Melk of yoghurt kan dienen als een uitstekend alternatief voor het ei in het paneren. Dompel je voedsel eerst onder in melk of yoghurt en zorg ervoor dat het goed bedekt is. Vervolgens rol je het door de paneermeel om een knapperige korst te creëren.
Paneren is het bedekken van vlees met een laagje paneermeel of broodkruim (eventueel gemengd met kruiden). Hoe paneer je? Je haalt je vlees eerst door de bloem, dan door losgeklopt ei en dan door de paneermeel. Druk dat laatste laagje goed aan zodat het mooi heel blijft tijdens het vlees bakken.
Je kunt elk brood gebruiken dat je wilt voor paneermeel, maar we raden stevig brood aan met een dichte kruim en korst, zoals zuurdesembrood, Franse baguette of rustiek landbrood. Je kunt ook traditionele Japanse panko maken. Hier wordt korstloos witbrood gebruikt om drogere en vlokkerigere kruimels te maken.
Week de kipfilet eerst in (karne)melk. Zo wordt je gepaneerde kip nog malser. Pak de drie diepe borden of schaaltjes erbij en vul met de bloem, losgeklopte eieren en paneermeel. Leg ze meteen op deze volgorde naast elkaar.
Haal wat je wilt paneren eerst door bloem (klop overtollige bloem eraf), dan door losgeklopt ei en vervolgens door paneermeel. De bloem zorgt ervoor dat er meer ei aan het vlees blijft plakken, het ei maakt dat er meer paneermeel blijft zitten.
Melk of yoghurt kan dienen als een uitstekend alternatief voor het ei in het paneren. Dompel je voedsel eerst onder in melk of yoghurt en zorg ervoor dat het goed bedekt is. Vervolgens rol je het door de paneermeel om een knapperige korst te creëren.
Leg op een groot bord en zet 30 minuten in de koelkast om te rusten . Dit zal helpen om het kruimelmengsel licht te laten drogen en beter aan de kip te laten hechten.
Eerst wordt de rauwe kip lichtjes bedekt met bloem, wat overtollig vocht absorbeert en helpt de volgende laag te laten hechten. Ten tweede wordt de kip gedoopt in losgeklopt ei. En ten derde wordt de kotelet bedekt met vers broodkruim , dat gelijkmatig aan beide kanten blijft plakken dankzij de coating van ei.
Dit is alles wat u hoeft te doen:
Snijd de kip in stukken van de gewenste grootte en dep ze droog met een papieren handdoek. (Hierdoor blijft het paneermeel beter plakken.) Doe ze in een hersluitbare plastic zak van een gallon. Klop ongeveer twee eieren per pond kip los en giet dat eroverheen.
Kippaneermethode: Cornflakes
De met bloem en ei bedekte kip ging vervolgens in de cornflake kruimels, die ik lichtjes aandrukte om ze te laten plakken. Resultaten: Het paneren zorgde voor een dikke, knapperige korst die er prachtig uitzag — een prachtig gebruinde korst.
Sommige mensen zweren ook bij maizena in plaats van bloem. Dat zou het eindresultaat nog net iets krokanter maken. Dit is de meest eenvoudige manier om vis te paneren, maar natuurlijk kan je dat knapperig korstje ook pimpen.
Je kunt paneermeel zelf maken door twee stukken beschuit tegen elkaar te wrijven of droog brood fijn te wrijven. Als alternatief zou je ook verkruimelde cornflakes of walnoten kunnen gebruiken. Het wordt gebruikt om voedsel te voorzien van een krokant laagje, ook word het soms gebruikt om kwetsbaar eten te beschermen.
Hiervoor wordt gewone bloem gebruikt zoals voor brood gebruikt wordt of voor gebak. Deze bloem wordt ook wel patisseriebloem genoemd.
Gebruik melk als bindmiddel voor broodstengels . Voeg de tenders toe aan de kom met broodkruimels, één of slechts een paar tegelijk, en dep ze goed om. Schud de extra kruimels van elk stuk kip voordat u ze voorzichtig in de pan legt.
"Je kunt de kip paneren zonder bloem te gebruiken" gebruik gewoon broodkruimels . Broodkruimels kunnen een fantastische vervanging zijn voor bloem, omdat ze een nieuwe textuur en smaak aan de coating toevoegen. De procedure voor het paneren van kip met broodkruimels is hetzelfde als met bloem.
De in mayo gedoopte schnitzels worden vervolgens in de gebruinde panko gedrukt en direct op een bakplaat gelegd die bestemd is voor de vriezer. Nadat ze zijn ingevroren, kunnen de voorgepaneerde schnitzels in een plastic zak worden gedaan en tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard .
Redacteur: Een optie is om de vis of kipfilet gewoon in gesmolten boter te dopen voordat je hem door de kruiden of coating rolt, zoals we deden in dit recept voor Blackened Chicken. Je kunt ook melk of yoghurt proberen. Voor dikkere coatings (zoals panko of broodkruimels) kun je de vis eerst met bloem bestrooien.
Een simpele truc maak het ei totaal overbodig. Gebruik hiervoor een mengsel van bloem en water om een plakkende laagje te maken om het product met de bedekken. De rest van het paneerproces blijft hetzelfde. Wentel je product, bijvoorbeeld tofu of groenten, nog in een krokant laagje en bakken maar!
Paneren doe je door bijvoorbeeld groente, vlees of vis achtereenvolgens door bloem, de ei vervanger en het paneermiddel (bijvoorbeeld paneermeel, panko of broodkruim) te halen. Mocht de korst niet meteen dik genoeg zijn, dan kan je dit nogmaals herhalen.
Vlees is niet goed droog
Als het vlees nat is, wordt de bloem klef. In dat geval blijft de paneermeel niet goed plakken en kan eraf vallen bij het frituren. Daarom moet je wat keukenpapier pakken en het vlees aan alle kanten droogdeppen.
Leg de gepaneerde kip op een koelrek (of een schaal) en laat het ongeveer 30 minuten afkoelen in de koelkast . Deze afkoeltijd helpt de lagen paneermeelingrediënten te laten stollen en beter te laten hechten nadat de kip gaar is. Wees geduldig als je de kip gaat koken en draai hem niet te vroeg om.
Je verwacht het niet, maar cornflakes zijn een goed alternatief voor paneermeel. Doe een paar handjes cornflakes in een plastic zak, knoop de zak dicht en verkruimel de cornflakes een beetje. Dit kun je doen met een deegroller door te rollen over de zak (pas op dat hij niet open gaat).
Eén ei kun je vervangen door 50 gram appelmoes of een halve, liefst goed rijpe, gepureerde banaan. In hartige gerechten kun je in plaats van één ei 50 gram tomatenpuree, aardappelpuree of pompoenpuree gebruiken, maar ook 2 eetlepels maïzena, aardappelzetmeel of kikkererwtenmeel gemengd met 2 eetlepels water.
Het hele ei draagt bij aan de rijkdom en het vochtgehalte van het deeg en verbetert de algehele smaak en textuur van het brood . De dooiers, die rijk zijn aan vetten, verbeteren de emulsie en zorgen voor een gladdere textuur. Terwijl de eiwitten, wanneer ze worden geklopt, stabiele schuimen creëren, wat een lichte en luchtige kwaliteit aan het brood toevoegt.
Kip, vis, groente zoals courgette, aubergine of bloemkool, champignons, tofu, verschillende soorten kaas en ga zo maar door.