Sauzen en soepen zijn ideaal voor het opwarmen met sous vide. Bij verhitting op de traditionele manier moet je altijd opletten dat er niets verbrand of aan de bodem blijft plakken, met sousvide leg je gewoon het product in een waterbad en je hebt er geen omkijken meer naar.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Je kunt eten absoluut opwarmen in de oven, maar dat duurt wel langer dan in de magnetron. Bovendien wordt het eten, door de warme lucht, eerder droog. De magnetron is dus beter geschikt voor het opwarmen van maaltijden. Zet de temperatuur van de oven niet te hoog, bijvoorbeeld 110 of 120 graden Celsius.
Geen magnetron in huis, dan kun je een kant-en-klaar maaltijd ook opwarmen in de oven of pan. Zet de oven op 180 graden Celsius en laat de maaltijden ongeveer 20 minuten in de oven staan. Verwijder bij het gebruik van de oven wel de folie. Gebruik je het fornuis, dan kun je het beste een koekenpan gebruiken.
Over het algemeen kunt u de kant-en-klaar maaltijden zo'n 30 – 40 minuten opwarmen op een temperatuur van 100 – 120 graden celsius.
Bak ontdooide maaltijden in een conventionele oven die is voorverwarmd tot 350°F, af en toe roeren (indien van toepassing) . Verwarm tot de interne temperatuur van het voedsel 165°F bereikt en stomend heet is. Verwijder de folie voor het verwarmen en plaats de bakplaat/schaal op het middelste rek.
het gevaar van bacteriegroei in voedsel wanneer voedsel niet stomend heet is en ook niet koud . Dit omvat bijvoorbeeld voedsel dat slechts gedeeltelijk is opgewarmd of 'verwarmd' in plaats van volledig opgewarmd. dat het opwarmen van voedsel het risico op voedselgerelateerde ziekten met zich mee kan brengen, zelfs als het voedsel niet rauw is of helemaal opnieuw is bereid.
De meeste gerechten kunnen worden opgewarmd bij 150 tot 180 graden Celsius. Gebruik hiervoor een ovenbestendige schaal of bakplaat. Controleer tijdens het opwarmen regelmatig of het eten gaar is door even in de oven te kijken of het gerecht te roeren.
Airfryer/broodroosteroven
Net als een magnetron warmen airfryers direct op, maar temperaturen en efficiëntie variëren, dus laat uw eten niet te lang onbeheerd achter. Controleer uw voorgeprogrammeerde instellingen voor de opties "opwarmen" en "toasten" die het eten doorgaans gelijkmatig opwarmen in 5-10 minuten.
Doe het eten in een ovenvaste ovenschaal (voor vulling, aardappelpuree en ovenschotels) of een bakplaat met rand (voor geroosterde groenten en latkes) en dek af met aluminiumfolie, bakpapier of een ovenvaste deksel. Verwarm elk bijgerecht gedurende de aanbevolen tijd, of langer indien nodig, tot het helemaal is opgewarmd.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er geen reden is om je zorgen te maken over mogelijke schadelijke stoffen die vrijkomen als je eten opwarmt in een magnetron. Het opwarmen van eten in de magnetron is net zo veilig als opwarmen in een pan of in de oven.
Als we het hebben over goed voorverwarmen, dan moet het eten net zo worden voorverwarmd als hoe het is gekookt: dezelfde temperatuur en tijd. Meestal willen we echter dat ons eten zo snel mogelijk wordt voorverwarmd. Dus ik zou 5 minuten op 350 graden aanbevelen voor kleine, dunne porties en 10 minuten op 350 graden voor grote, dichte porties .
Opwarmen in de oven
Belangrijk als je een gerecht opwarmt in de oven: met aluminiumfolie over het gerecht, voorkom je dat je eten uitdroogt. Ook een deksel of omgekeerd bord op een ovenschaal of vuurvaste pan voorkomt dit. Zet de oven op de juiste temperatuur en tijd. Een goede richtlijn is 10-15 minuten op 180 graden.
Koel de restjes zo snel mogelijk af en zet ze binnen het uur in de koelkast. Warme gerechten kan je snel afkoelen door de pan met restjes in een bak met koud water en ijs te plaatsen en regelmatig te roeren. Dek de restjes pas af nadat ze zijn afgekoeld. Zo voorkom je condensatie op het deksel.
Ik zou het gebraad snijden, het in een ovenschaal leggen, er wat hete runderbouillon overheen gieten, het goed afdekken en het in de oven zetten tot het heet is . Het zou niet langer dan 12 tot 15 minuten moeten duren om het vlees op te warmen, aangezien de bouillon die je eroverheen hebt gegoten al heet was.
Er zijn niet per se gekookte voedingsmiddelen die u niet opnieuw moet opwarmen . We raden u echter wel aan om extra voorzichtig te zijn bij het opwarmen van vlees, zeevruchten of rijst. Als u deze voedingsmiddelen op de juiste manier laat afkoelen, bewaart en opnieuw opwarmt, zouden ze veilig moeten zijn om te eten zonder het risico op voedselvergiftiging.
Het is uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat al het voedsel dat u meal prept, correct wordt bewaard in luchtdichte containers en op de juiste temperatuur wordt bewaard. Voedsel mag nooit meer dan één keer worden opgewarmd en alle maaltijden die u invriest, moeten correct worden ontdooid.
Over het algemeen moet je gerechten opwarmen op een lage temperatuur, zoals 350°F, zodat ze niet uitdrogen. Bedek je gerecht met folie en kook het 8-20 minuten (afhankelijk van het eten) tot het helemaal gaar is . Eten zoals vlees of ovenschotels zijn over het algemeen goed op te warmen in de oven, omdat ze dan meestal niet zo uitdrogen.
Verwarm maaltijden tot een interne temperatuur van ten minste 165 graden F, of ongeveer 30 minuten in een oven van 350 graden F, of drie minuten op "hoog" in een magnetron (draaiende schaal zodat het eten gelijkmatig wordt verwarmd). Laat uw eten 2-3 minuten staan na het verwarmen en voordat u het eet om brandwonden te voorkomen.
Het enige wat ik hoefde te doen was de papieren hoes verwijderen, de plastic folie een of twee keer doorboren en de maaltijd 2 minuten op hoog in de magnetron zetten . Voor degenen die liever geen magnetron gebruiken, bevatten Factor-maaltijden ook instructies voor het opwarmen in de oven.
Houd er rekening mee dat deze maaltijden nogal omvangrijk zijn, dus je zult wat ruimte in de koelkast moeten vrijmaken. Ik heb geen magnetron, dus ik heb elke maaltijd opgewarmd in een oven van 375 graden Fahrenheit (zorg dat je eerst de plasticfolie verwijdert). En elk van hen was …
Opwarmen op het fornuis is een geweldige manier om veel etenswaren weer in de oorspronkelijke textuur te krijgen, vooral dingen met veel vocht zoals soepen en stoofschotels. Houd het vuur laag tot gemiddeld en roer vaak om gelijkmatige verwarming te bevorderen . Kies bij het opwarmen op het fornuis het juiste kookgerei voor het eten dat u opwarmt.