Yoghurtsoorten met relatief veel verzadigd vet staan niet in de Schijf van Vijf. Het gaat hierbij om “volle” yoghurts met meer dan 1,1 gram verzadigd vet per 100 gram. Magere yoghurt bevat nauwelijks verzadigd vet. Verzadigd vet verhoogt het LDL-cholesterol.
Inname van suikers, snelle en bewerkte koolhydraten. Onvoldoende beweging. HFCS (hoog-fructose-maïs-siroop)vooral in frisdranken. Het drinken van vruchtensappen.
- Net als gewone yoghurt en bijvoorbeeld kefir bevat Griekse yoghurt goede bacteriën (probiotica) die een bijdrage leveren aan gezonde darmen en een goede spijsvertering. - Griekse yoghurt bevat over het algemeen drie keer zoveel eiwitten als gewone yoghurt.
Neem een goed ontbijt met koolhydraten (suikers en zetmeel) en eiwitten zo snel mogelijk na het opstaan. Bijvoorbeeld brood met een zuivelproduct (melk/karnemelk) of vla/yoghurt/melk met granen. Gebruik 3 hoofdmaaltijden per dag en 3 tussendoortjes. Neem voor het slapen gaan een 'bedtime snack'
Skyr bevat dus net zoveel gezonde voedingsstoffen als yoghurt en plattekaas, en als surplus is het eiwitgehalte hoger. Dat maakt Skyr een iets gezondere keuze dan andere yoghurt- en plattekaasproducten, op voorwaarde dat je kiest voor de natuurlijke versie.
Skyr is doorgaans iets gezonder dan Griekse yoghurt
Het bevat ook minder suiker, vet en koolhydraten. Een enkele portie Icelandic Provisions kokos-skyr bevat 3,5 gram vet in totaal, en dezelfde grootte en smaak van Chobani Griekse yoghurt bevat 4,5 gram.
Het Voedingscentrum geeft aan dat je voor je gezondheid het beste kunt kiezen voor de magere of halfvolle yoghurt, en dan de 'naturel' variant zonder toegevoegd suiker.
Siggi's IJslandse Skyr: een Noords genot
De levende, actieve culturen geven een extra boost aan uw darmgezondheid , waardoor Siggi's Skyr een uitstekende aanvulling is op uw dieet.
Kefir bevat over het algemeen 3,5 gram proteïne per 100 gram, terwijl gewone skyr doorgaans een substantiëlere 11 gram per 100 gram bevat en sommige fruitvarianten ongeveer 9,1 gram per 100 gram bevatten. Het proteïnegehalte kan echter fluctueren op basis van het specifieke product.
Skyr is rijk aan veel voedingsstoffen die uw gezondheid ten goede kunnen komen. Het kan ook de gezondheid van botten en hart bevorderen, gewichtsverlies bevorderen, helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en een goede hoeveelheid eiwitten leveren met minimale hoeveelheden koolhydraten en vet. Over het algemeen is skyr een voedzaam voedingsmiddel dat een gezonde aanvulling kan zijn op de meeste diëten .
De levende en actieve culturen van Skyr kunnen helpen de spijsvertering gezond te houden, het immuunsysteem te versterken, schimmelinfecties te voorkomen en het slechte cholesterol te verlagen . Omdat het van magere melk wordt gemaakt, is het altijd vetvrij. Skyr wordt vaak vergeleken met Griekse yoghurt, maar het is dikker, romiger en bevat meer eiwitten en minder suiker.
Omdat zuivelproducten zoals yoghurt en gewone ongezoete skyr levende culturen bevatten, zijn ze probiotisch en hebben ze ontstekingsremmende eigenschappen .
In de meeste nationale aanbevelingen wordt geadviseerd om dagelijks 2-3 porties zuivelproducten te consumeren . Het zou als passend kunnen worden beschouwd dat een van deze porties skyr is.
Skyr is verkrijgbaar in verschillende smaken, maar gearomatiseerde skyr bevat vaak veel toegevoegde suikers . Deze suikers kunnen een negatief effect hebben op de bloedsuikerspiegel, gaatjes veroorzaken en andere aspecten van de gezondheid schaden als ze te veel worden geconsumeerd.
Probiotica: Yoghurt is een uitstekende bron van probiotica, met name BB12, dat uniek is voor skyr en de gezondheid van de darmen bevordert . Hartgezondheid: Bewijs toont aan dat zuivelproducten zoals skyr in verband kunnen worden gebracht met een verlaagd risico op hartziekten, dankzij mineralen zoals calcium, kalium en magnesium.
Als je Griekse of IJslandse yoghurt eet, zoals Skyr, krijg je probiotica binnen die goed zijn voor de darmen en die misselijkheid en maagproblemen helpen voorkomen .
Vergeleken met gram per gram bevat skyr iets hogere niveaus van eiwitten, koolhydraten en suiker, terwijl Griekse yoghurt iets meer vet bevat. Voedingskundig gezien is de een niet beter dan de ander , het zijn gewoon verschillende zuivelproducten die vergelijkbare voedingsdichtheid en gezondheidsvoordelen bieden.
Yoghurt. Vullend en heerlijk, ik kan yoghurt aankleden voor ontbijt, lunch, diner of een snack en ben in elk scenario helemaal tevreden. Griekse yoghurt is al ontstekingsremmend, maar door er granola of gemengde bessen aan toe te voegen, wordt het nog beter.
Op nummer 1 staat Siggi's Strained Icelandic-Style Skyr. De yoghurt is rijk aan eiwitten omdat één portie vier keer zoveel melk bevat – van met gras gevoede koeien – als een gewone kop yoghurt.
Dikke en romige Benecol® Griekse Stijl Yoghurt bevat plantstanolen waarvan is aangetoond dat ze het cholesterol met 7-10% verlagen in 2-3 weken. Geniet dagelijks van 2 porties bij een maaltijd, voor een heerlijke slimme manier om uw cholesterol te verlagen.
Magere yoghurt bevat nauwelijks verzadigd vet. Verzadigd vet verhoogt het LDL-cholesterol. Een te hoog LDL-cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Ook magere en halfvolle yoghurtsoorten met meer dan 6 gram suiker per 100 gram staan niet in de Schijf van Vijf.
Wat is er speciaal aan Skyr yoghurt? Skyr bevat alle beste onderdelen van yoghurt en nog veel meer. Het is dik, romig, van nature eiwitrijk, vetvrij en bevat minder suiker . Het is ook voedzaam, dik en ongelooflijk verfrissend.
Kefir . Dit type yoghurt bevat toegevoegde probiotica. Het heeft een grotere verscheidenheid aan bacteriën en gisten vergeleken met andere yoghurts. Kefir wordt gefermenteerd met clusters van microben, kefirkorrels genaamd.
en is een zuivelproduct met levende culturen ( de probiotica zijn actief ). ÍSEY SKYR wordt van de fabriek tot aan de schappen in een omgeving met lage temperatuur bewaard en heeft een kortere houdbaarheid dan andere geïmporteerde yoghurts. Luchtvracht is een must om de overlevingskans van probiotica in ÍSEY SKYR te maximaliseren.
" Skyr dateert uit de Vikingtijd, meer dan 1000 jaar geleden ," legt John Heath, hoofd innovatie bij Icelandic Provisions, uit via e-mail. "Toen was skyr een essentiële voorziening voor hen: eiwitrijk en dik. Omdat het gefermenteerd was, was het stabiel genoeg om mee te nemen op hun reizen."