Je hebt waarschijnlijk bananen toegevoegd aan je PB&J. Maar wat dacht je van bosbessen, aardbeien (geweldig met aardbeienjam), appels of zelfs druiven ? Geef de kleintjes de kans om hun eigen sandwich te maken of verras ze met een verrassing. Dit idee van pindakaas en jam is de perfecte lunch voor kinderen.
Bananen, augurken, honing of marshmallows : als je het maar vaak genoeg vraagt, zijn dit allemaal ingrediënten die goed bij pindakaas passen.
Pindakaas met augurk
Deze combinatie is eigenlijk zo gek nog niet. Bij gado gado, een knapperige Indonesische salade, is de pindasaus onmisbaar. Hier wordt vaak ook nog iets friszurigs bij gegeten als atjar of komkommer op zuur. Als je er zo over nadenkt kan een broodje pindakaas met augurk best lekker zijn.
Pindakaas en banaan zijn een andere iconische, favoriete combinatie. Deze combinatie is niet alleen heerlijk, maar zit ook boordevol gezonde goedheid. De natuurlijke zoetheid van rijpe bananen vult de nootachtige romigheid van Peter Pan Peanut Butter aan, wat zorgt voor een bevredigende snack of een snel, energiek ontbijt.
Meng PB met yoghurt, kaneel en een vleugje honing of ahornsiroop . Dip in appelschijfjes, selderij of smeer op toast met banaanschijfjes en kokos. Meng in noedels. Dankzij de zoute, nootachtige smaak en romige textuur smaken Aziatisch geïnspireerde noedelgerechten goddelijk met pindasaus.
Probeer in plaats daarvan vers fruit, zoals bessen of plakjes appel of perzik . De klassieke banaan-honing sandwich is geweldig met een laag romige pindakaas en een snufje kaneel. Je kunt ook crunch-elementen toevoegen zoals kokosvlokken, granola of chiazaad.
Pindakaas, honing en banaan
Bananen en pindakaas zijn geen vreemden voor elkaar, dus het is geen wonder dat ze een perfecte combinatie vormen. Onze favoriete vloeibare goud, honing en kaneel worden vaak toegevoegd om de sandwich een zoete boost en een pittige kick te geven.
Toepassingen. Pindakaas wordt in Nederland meestal op brood gegeten, soms in combinatie met ander beleg, zoals hagelslag of suiker. Pindakaas kan ook de basis vormen voor een vorm van satésaus, de pindasaus. De pindakaas wordt daartoe gemengd met melk, sambal, sojasaus, zout, suiker en eventueel ui of andere kruiden.
Smaakcombinaties met pinda in een fruithapje
🍌🥜 Banaan en pindakaas: Een klassieke combinatie die altijd een succes is. (Hier word ik zelf ook altijd heel blij van!) 🍏🥜 Gekookte appel, kaneel en pindakaas: De frisheid van de appel gaat goed samen met de romige pindakaas.
Waarom is pindakaas met banaan gezond? Vitamine C bevordert de opname van ijzer uit de voeding. En laat er nou in een banaan per 100 gram 8,7 gram vitamine C zitten. Dit kan het ijzer uit de pindakaas dus beter opnemen.
PB&J Overnight Oats
Gewone pindakaas- en jam sandwiches kunnen na een tijdje saai worden, daarom moet je de vorm waarin je ze eet veranderen! Probeer deze gezonde en heerlijke optie van PB&J overnight oats! Overnight oats zijn de perfecte meal prep optie voor degenen die drukke ochtenden hebben!
Een smaak - zowel exotisch als vertrouwd - in dezelfde lepel
Als kind in de jaren 50 was een kom tomatenroomsoep met een boterham met pindakaas en jam mijn standaardlunch en mijn favoriet. Vooral als ik dan ook nog eens een stukje van de pindakaas- en jammenpasta in de soep doopte.
Culy Homemade: peanut butter & jelly oats (havermout met pindakaas en jam) Peanut butter & jelly (PB&J) is een populaire combinatie in de VS.
Broodje pindakaas met gebakken uitjes en komkommer of augurk (en eventueel een likje sambal!) Broodje pindakaas met vruchtenhagel. Broodje pindakaas met curry saus. Broodje pindakaas met worst.
Het is moeilijk om de nostalgie van een klassieke pindakaas- en jamsandwich met druivengelei te weerstaan, maar over het algemeen geven meer mensen de voorkeur aan aardbei. Samuel Campbell, eigenaar van restaurant PB&J Factory in Indianapolis, ziet dit dagelijks in actie. "Druif is een klassieke smaak," geeft Campbell toe.
Pinda's bevatten veel vezels, eiwitten, verschillende B-vitamines, vitamine E en magnesium. Als je een volkoren boterham met 100% pindakaas (of een handje ongezouten pinda's) eet, krijg je dus allerlei belangrijke voedingsstoffen binnen. In noten, en dus ook in 100% pindakaas, zit veel onverzadigd vet.
Gezonde toevoegingen aan PB&J
Voeg bijvoorbeeld stukjes vers fruit toe, zoals banaan, frambozen of aardbeien, voeg zaden toe, zoals chia-, hennep- of lijnzaad, of eet wat gesneden groenten erbij .
De Jelly. Een PB&J in de VS wordt meestal gemaakt met druivengelei (wat jam betekent in het Amerikaans), wat ik weet omdat ik het heb gegoogled. Druivenjam is hier in het VK niet overal verkrijgbaar, maar dat is prima, want één ding hebben we wel in overvloed: heel veel echt heel lekkere en chique jams.
En, goed nieuws, UnityPoint Health Dietiste Tricia Leininger zegt dat het een uitstekende snack of snelle maaltijd is . Als u zich afvraagt hoe u een pindakaas- en jam sandwich gezond kunt maken, geeft Leininger deze suggesties.
Als je wilt, kun je jam of honing over de pindakaas smeren. Pindakaas is ook een geweldige toevoeging aan milkshakes en smoothies, havermout en gebakken lekkernijen . En natuurlijk kun je ook gewoon een lepel pakken en het rechtstreeks uit de pot eten!
Een klein handje noten per dag kan de gezondheid op een positief beïnvloeden. “Pinda's zijn net zo gezond als noten”, zegt hoogleraar Piet van den Brandt. Ander onderzoek toont aan dat mensen die veel pindakaas eten, een minder groot risico lopen om bepaalde ziekten te krijgen.
Bananen : Banaan en pindakaas zijn een klassieke smaakcombinatie. Bovendien past de romigheid van een banaan goed bij de vanille- en karameltonen van whisky. Avocado: Voor een optie met minder suiker, probeer een glas pindakaaswhisky met guacamole, avocadotoast of gewoon een gewone avocado met een beetje zout.