Steelpan: breng water aan de kook, voeg de bevroren broccoliroosjes toe en kook in 4 minuten beetgaar. Afgieten en kruiden naar smaak. Weetje of tip: Vriesvers, direct van het land verwerkt en ingevroren. Met behoud van smaak, vitaminen en voedingsstoffen.
Koekenpan of wok: Verhit wat olie of boter in de pan. Roerbak de nog bevroren broccoliroosjes ca. 12 minuten. Kookpan: Voeg de bevroren broccoliroosjes toe aan ruim kokend water.
ontdooien. Doe de afzonderlijke stukjes daarvoor ongeveer drie minuten in kokend water. pan te halen en in een kom met koud water te doen. je groente het beste laten schrikken.
IQF ingevroren: de roosjes zitten niet aan elkaar vast gevroren, u kunt pakken wat u nodig heeft. Geen extra toevoegingen: E-nummers, smaakversterkers, water etc. Lekker: de knapperige en frisse smaak van broccoli past perfect bij elke maaltijd.
Broccoli koken: 3-4 minuten. Broccoli wokken: 4-6 minuten. Broccoli stomen: 5-6 minuten. Broccoli stoven: 8-15 minuten.
Steelpan: breng water aan de kook, voeg de bevroren broccoliroosjes toe en kook in 4 minuten beetgaar. Afgieten en kruiden naar smaak. Weetje of tip: Vriesvers, direct van het land verwerkt en ingevroren. Met behoud van smaak, vitaminen en voedingsstoffen.
Ontdooi bevroren broccoli niet in de koelkast of op het aanrecht. De stukken worden dan te zompig. Ook al is het niet nodig, als je de broccoli echt wilt ontdooien, doe het dan in een grote kom, bedek het met heet water en laat het 2-3 minuten staan . Laat het uitlekken en dep het droog met een keukenhanddoek of keukenpapier.
U kunt bevroren groenten in uw stoomkoker bereiden zonder deze eerst te hoeven ontdooien.
Ingevroren vitamines
Dat is top voor het niveau mineralen en vitamines, want deze blijven hierdoor goed intact. In veel gevallen bevatten diepvriesgroenten zelfs meer voedingsstoffen dan verse groenten. Een voorraad broccoli, erwten en sperziebonen uit de vriezer is dus een prima keuze.
Het Voedingscentrum raadt sterk af om je ingevroren groenten of restjes te ontdooien op het aanrecht, aangezien ziekmakende bacteriën bij kamertemperatuur snel kunnen vermenigvuldigen.
De sleutel om bevroren broccoli knapperig te maken is om het op hoge temperatuur te roosteren . Zet de oven op 450 F. Zet je bakplaat in de oven terwijl deze voorverwarmt, zodat de bakplaat lekker heet wordt. Meng de bevroren broccoli met olie en je favoriete kruiden.
Probeer eens gebakken bevroren broccoli! Het is niet nodig om ze van tevoren te ontdooien – gooi de roosjes gewoon in een koekenpan met simpele kruiden, roerbak ze een paar minuten en gooi ze dan met pittige parmezaanse kaas en helder citroensap. Binnen 10 minuten zijn je malse, knapperige, gezonde, superlekkere en bij-alles-passende groenten klaar!
Diepvries groenten hoef je niet laten ontdooien voor het roerbakken. Je voegt ze bevroren en direct toe aan het wokgerecht. Tenminste zo doen wij het en dat werkt prima. Ontdooien van de groenten kan wel, daarmee voorkom je dat er te veel water in de pan komt.
Het geheim hier is om de bakplaat voor te verwarmen en de broccoli op hoge temperatuur te koken, zodat deze wordt geroosterd in plaats van gestoomd. Wanneer de bevroren roosjes op de hete bakplaat terechtkomen, zal het ijs erop snel verdampen en kunnen de roosjes bruin worden.
ontdooien. Doe de afzonderlijke stukjes daarvoor ongeveer drie minuten in kokend water. pan te halen en in een kom met koud water te doen. je groente het beste laten schrikken.
Broccoli is een uitstekende bron van veel verschillende vitaminen, mineralen en antioxidanten die goed zijn voor onze gezondheid. Of u nu kiest voor verse of bevroren broccoli, u krijgt nog steeds dezelfde fantastische voedingsstoffen binnen, omdat bevroren broccoli wordt geplukt op het hoogtepunt van rijpheid en kort daarna wordt ingevroren .
Bevroren broccoli kan net zo voedzaam zijn als verse broccoli — en kan zelfs langer houdbaar zijn. Broccoli is een vezelrijke groente die u kan helpen uw dagelijkse vezelbehoefte te bereiken. Om de meest voedzame bevroren broccoli te kiezen, moet u ervoor zorgen dat deze geen suiker, zout of andere toevoegingen bevat.
U hoeft niet te wachten op traditioneel ontdooien: broccoli koken uit de diepvries is eenvoudig. En u hoeft niet het gevoel te hebben dat u bezuinigt als u kookt met diepvriesgroenten in plaats van verse .
bereidingstijd de broccoli goed doorroeren . Afgieten en naar wens op smaak brengen. (1 portie: 200g) de broccoli (200 g) breng in een pan water aan de kook voeg de bevroren groenten toe en laat 4-6 minuten garen. Afgieten en naar wens op smaak brengen.
Indien de diepvries groenten in kleine stukjes ingevroren zijn hoeft u deze niet te koken vooraf (bv. erwtjes, wortelkubus 4x4 tot 10x10, mais, fijne boontjes, etc…). De beste manier is om ze onmiddellijk te bakken in vetstof naar keuze.
Giet je zak diepvriesgroenten in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel olijfolie (of kookolie naar keuze) toe aan de pan en roer. Kook, onafgedekt, gedurende 5-7 minuten, tot het helemaal warm is, af en toe roeren.
Het voordeel van diepvriesgroenten is dat zodra ze ingevroren zijn, het vitaminegehalte vrij constant blijft. En wat blijkt uit onderzoek is dat diepvries groenten en verse groenten minstens even gezond zijn omdat ze na bereiding gemiddeld evenveel vitamine C en mineralen bevatten.
Bevroren broccoliroosjes hebben ongeveer 3-4 minuten nodig om te stomen in de magnetron . Dit is ongeveer dezelfde tijd die nodig is om verse roosjes te koken. Wanneer u ze in de magnetron kookt, voegt u 1 theelepel water toe aan de bevroren broccoli om de stoom snel te verhogen.
Broccoli kun je ook invriezen
Bewaar broccoli 2 tot 5 dagen in de koelkast. Broccoli kun je na 2-4 minuten blancheren ook in de diepvries bewaren. In een goed gesloten zak bij minimaal -18°C is geblancheerde of gekookte broccoli tot 12 maanden houdbaar.