Je kunt je harde pindakaasresten in de nieuwe pot stoppen Als je de oude, harde pindakaas uit de pot schraapt, en bovenin de nieuwe pot stopt, zorgt die olie ervoor dat de harde restjes weer zacht worden.
Als het mengsel te droog dreigt te worden, doe er dan een scheutje olie bij, ook een scheutje gember siroop en/of citroensap kan het wat smeuïger maken en de gember is een heerlijke combi met de pinda. Het is niet goedkoper dan in de winkel, maar je weet wat er in zit en het plakt niet zo aan je verhemelte.
Pinda-olie is een hard type of olie en maakt de pindakaas snel droog. (Meer)olie toevoegen. De pinda-olie die vrijkomt bij het malen van de pinda is dus niet genoeg. Je krijgt het smeuïg, bij naar behoefte, een beetje olie erdoor te mengen met een lepel of een mes.
Bewaar de pindakaas in een afgesloten pot op een donkere, koele plek. Het is ook belangrijk dat de pot die jij wilt gebruiken goed schoon is. Let er goed op dat zelfgemaakte pindakaas een stuk minder lang houdbaar is dan die uit de supermarkt. Dit is ongeveer een maand, maar vers eten is natuurlijk het allerlekkerst!
Laat de pindakaas smelten. Doe een paar lepels pindakaas in een schaal die je in de magnetronschaal en zet het er steeds 15 seconden in totdat je een saus-achtige substantie hebt.
Twee eenvoudige manieren om pindakaas te verdunnen
De National Peanut Board raadt aan om een beetje water toe te voegen voor wat extra vocht . Voeg het water langzaam toe en zorg ervoor dat u het niet overdrijft — te veel water kan de pindakaas dun maken. Een andere optie is om pindakaas te verwarmen om het vetgehalte vloeibaar te maken.
Als je alleen pindakaas gebruikt, is hitte de sleutel. Pindakaas bevat van nature veel vet, maar dat vet is bijna vast bij kamertemperatuur. Om het zacht te maken, heb je wat hitte nodig. In mijn geval verwarmde ik twee eetlepels in een hittebestendige kom en roerde toen als een gek .
Laat de keukenmachine zo lang draaien als nodig is om het mengsel echt glad te krijgen. Bewaar het in een luchtdichte container of pot op kamertemperatuur of in de koelkast gedurende maximaal 1 maand . Geniet ervan!
"Omdat het geen conserveringsmiddelen of stabilisatoren bevat, is het het beste om het in de koelkast te bewaren om het vers te houden en te voorkomen dat de olie zich afscheidt ", zegt Margarethe A. Cooper, PhD, assistent-professor en Victor P. Smith Endowed Chair in Food Safety Education aan de Universiteit van Arizona.
De simpele truc voor het bewaren van natuurlijke pindakaas
Gelukkig kwam ik op internet een no-mix oplossing tegen voor dit PB dilemma. Het is eigenlijk heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is de pot pindakaas ondersteboven in de koelkast te zetten .
Je kunt proberen om de oude pindakaas op een bakplaat te leggen en deze voorzichtig te verwarmen in een oven op een lage temperatuur, rond de 250°F (120°C), gedurende een paar minuten . Dit kan helpen om het wat zachter te maken en wat van de oorspronkelijke textuur te herstellen.
Ranzige pindakaas is hard en droog, en de kleur kan zelfs donkerder zijn. Een klassiek teken van ranzig voedsel is natuurlijk een verandering in geur. Ranzige pindakaas ruikt misschien, nou ja, niet naar pindakaas (pas op voor bittere of metaalachtige geuren).
Zodra je pindakaas in de pan is afgemeten, zet je de pan op het fornuis en zet je de brander laag. Verwarm de pindakaas geleidelijk om te voorkomen dat het een verbrande smaak krijgt. Roer voortdurend. Roer voorzichtig met een lepel terwijl de pindakaas langzaam opwarmt.
Het enige wat je hoeft te doen is de pot pindakaas ondersteboven in de koelkast te bewaren . Als je klaar bent om te smeren of scheppen, draai je de pot om, open je hem en schep je hem op. Roeren is niet nodig!
Wil je het nog wat smeuïger dan kan je er een klein scheutje olie doorheen doen. Heb je arachideolie in huis gebruik dat dan, en anders gewoon een scheutje zonnebloemolie of olijfolie.
In 100% pindakaas zit geen palmvet. Palmvet staat vanwege de impact op het milieu in een kwaad daglicht. Omdat er geen palmvet in 100% pindkaas zit, is hij duurzamer. Daardoor ontstaat wel vaak een laagje olie bovenop de 100% pindakaas in het potje.
Over het algemeen kunnen natuurlijke pindakaassoorten zonder stabilisatoren ongeopend enkele maanden in de voorraadkast bewaard worden, of tot een maand nadat ze geopend zijn. Ze kunnen echter ongeopend tot een jaar in de koelkast bewaard worden, of 3-4 maanden in de koelkast nadat ze geopend zijn (4).
Koeling is niet nodig en kan het product moeilijk smeerbaar maken. Natuurlijke pindakaas die geen stabilisatoren bevat, zoals onze Smucker's 'Adams' en 'Laura Scudder's' natuurlijke pindakaasproducten, worden doorgaans het beste bewaard bij kamertemperatuur, ongeacht of ze geopend of ongeopend zijn.”
Hoewel je Teddie niet in de koelkast hoeft te bewaren , kun je de olieafscheiding vertragen door de inhoud van de pot te roeren, de dop vast te draaien en hem vervolgens in de koelkast te zetten. Hij kan ook in de voorraadkast blijven staan als hij niet in de koelkast staat.
Pindakaas heeft een hoog vetgehalte dat ranzig kan worden. U kunt vrij snel zien of uw pindakaas ranzig is geworden: het heeft een metaalachtige, bittere en bijna muffe geur. Het kan er ook donkerder en uitgedroogd uitzien . Als het natuurlijke pindakaas is, kan het beschimmeld zijn.
Verbeterde hartgezondheid
Een van de belangrijkste vetten in pindakaas is oliezuur. Wanneer het wordt vervangen door andere vetten in uw dieet, helpt oliezuur om een goed cholesterol, bloedsuikerspiegel en bloeddruk te behouden. Het beheersen van deze niveaus in uw lichaam kan het risico op hartziekten verlagen. Pindakaas bevat ook omega-6-vetzuren.
Pindakaas of andere notenpasta is te dik om thuis in te blikken .
Omdat natuurlijke pindakaas (pinda's en zout, in principe) geen stabiliserende oliën gebruikt om het homogeen te houden , moet je de pindakaas grondig roeren wanneer je de pot voor het eerst opent. Dit klinkt eenvoudig, maar als je het ooit hebt gedaan, weet je dat het een lastige klus is om alles soepel te mengen.
Draai de ongeopende pot met gescheiden pindakaas om . De bedoeling is dat de olie, terwijl deze omhoog stroomt, zich langzaam met de dikke pindakaas vermengt.
Roer 1-2 druppels pinda- of koolzaadolie door droge amandelboter om het nieuw leven in te blazen . Giet voorzichtig slechts een druppel of 2 van de olie in de amandelboter. Gebruik een botermes om het grondig door te roeren. Pinda- en koolzaadolie zijn beide neutrale oliën die het romiger en smeerbaarder kunnen maken zonder de smaak te veranderen.