Bewaar uw chocolade goed verpakt en uit de buurt van sterke geuren op een koele, donkere en droge plaats bij een temperatuur tussen 14° en 20° Celsius en 40 – 65% luchvochtigheid.
Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, wat niet geschikt is voor chocolade vanwege de hoge vochtigheid, wat kan resulteren in suikerbloei . Wanneer u dit doet, is het het beste om de chocolade in een luchtdichte container te doen of dubbel in plastic te wikkelen en in het onderste gedeelte van de koelkast te plaatsen.
Als ze onder de juiste omstandigheden worden bewaard, blijven onze producten maandenlang vers. De meest gunstige bewaartemperatuur voor onze chocoladeproducten ligt tussen de 60° en 68° Fahrenheit , en dit moet gebeuren op een koele, droge plek.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Chocolade houdt er absoluut niet van om verblijven op een koude en vochtige plaats. Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan.
Houd chocolade koud voordat u het verpakt
Dit zal de integriteit ervan behouden. Sommige chocolade moet echter op kamertemperatuur worden bewaard om de smaak te behouden, dus zorg ervoor dat u bepaalt of uw chocolade gekoeld moet worden of niet. Houd uw chocolade altijd uit de buurt van directe warmte of lichtbronnen.
Bewaar het op een koele, droge plaats .
Wanneer chocolade op een constante temperatuur onder de 21°C (idealiter tussen de 18 en 20°C) en bij een luchtvochtigheid van minder dan 55% wordt bewaard, blijft de emulsie van cacaobestanddelen en cacaoboter maandenlang stabiel.
Je chocolade bewaren op een koele, droge plek, uit de buurt van direct zonlicht, is een van de eenvoudigste trucjes om te voorkomen dat het smelt zonder dat je een koelkast nodig hebt. Door chocolade op kamertemperatuur te bewaren – idealiter tussen de 18°C en 20°C – kun je de heerlijke smaak en textuur langer behouden.
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
Bewaar chocolade altijd op een koele, droge plaats, bij voorkeur bij een temperatuur tussen de 15 en 18 graden Celsius. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, vocht en warmte, omdat deze factoren de kwaliteit van de chocolade kunnen aantasten en ervoor kunnen zorgen dat het sneller bederft.
Ja, chocoladetruffels kunnen ingevroren worden !
Bewaar uw chocolade goed verpakt en uit de buurt van sterke geuren op een koele, donkere en droge plaats bij een temperatuur tussen 14° en 20° Celsius en 40 – 65 % RH . Als u onze producten onder de juiste omstandigheden bewaart, blijven ze maandenlang vers.
Lindt-producten hebben doorgaans een houdbaarheid van 9 tot 12 maanden. Sommige producten met een hoog cacaogehalte kunnen zelfs 15 tot 18 maanden houdbaar zijn .
De cacaoboter in de chocolade smelt in de chocolade en verliest daardoor de structuur die de glans, het knappen en het smelten creëert . Cacaoboter stijgt naar het oppervlak van de chocolade en zodra het weer stolt, omdat de juiste kristalvorming niet wordt bereikt, verschijnt de chocolade met de grijze, onaangename strepen.
Omdat het binnenste een lager smeltpunt heeft dan de buitenste chocolade en de samenstelling ervan warmte sneller van je tong afvoert dan de buitenste chocolade .
Het geheim van Lindts unieke smaak schuilt in de zorgvuldige selectie en blending van premium cacaobonen uit 's werelds meest exclusieve herkomstgebieden . Maar het zijn niet alleen de hoge kwaliteitsnormen die een sleutelrol spelen, onze duurzame toeleveringsketen is net zo belangrijk.
Lindt & Sprüngli heeft twaalf fabrieken: Kilchberg, Zwitserland; Aken, Duitsland; Oloron-Sainte-Marie, Frankrijk; Induno Olona, Italië; Gloggnitz, Oostenrijk; en Stratham, New Hampshire , in de Verenigde Staten. De fabriek in Gloggnitz produceert producten onder het merk Hofbauer & Küfferle, naast het merk Lindt.
Als chocolade in de koelkast wordt bewaard, kan de vochtigheid in de koelkast leiden tot 'suikerbloei'. Hierbij komen suikerkristallen naar de oppervlakte en wordt de gladde afwerking van de chocolade aangetast .
De witte waas op de chocolade is gelukkig geen schimmel, en is gewoon veilig om te eten. Die witte uitslag heet bloom en komt vanuit de chocolade zelf. Het wordt veroorzaakt door het smelten van de cacaoboter in de chocola. Dit gebeurt, zoals je misschien al verwacht, wanneer chocolade te warm wordt.
Bewaar chocolade op de koelste plek in het huis. Dat kan bijvoorbeeld een donkere gang zijn of in de garage. Achterin de onderste keukenla is het vaak ook al wat koeler. De kelder is een ideale plek om chocolade te bewaren, maar dan alleen als de ruimte droog is en niet muf ruikt.
Lindt & Sprüngli Groep
Het traditionele Zwitserse bedrijf met wortels in Zürich is een wereldleider in de premium chocoladecategorie. Tegenwoordig worden kwaliteitschocoladeproducten van Lindt & Sprüngli geproduceerd op 12 eigen productielocaties in Europa (Zwitserland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk) en de VS.
Het bevat alle vitaminen die het lichaam nodig heeft (behalve vitamine C) en ongeveer 300 voedingsstoffen die gezond zijn voor het menselijk organisme. Dankzij de positieve bestanddelen van cacao, zoals theobromine, geven donkere chocolaatjes u na het eten ervan een zeker gevoel van geluk.
Sommige van onze producten zijn gemaakt zonder dierlijke producten, zoals ons Lindt EXCELLENCE assortiment met 70%, 85%, 90% en 99% cacao pure chocoladerepen.
Bereiden. - De gouden regels bij het smelten van chocolade : De chocolade niet te heet verwarmen en de kom boven heet water mag het water niet raken. Als je chocolade smelt met een een vloeistof moet je minstens 1 eetlepel vloeistof gebruiken per 50 g chocolade.
Gebruik koelelementen : Leg koelelementen of gelpacks naast uw chocolade in een geïsoleerde tas of koelbox.
Koel, maar niet koud
Chocolade voelt zich het lekkerst bij temperaturen tussen de 12 en 20 graden Celsius . Heb je misschien een kamer in je appartement of kelder die zelfs in de zomer koel blijft? Bewaar je chocolade dan daar! Maar zelfs als het warmer wordt, hoef je je geen zorgen te maken.