Kip kerrie kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard en tot 3 maanden in de vriezer.
Je kunt curry na het afkoelen 2 dagen bewaren in de koelkast, in een goed afgesloten bak. In de vriezer is curry 3 maanden houdbaar.
Stel dat je een maaltijd hebt bereid met veel ingrediënten, zoals kipcurry. In dat geval kun je het bewaren zolang het kortst houdbare ingrediënt in de koelkast veilig is . In het geval van gekookte kip is dit twee dagen. Als je daarentegen een groentecurry hebt bereid, is deze tot zeven dagen veilig.
Geur: Een zure of onaangename geur is een duidelijk teken dat uw curry bedorven is. Uiterlijk: Elke zichtbare schimmel of verkleuring duidt op bederf. Textuur: Als de curry een slijmerige of ongewoon dikke textuur heeft, kunt u deze het beste weggooien.
Voeg de yoghurt of room toe en serveer warm. De curry kan tot een dag van tevoren worden gemaakt zonder de yoghurt toe te voegen . Verwarm voorzichtig voor het serveren en roer de yoghurt erdoor. De curry kan ook goed worden ingevroren zonder de yoghurt.
" Door de volgende dag een curry te eten en restjes te gebruiken, haal je de meeste smaak en waarde uit je gerecht . Hopelijk voelt het ook alsof je minder werk doet voor dezelfde hoeveelheid moeite."
Gekookte kip langer dan twee uur laten staan, of het nu afgedekt is of niet, is niet veilig . Er kunnen genoeg bacteriën aanwezig zijn om u voedselvergiftiging te bezorgen.
Kipcurry moet binnen twee tot vier dagen worden geconsumeerd als het in de koelkast wordt bewaard en tot twee maanden als het in de vriezer wordt bewaard . Als u het in de oven opwarmt, wordt aanbevolen om de oven voor te verwarmen tot 165 C en de kipcurry afgedekt met aluminiumfolie te leggen om uitdroging van het stuk kip te voorkomen.
Restjes kunnen 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaard worden . Daarna neemt het risico op voedselvergiftiging toe. Als u denkt dat u restjes niet binnen vier dagen op kunt eten, vries ze dan meteen in. Ingevroren restjes blijven lang veilig.
Zolang je het goed doet, kan het opwarmen van Indiase afhaalmaaltijden ervoor zorgen dat de Korma van gisteravond weer als nieuw smaakt. Als je het eten binnen twee uur na het eten in een luchtdichte container bewaart, kun je het tot vier dagen in de koelkast bewaren.
Curry's. Om de curry uit de koelkast op te warmen, giet u de inhoud in een bakje en verwarmt u deze op het fornuis of in de magnetron gedurende 4-5 minuten , regelmatig roerend tot de curry helemaal heet is.
Bewaaradvies: Rauwe kipfilet kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 graden . Indien u de kipfilet langer dan 2 dagen wenst te bewaren dan dient u het op de dag van aankoop in te vriezen. In de diepvries kan het 8 maanden bewaard worden bij een temperatuur van -18 graden.
Kip kerrie kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard en tot 3 maanden in de vriezer.
Het eten van curry die urenlang na het koken bewaard is gebleven, kan voedselvergiftiging veroorzaken door de bacterie Welch bacillus . Naast curry kan ook voedsel dat in een grote pan is gekookt, zoals stoofschotels en nikujaga (gestoofd vlees en aardappelen), in veel gevallen voedselvergiftiging veroorzaken.
De saus ruikt en smaakt anders of is verkleurd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Soms zijn extreem pittige gerechten, zoals curry, nog lekkerder als je ze de volgende dag koud eet, omdat de capsaïcine in de lagere temperatuur voor wat verkoeling zorgt.
Gekookte vlees-, gevogelte- en viscurry's kunnen 3-4 dagen in de koelkast worden bewaard. Het is echter belangrijk om de vleesgerechten goed te verwarmen en te koelen voordat u ze in de koelkast zet en zorg ervoor dat u ze in luchtdichte containers bewaart.
Nee, je moet wachten tot het is afgekoeld .
Verse kip kan je doorgaans 2 à 3 dagen in de koelkast bewaren. Krijg je het niet op tijd op? Vries het in of bereid het. Gebakken of gebraden vlees blijft tot 4 dagen goed in de koelkast.
Als u eten voor een korte periode warm moet houden, is het inpakken of afdekken met aluminiumfolie voldoende. Houd er wel rekening mee dat de folie de warmte slechts ongeveer 30 minuten vasthoudt.
Vries een curry in, maar vergeet niet om hem binnen 3 maanden te gebruiken onder normale vriesomstandigheden . Het helpt als je de datum van invriezen op de zak kunt schrijven op het moment van invriezen. Je zou waarschijnlijk ook het type curry moeten noteren - als het eenmaal is ingevroren, kan het moeilijk zijn om een vindaloo van een korma te onderscheiden!
Kerriepoeder is een antistollingsmiddel, dus als u al bloedverdunners gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u dit doet, voor het geval er gevaar is voor overmatig bloeden. Het kan ook de galblaas irriteren, dus is het mogelijk niet goed voor mensen met galblaasaandoeningen .
Voor de beste kwaliteit en smaak is het aan te raden om de restjes binnen 1-2 dagen op te eten. Het type curry kan van invloed zijn op hoe lang het in de koelkast houdbaar is. Kipcurry is tot 4 dagen houdbaar , viscurry 2 dagen, terwijl kokoscurry ongeveer 2 dagen houdbaar is vanwege de korte houdbaarheid van kokosmelk.
Net als een voorgekookte marinade, blijven de kruiden in de curry het eten doordringen, zelfs nadat het is gekookt, waardoor elke hap meer smaak krijgt . Terwijl de ingrediënten samen in de koelkast staan, blijven ze de smaken om zich heen absorberen, waardoor het gerecht robuuster van smaak wordt.
“Bovendien, wanneer een curry, spag bol of stoofpot op het fornuis heeft staan pruttelen, breekt het collageen uit het vlees af. Wanneer het in de koelkast wordt gezet, zal het een stevige gelei worden … eenmaal opgewarmd, smelt de gelatine en creëert een zijdezachte textuur in de mond .”