Wil je een gezond stukje chocolade eten, kies dan voor rauwe chocolade. In deze chocolade zit veel meer cacao dan in andere soorten chocolade.
In pure chocolade zit veel minder vet en suiker dan in melkchocolade. Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat.
Pure chocolade : zonder toegevoegde suikers en minder calorieën.
Chocolade nr. 1 in dit lijstje is KitKat. 1 reepje van deze chocolade bevat maar 54 calorieën.
Dus als je echt chocolade wilt eten en er daadwerkelijk gewicht mee wilt verliezen, eet dan geen wafels, karamel of nougat. Volg in plaats daarvan een simpele regel: eet gewoon chocolade - pure chocolade . Kijk eens naar de chocolade die je thuis of op je werk hebt.
Binging is geen gezonde manier om te eten, maar de lagere suiker en intensere smaak van pure chocolade maken het minder waarschijnlijk dat je dezelfde behoefte voelt om het in grote hoeveelheden te eten. Witte chocolade is het ergst – het bevat meer calorieën dan melkchocolade en meer suiker dan pure.
Volgens Harvard Health bevat pure chocolade 2 tot 3 keer zoveel flavanolen als melkvarianten. Melkchocolade bevat ook vaak meer toegevoegde suiker en melk, wat verzadigd vet bevat. De meeste voedingsdeskundigen raden aan om te mikken op repen met 60 procent cacao of meer om de meeste gezondheidsvoordelen te behalen.
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Pure chocolade , die veel cacao bevat, bevat veel minder suiker dan melk- of witte chocolade. De volgende tabel toont de hoeveelheid suikers in 10 gram chocolade, oftewel een standaardportie.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Versnelt het metabolisme. Een van de belangrijkste manieren waarop pure chocolade bijdraagt aan gewichtsverlies is door het metabolisme te versnellen — het proces dat uw lichaam gebruikt om voedsel om te zetten in energie. Pure chocolade bevat bepaalde verbindingen die het thermogene effect van het lichaam beïnvloeden.
Pure chocolade vermindert de behoefte aan suiker en zorgt ervoor dat je je voller voelt, waardoor het de perfecte snack is voor mensen die bewuster omgaan met hun figuur . Chocolade heeft ook een positief effect op onze stemming en mentale gezondheid, wat essentieel is voor het bereiken van gewichtsverliesdoelen. Het beste moment om chocolade te eten is overdag.
In plaats van chocolade kun je ook kiezen voor groente, fruit, noten, zaden en dadels. Of neem een supplement met magnesium!
Neem voldoende eiwit
Ook eiwitrijk voedsel, zoals vlees, vis, kip, eieren, noten en kwark, werken prima om u een vol gevoel te geven. Het kost uw lichaam namelijk meer tijd om eiwitten te verteren dan bijvoorbeeld suikers. Zo doet u dat: zorg bij iedere maaltijd voor een eiwitbron.
Eten zonder calorieën bestaat niet, want alle voeding bevat calorieën die je lichaam nodig heeft voor energie. Voor wie wil afvallen, zijn er echter voedingsmiddelen die goed vullen maar weinig calorieën bevatten. Voorbeelden zijn havermout, Griekse yoghurt, soep, bessen, en eieren.
Vezelrijke voeding kan je op een aantal manieren ook helpen een verzadigd gevoel te krijgen. Eén type vezel voegt volume toe aan voeding zonder calorieën toe te voegen. Het tweede type vertraagt de snelheid waarmee je maag leegraakt, waardoor jij je langer vol kunt voelen.
Daarom is het het beste om vast te houden aan suikervrije, natuurlijke pure chocolade , die een aardse smaak heeft en kan helpen bij het opwekken van slaap, verlaagt het risico op hartziekten door de aanwezigheid van antioxidanten. Pure en bittere chocolade bevatten weinig calorieën en kunnen effectief helpen bij het beheersen van gewicht.
Chocolade bevat ook veel suiker en verzadigd vet. Het is een energierijk (calorierijk) voedsel en te veel kan leiden tot overgewicht , een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Gezondere bronnen van polyfenolen zijn bonen, peulvruchten, fruit en groenten.
Chocolade een maand laten liggen kan verschillende voordelen hebben. Een lagere chocoladeconsumptie kan leiden tot een afname van de totale calorie- en suikerinname , aldus Dr. Gupta. "Het kan ook de gezondheid van het gebit verbeteren door het risico op gaatjes en tandbederf te verminderen," zei hij.
Pure chocolade is de beste optie voor mensen die op hun calorie-inname letten, omdat het over het algemeen minder calorieën bevat vanwege het hogere cacao- en lagere suikergehalte. Daarentegen bevatten melk- en witte chocolade meer calorieën, voornamelijk vanwege het hogere suiker- en melkbestanddelengehalte.
Chocolade
De pure variant bevat de minste calorieën: 55 kcal voor twee blokjes.
Geniet van natuurlijk gearomatiseerde popcorn , wat een geweldige snack is voor onderweg, of zoete, kleverige dadels met notenboter, wat ons doet denken aan gezond snoep. Ga voor gezonde bevroren desserts zoals bananen-‘nice’-room of bevroren yoghurtschors als je zin hebt in ijs, of avocadomousse als je zin hebt in chocolade.