Je kunt een eetrijpe mango nog enkele dagen op een koele plek bewaren, liefst bij 8 tot 10 ºC.
Bij kamertemperatuur kunnen mango's goed narijpen. Bewaar ze dus liever niet in de koelkast. Een eetrijpe mango kun je enkele dagen koel bewaren, liefst bij 8 tot 10°C. Leg mango's niet bij sterk ruikende producten, want ze nemen gemakkelijk andere geuren op.
Daarnaast verlaagt het risico op o.a. diabetes type 2, darmkanker en longkanker. Deze mango bevat verschillende antioxidanten, en erg veel vitaminen, mineralen en vezels. Het wordt geadviseerd om zo'n 200 gram fruit per dag te eten, hoe gevarieerder hoe beter.
Ondersteunt de spijsvertering
In mango's vind je ook spijsverteringsenzymen die de vertering bevorderen. Daarnaast bevat de vrucht stoffen die de werking van het spijsverteringsstelsel verbeteren. Ook de vezels in mango dragen hun steentje bij. Samenvatting: Mango heeft een positief effect op de darmen.
Onderzoek heeft aangetoond dat het goed is voor je huid en voor je ogen om regelmatig een mango te eten. Ook zou je er een beter geheugen van krijgen, wat bijvoorbeeld bij denksporten goed van pas komt, en een beter concentratievermogen, waar je ook in vele takken van sport je voordeel mee kunt doen.
Slaap lekker hapje
Tryptofaan is een eiwit wat je uit je eten kan halen. Zo zijn zilvervliesrijst, nootjes, zaadjes en tropische vruchten zoals kokos, banaan, mango en ananas rijk aan tryptofaan. In je lichaam wordt tryptofaan onder andere omgezet in melatonine.
De oplosbare vezels in mango's kunnen helpen om zowel het totale cholesterol als het LDL-cholesterol te verlagen (het 'slechte' cholesterol dat ervoor zorgt dat er plaque in uw bloedvaten ontstaat, waardoor de bloed- en zuurstofstroom wordt geblokkeerd).
De oplosbare vezels in mango's dragen bij aan de gezondheid van de darmen, regelmatige stoelgang en kunnen een antidiabetisch effect hebben . Dit helpt bij gewichtsbeheersing door u langer een vol gevoel te geven en overeten te voorkomen. "Het helpt afval door uw systeem te verplaatsen en het kan helpen bij constipatie," zei Rivenburgh.
Vezels. Mango's bestaan voor 83% uit water. Deze fruitsoort is goed voor je darmen en houdt je bloedsuikerniveau in balans. Het eten van voldoende vezels, verkleint de kans op hart- en vaatziektes, overgewicht en een hoge bloeddruk.
Mango zit bomvol vitamine A, B6, C en E. Wetenschappelijke studies tonen aan dat bepaalde verbindingen in de schil van de mango de potentie hebben om de kans op bepaalde ziektes, zoals diabetes, te hoog cholesterol en sommige vormen van kanker, te verminderen.
Rijpe mango's: Zodra de mango's rijp zijn, kunt u ze in de koelkast bewaren. Doe ze in een plastic zak of bakje om te voorkomen dat ze uitdrogen. Ze kunnen tot een week in de koelkast bewaard worden. Hygiëne: Was en droog mango's altijd voordat u ze opbergt om vuil of pesticiden te verwijderen.
Eenmaal rijp, moeten mango's in de koelkast worden geplaatst, wat het rijpingsproces vertraagt. Hele, rijpe mango's kunnen maximaal vijf dagen in de koelkast worden bewaard. Mango's kunnen worden geschild, in blokjes worden gesneden en in een luchtdichte container in de koelkast worden bewaard gedurende enkele dagen of in de vriezer gedurende maximaal zes maanden.
Onze experts zijn het erover eens dat je onrijpe mango's op kamertemperatuur moet bewaren. Mango's mogen niet in de koelkast worden bewaard voordat het fruit zacht wordt. " Mango's bewaren bij een temperatuur lager dan 45 graden Fahrenheit heeft invloed op de smaak van het fruit, omdat de suikers zich niet ontwikkelen ", legt Rendine uit.
Een banaan bevat meer calorieën, koolhydraten en suikers dan de mango. Daarentegen bevat een banaan wel meer eiwitten en vezels dan een mango. Een banaan bevat een stuk minder vitamine C dan mango, maar wel weer meer kalium. Aan de kleur kun je zien dat het van andere voedingsstoffen hogere concentraties bevat.
Er zijn er enorm veel! Zo boost mango je weerstand en werkt het ontstekingsremmend. Naast een geweldige anti-oxidant is het ook goed voor je spijsvertering en darmflora.
Bevordert de gezondheid van het hart : Kalium, een essentieel mineraal dat aanwezig is in rauwe mango's, speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van de gezondheid van het hart.
Het is niet aan te raden om meer dan één mango in één keer te eten, omdat dit kan leiden tot indigestie . Het is aan te raden om mango's te eten als tussendoortje tussen de maaltijden door en vermijd het eten van mango's bij het avondeten.
In bepaalde gevallen kan het consumeren van mango's in overmaat leiden tot gastro-intestinale problemen zoals maagpijn, indigestie en diarree . Bovendien kunnen mango's leiden tot een piek in de bloedsuikerspiegel, dus mensen met diabetes moeten vermijden om overmatige mango's te consumeren.
Volgens Sharma is de vrucht goed te combineren met zeevruchten, varkensvlees, kip, lamsvlees en rundvlees . Serveer bijvoorbeeld mangosalsa bij gegrilde varkensvleestaco's of als bijgerecht bij gepaneerde kokosgarnalen.
Matiging is de sleutel — het is het beste om mango te beperken tot ongeveer 2 kopjes (330 gram) per dag . Mango is heerlijk en je kunt er op veel manieren van genieten. Het bevat echter meer suiker dan sommige andere vruchten, dus overweeg om mango met mate te eten.
Eet rijpe mango's op een lege maag in de ochtend om de spijsvertering te bevorderen en het energieniveau te verhogen . Vermijd het combineren van mango's met zuivelproducten, omdat deze combinatie als onverenigbaar wordt beschouwd in Ayurveda en kan leiden tot spijsverteringsproblemen.
Omdat de GI van mango's matig is, moeten mensen met diabetes ze met mate eten . Als u dagelijks tot 100 gram mango eet, zal uw bloedglucosespiegel niet stijgen. Mango's bevatten veel vezels, calcium en kalium. Het hoge vezelgehalte maakt het een veilige keuze, zelfs met diabetes.
De darmgezondheidsexpert en voedingsdeskundige Avanti Deshpaande raadt haar volgers af om 's avonds laat mango te eten, omdat het behoorlijk gevaarlijk is voor je bloedsuikerspiegel . "Vermijd het om 's avonds laat na het avondeten mango te eten, want dat is hoe de insulinepiek ontstaat," zegt ze.
Producten met een hoog magnesiumgehalte, zoals bananen, pompoenpitten en heilbot kunnen je behoorlijk moe maken. Dit mineraal werkt namelijk als spierontspanner en kan daarom je energielevel gedurende de hele dag beïnvloeden.
Kunnen mango's 's avonds gegeten worden om af te vallen? Het eten van mango's 's avonds is prima, zolang het binnen je totale calorie- en macronutriëntendoelen voor de dag past . Het consumeren van grote hoeveelheden voedsel vlak voor het slapengaan kan echter de slaap of spijsvertering verstoren.