Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
De winnaar
De gedecoreerde figuurtjes van Aldi kwamen het best uit de test, met een score van 20,5/25. De chocolade Sinterklaas van Hema (die van 125 g) kaapte de zilveren medaille weg met 19,5/25 en de derde plaats is voor Carrefour met een mooie 18,25/25.
Welke chocolade is het populairste? Chocolade is een zeer geliefde en bekende lekkernij. Je kunt het krijgen in de soorten puur, melk en wit. Melkchocolade is van deze drie soorten het meest populair.
Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
Snickers is een van de bekendste chocolade- en snoeprepenmerken in de Verenigde Staten. Ongeveer 93 procent van de internetrespondenten is bekend met Snickers.
Wil je een gezond stukje chocolade eten, kies dan voor rauwe chocolade. In deze chocolade zit veel meer cacao dan in andere soorten chocolade. Daarnaast worden de bonen koud gemalen in plaats van gebrand; hierdoor blijven de gezonde stoffen beter bewaard.
Met zijn lichtbruine kleur, romige textuur en zoete smaak wordt melkchocolade algemeen beschouwd als de populairste soort chocolade.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
De jury met onder andere gastlid Rudolf van Veen was het unaniem eens: van de twintig deelnemers was de bonbon van Marieke de uitgesproken winnaar. De Inca bonbon is te koop in de winkel van Wereldbakker Wijnand aan de Huenderstraat 2 in Laren Gld.
Het zal je misschien niet verbazen dat Snickers Amerika's favoriete chocolade is. Het veroverde de harten van meer dan 48 miljoen Amerikanen met zijn onweerstaanbare mix van nougat, karamel, pinda's en melkchocolade.
Vrouwen en mannen geven evenveel de voorkeur aan melkchocolade (respectievelijk 50% en 47%) als aan pure (respectievelijk 35% en 33%) en witte chocolade (elk 11%).
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
De duidelijke winnaar.
Pure chocolade is veruit de gezondste vorm van de lekkernij, met de minste suiker en, vanwege het cacaogehalte, hogere niveaus van stoffen die de cellen van het lichaam beschermen. Als suiker uw grootste zorg is, raadt Allers aan om te zoeken naar hogere percentages.
Dagelijks worden in onze fabrieken vele miljoenen tabletten tedere Milka Alpenmelkchocolade geproduceerd. Om ervoor te zorgen dat elke Milka tablet even goed smaakt, wordt de chocolade volgens een uniform recept en in een nauwkeurig gecontroleerd proces geproduceerd.
Côte d'Or L'Original is een chocoladereep van melkchocolade met een rokerige smaak en tonen van vanille. Chocola met een unieke en authentieke smaak, het kenmerk van Côte d'Or.
Snickers is de bestverkopende chocoladereep in de Verenigde Staten en wordt geproduceerd door Mars, Inc. Deze klassieke chocoladereep is gemaakt met nougat, karamel en pinda's en is sinds de introductie in 1930 een favoriet onder Amerikanen.
Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
De pure chocolade van Amedei, Amedei Porcelana , wordt vaak de duurste chocolade ter wereld genoemd. Het heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder “Best bean to bar”, “Best Dark Chocolate Bar” en de “Golden Bean Award” (Academy of Chocolate Awards).
Maar pure chocolade lijkt wel steeds populairder te worden. Het laatste onderzoek van Mintel laat zien dat voor iets meer dan de helft (51%) van alle volwassen consumenten de favoriete soort pure chocolade melkchocolade is, gevolgd door 35% die de voorkeur geeft aan pure chocolade en 8% die de voorkeur geeft aan witte chocolade.
Melkchocolade is de absolute favoriet in de VS , met 49% van de Amerikanen die het hun favoriete soort chocolade noemen. De brede aantrekkingskracht is niet alleen een bevestiging van de gladde textuur en klassieke smaak, maar ook van de veelzijdigheid.
Ondanks de romige textuur en zoete smaak, staat witte chocolade onderaan de voorkeurslijst van veel chocoladeliefhebbers. In een recent onderzoek kreeg het slechts 11% van de stemmen, wat het de minst populaire chocoladesoort maakt.
Pure chocolade dankt zijn naam aan de echte pure cacaosmaak. Het mag pas pure chocola genoemd worden als het voor minstens 35% uit cacaobestandsdelen bestaat. Pure chocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker en geur- en smaakstoffen zoals vanille.
De jaarlijkse wereldwijde omzet van Snickers bedraagt meer dan 380 miljoen dollar en het wordt algemeen beschouwd als de bestverkochte chocoladereep ter wereld.
U vindt pralines van de beste chocolatiers ter wereld bij CHOCOLATS-DE-LUXE, het eerste adres voor fijnproevers en kenners, met waarschijnlijk de grootste online retailer van Europa voor de fijnste pralines en pralines.