witte chocolade (cacao: 31% minimum) (zoetstof maltitol, cacaoboter, volle MELKpoeder, emulgator (zonnebloemlecithine) Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.
Pure chocolade met minimaal 70% cacao wordt het beste door je darmen verdragen. Uit een onderzoek bij mensen met PDS hadden deelnemers vastere ontlasting door het eten van pure chocolade. Dit had te maken met het feit dat pure chocolade zorgt voor een vertraagde darmpassage in vergelijking met witte chocolade.
Veel chocola en chocolademelk vergroot de kans op obstipatie.
Er zijn inderdaad onderzoeken die aantonen dat het eten van pure chocolade gunstige gevolgen heeft voor de spijsvertering. Zo zou de ontlasting een vastere consistentie krijgen en zou de passagetijd in de darm vertragen.
Witte chocolade wordt niet gemaakt van cacaopoeder, maar van cacaovet gemengd met melkpoeder en suiker. Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat. Witte chocolade bevat dus geen stoffen die gezondheidsvoordelen opleveren, daarnaast bevat het ook nog eens veel suiker.
Pas op voor vet
100 gram witte chocolade bevat ongeveer 32 gram vet, wat bijna de helft is van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van 70 gram . Van deze 32 gram is 19 gram verzadigd vet. Hier is je ADH 20 gram, dus als je al je chocolade hebt opgegeten, zou je de rest van de dag niet meer in de buurt van verzadigd vet moeten komen.
Magnesium, calcium en kalium zijn allemaal te vinden in witte chocolade en ze kunnen helpen uw bloeddruk te reguleren, uw bloedvaten te helpen, de gezondheid van uw botten te ondersteunen en zelfs uw spijsverteringssysteem te verbeteren . Daarnaast bevat het zink, wat helpt de immuniteit te versterken, en ijzer voor een gezonde productie van rode bloedcellen.
Activiteiten zoals wandelen, joggen en fietsen verhogen je metabolisme, wat de voortstuwende beweging van de darm stimuleert. Hoe meer je beweegt, hoe actiever je darmen zijn. Als je dus nauwelijks beweegt blijft er meer ontlasting in je darmen achter, waardoor verstopping kan ontstaan.
Genoeg vezels eten
Volkorenbrood, groente, fruit, noten en peulvruchten zijn goede bronnen van vezel. Vezels werken in de darm als een soort spons waardoor ze water opnemen. Zo zorgen ze voor een soepele ontlasting en geven volume aan de ontlasting. Ook zorgen vezels ervoor dat de darmen in beweging blijven.
Artsen raden aan om melk- en witte chocolade te eten - niet meer dan 20 gram per dag . Je kunt chocolade op elk moment eten, het belangrijkste is om niet een kilo per keer te eten. Verdeel de reep over meerdere maaltijden en dien op als een gezond dessert.
Wat is het nut van witte chocolade? Hoewel het voor velen een vreemd concept is, vinden sommige mensen de smaak van witte chocolade lekkerder dan de smaak van melk- of pure chocolade . De zoete en subtiele vanille-achtige smaak van witte chocolade past ook goed bij bepaalde smaken.
De claim to fame is de romigheid, aangezien cacaoboter smelt bij lichaamstemperatuur. En omdat de smaak mild is , "is het het perfecte canvas om andere smaken te laten zien, zoals frambozen, citroen of zelfs olijven."
Wit: Witte chocolade is, niet verrassend, waarschijnlijk het slechtst voor je. Het bestaat volledig uit vetten, suikers, zuivel en andere heerlijke maar ongezonde ingrediënten . Zoals met alle dingen, consumeer met mate. We zullen het niet vertellen.
Voor elke 100 gram bevat witte chocolade ongeveer 540-560 calorieën, wat het de meest calorierijke soort chocolade maakt . Ter vergelijking: melkchocolade, gemaakt van cacaobestanddelen, cacaoboter, melk in een bepaalde vorm en suiker, bevat iets minder calorieën – doorgaans ongeveer 535-560 calorieën per 100 gram.
Melk en chocolade op basis van zuivel kunnen ook maagklachten, buikpijn en een opgeblazen gevoel veroorzaken bij mensen met lactose-intolerantie . Dit gebeurt wanneer we niet genoeg lactase-enzymen produceren om melksuiker (lactose) te verteren. Mensen met lactose-intolerantie kunnen doorgaans tot 6 gram lactose verdragen zonder symptomen te vertonen.
Witte chocolade heeft een slechte naam. Sommige mensen vinden het te zoet. Anderen haten het feit dat witte chocolade eigenlijk geen chocolade is. Dat klopt: witte chocolade is gemaakt van cacaoboter, melkbestanddelen en suiker, maar bevat geen cacaobestanddelen zoals melk- en pure chocolade .
Stemmingsverbeteraar: De romige, zoete smaak van witte chocolade kan de stemming verbeteren en comfort bieden , waardoor het een heerlijke traktatie is. Botgezondheid: De melkbestanddelen in witte chocolade dragen bij aan de calciuminname, wat de botgezondheid ondersteunt.
Daarom kun je dit het best combineren met zoet fruit zoals aardbeien, peren, mango's of bananen. Witte chocolade is van zichzelf erg zoet. Je kunt het daarom beter combineren met fruit dat iets zuurder of vlakker van smaak is zoals bessen of citrusvruchten. Ook meloen en passievrucht kan heel goed bij witte chocolade.
Witte chocolade komt van dezelfde cacaobonen als gewone chocolade, maar slaat een aantal productiestappen over . Witte chocolade bevat geen cacao of chocoladelikeur. Witte chocolade gemaakt van cacaoboter gemengd met een combinatie van suiker, room, melk en vanillesmaak.
Hoewel vaak belasterd als "geen chocolade", wordt witte chocolade voornamelijk gemaakt met cacaoboter, wat vet is van de cacaoboon . Vet, zoals ze zeggen, is smaak, en dit vet is des te smaakvoller omdat Askinosie bonen haalt van een enkele boerderij in Davao, Filipijnen, en ze in eigen huis perst.
De rijke, zoete en romige smaak van witte chocolade past goed bij fruit met een zuurgraad, zoals citrus, en pittig, zoals bessen. Het past ook heel erg goed bij zoete vruchten, zoals meloenen en perziken.
Witte chocolade wordt over het algemeen niet als gezond beschouwd als pure chocolade, omdat het de gunstige antioxidanten en flavonoïden mist die in cacaobestanddelen voorkomen . Witte chocolade bevat doorgaans ook veel calorieën, suiker en vet en mist de potentiële gezondheidsvoordelen van pure chocoladesoorten.
Het kiezen van het juiste type chocolade
Melkchocolade en witte chocolade bevatten meer suiker en minder goede voedingsstoffen en zijn daarom niet erg geschikt om af te vallen .
Chocolade bevat ook veel suiker en verzadigd vet. Het is een energierijk (calorierijk) voedsel en te veel kan leiden tot overgewicht , een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Gezondere bronnen van polyfenolen zijn bonen, peulvruchten, fruit en groenten.