je airfryer. Je moet de dehydratorstand gebruiken als je de beste resultaten wilt, en laat hem ongeveer 4 uur aanstaan.
Airfryers kunnen voedsel drogen omdat ze op vrijwel dezelfde manier werken als dehydrators. Maar u moet uw eigen airfryer controleren om te zien welke instellingen u moet gebruiken om uw eigen voedsel te drogen. Uw airfryer moet op een lage temperatuur staan om voedsel te kunnen drogen, en de temperatuur moet lager zijn dan 45℃.
TIP: Wist je dat je deze gedroogde sinaasappelschijfjes in luchtdichte bakjes of zakken kunt bewaren? Je kunt ze nog vele jaren gebruiken.
De eenvoudigste manier om sinaasappelschijfjes te drogen is om dit op natuurlijke wijze te doen door ze in ongeveer ½in (1cm) rondjes te snijden, ze droog te deppen en ze op een rek in uw keuken te laten drogen . Het proces duurt meerdere dagen en de resultaten kunnen variëren afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in uw huis.
Als u een dehydrator gebruikt, droog ze dan 10-12 uur op 95 graden . U weet dat ze helemaal droog zijn als ze breken en niet buigen. Als u een oven gebruikt, verwarm deze dan voor op 200°F en bak ze 2 tot 3 uur, totdat de citrusschillen helemaal zijn uitgedroogd en aan de randen beginnen op te krullen.