Kaas vacuüm verpakt Zolang het stuk goed vacuüm verpakt is kunt u deze tussen de 2 en 3 maanden bewaren. Dus maakt u zich geen zorgen dat u te veel besteld, het hoeft niet in 1 keer op! Wilt u dus al uw stukken kaas vers houden, bestel dan meerdere kleine stukken die u in 1/2 weken op eet.
Vacuümverpakte kaas bewaren in de koelkast
Als de verpakking netjes strak om de kaas blijft zitten na ontvangst, dan kunt u vacuümverpakte kaas zeker twee maanden bewaren in de koelkast. Als u het daarna uit de verpakking haalt, zal het stuk kaas zal nog net zo vers zijn als toen we het afsneden .
Geopend zijn harde kazen ongeveer 2 weken houdbaar. Half harde zijn in de koelkast 2 maanden houdbaar en geopend 2 weken. Zachte kazen zijn het minst lang houdbaar, in de originele verpakking zijn ze 1 tot 2 weken houdbaar.
Als de THT datum verstreken is kun je deze producten vaak nog wel eten, maar de kwaliteit gaat wel achteruit. Het is belangrijk om hierbij goed te kijken, ruiken en proeven of het product nog lekker is.
Gevacumeerde groenten of fruitsoorten behouden hun kleur en consistentie, en ook hun smaak verandert niet. Rauwe groenten kunnen vacuüm verpakt tot drie weken in de koelkast worden bewaard en tot drie jaar in de vriezer.
Als het voedsel goed is afgesloten zodat er geen lucht in komt, en bijna alle lucht is verwijderd, en vervolgens is ingevroren, blijven de meeste voedingsmiddelen 2-3 jaar houdbaar (inclusief vlees). Dat is vooral voor de "versheid en kwaliteit", aangezien bevroren voedsel veilig blijft zolang het bevroren blijft.
Gekookt voedsel
Vacuum verpakken kan er ook voor zorgen dat uw kant-en-klaarmaaltijden en restjes langer vers blijven. De meeste gekookte etenswaren blijven in de koelkast slechts 1-3 dagen vers. Wanneer gekookt voedsel vacuum wordt verpakt kan het tot 2 weken in de koelkast blijven.
Harde kazen zoals cheddar, Zwitserse en Parmezaanse kaas kunnen zes maanden voor het openen van de verpakking en drie tot vier weken na het openen in de koelkast worden bewaard. Ze kunnen ook zes maanden worden ingevroren. Plakjes bewerkte kaas kunnen niet goed worden ingevroren, maar kunnen wel een tot twee maanden in de koelkast worden bewaard .
Vacumeren zorgt ervoor dat het aanwezige vocht in de kaas blijft zitten. Zolang de kaas vacuüm verpakt is, droogt deze niet uit en blijft de kaas heerlijk romig zoals deze gemaakt is.
Ongeopende blokken harde kaas blijven 6 maanden goed in de koelkast (3). Zachte kazen blijven 1-2 weken goed in de koelkast na opening, terwijl de meeste harde kazen 3-4 weken goed blijven. Harde kazen hoeven over het algemeen niet gekoeld te worden, maar blijven langer goed in de koelkast.
Wanneer u kaas vacuüm verpakt, sluit u het vocht in en houdt u alle lucht buiten. Dit is een goede manier om kaas te bewaren , maar zoals eerder vermeld, is kaas een levend, ademend organisme. Na verloop van tijd zal het vocht in de kaas ervoor zorgen dat de kaas achteruitgaat.
Goudse kazen blijven prima buiten de koelkast . Wanneer de kaas warm, 'zweterig' of zacht is bij levering, legt u de kaas gewoon in de koelkast en u zult zien dat de kaas weer 'hard' wordt (de warmte tijdens het transport zal de kwaliteit en/of de smaak van de kaas niet aantasten).
Door jouw gerechten of producten te vacumeren, blijven ze langer houdbaar en vers zodat je er nog lang en zonder zorgen van geniet. Uit onderzoek is gebleken dat vacumeren ervoor zorgt dat voedsel tot wel 5 keer langer vers blijft.
Om precies te zijn, kunnen vacuüm verpakte oude kazen 4 tot 6 maanden in de koelkast bewaard worden, halfrijpe kazen ongeveer 1 tot 2 maanden en verse kazen 3 tot 4 dagen tot 1 tot 2 weken .
Kaas vacuüm verpakt
Zolang het stuk goed vacuüm verpakt is kunt u deze tussen de 2 en 3 maanden bewaren. Dus maakt u zich geen zorgen dat u te veel besteld, het hoeft niet in 1 keer op! Wilt u dus al uw stukken kaas vers houden, bestel dan meerdere kleine stukken die u in 1/2 weken op eet.
U kunt een vacuümsealer gebruiken, wat Windsors favoriete methode is om kaas in te vriezen . "Deze methode elimineert vrijwel het contact met de omringende lucht en zorgt ervoor dat kaas het langst bevroren blijft," zegt hij.
Zolang je de smaak nog lekker vindt, is de kaas prima . Wees je er alleen van bewust dat de smaak van de meeste kazen na verloop van tijd intenser wordt. Als een klein hapje kaas je tong, lippen of wang doet tintelen of branden, is de kaas slecht (zelfs als hij de kijk- en geurtests heeft doorstaan).
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De harde kaas is uitgedroogd of beschimmeld of ruikt vreemd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Harde kazen zoals Cheddar, Parmesan en Gouda zijn waarschijnlijk veiliger om te eten na hun houdbaarheidsdatum als ze goed worden bewaard en geen tekenen van bederf vertonen . Zachte en verse kazen hebben een kortere houdbaarheid en zijn bederfelijker.
Ongeopend kunt u de gerookte paling in de Vacuümverpakking 10 dagen in de koelkast goed houden. Voor de palingfilet is dit ook 10 dagen. De verse paling is maximaal 5 dagen houdbaar gekoeld in de vacuümverpakking.
Nadelen vacumeren
Een primair nadeel is de noodzaak om specifieke vacuumzakken aan te schaffen, die slechts eenmalig gebruikt kunnen worden. De vacuumzakken zijn van kunststof dus dit kan als argument worden gebruikt dat het geen bijdrage is voor het milieu.
Vacuüm verpakken is het dusdanig verpakken van voedsel zodat het bijna nauwelijks nog in contact komt met de lucht. Door de lucht bij het product weg te zuigen, wordt het proces van bederving tegengegaan. Het vacuüm verpakken geschiedt met behulp van een vacuümapparaat, dat de lucht rond voedsel weet te verwijderen.
De vacuümverpakte levensverwachting van grote stukken vlees zoals rundvlees, gevogelte, lamsvlees en varkensvlees hebben een normale houdbaarheid van 6 maanden wanneer ze in de vriezer worden bewaard. Vacuümverpakte houdbaarheid? Een enorme 2 tot 3 jaar. Gehakt van rundvlees, gevogelte, lamsvlees en varkensvlees blijft slechts ongeveer 4 maanden houdbaar wanneer het wordt ingevroren.
Na het openen van rauwe zalm, is het het beste om binnen 3 dagen na ontdooien te consumeren. Gerookte zalmverpakkingen kunnen tot 2 weken in de koelkast worden bewaard. Bewaar verzegelde vacuümverpakte rauwe zalm NIET langer dan 2 dagen in uw koelkast .
Vacuüm verpakt vlees kan een tijdje bewaard worden. Als het gekoeld is, kan het ongeveer twee tot drie weken bewaard worden. Als het bevroren is, kan het tot zes maanden bewaard worden .