Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
Chocolade is een zeer geliefde en bekende lekkernij. Je kunt het krijgen in de soorten puur, melk en wit. Melkchocolade is van deze drie soorten het meest populair.
Welke chocolade is het populairste? Chocolade is een zeer geliefde en bekende lekkernij. Je kunt het krijgen in de soorten puur, melk en wit. Melkchocolade is van deze drie soorten het meest populair.
Met zijn lichtbruine kleur, romige textuur en zoete smaak wordt melkchocolade algemeen beschouwd als het populairste type chocolade. Het wordt gemaakt door chocoladelikeur (cacaobestanddelen en cacaoboter) te combineren met suiker en melk.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
De jaarlijkse wereldwijde omzet van Snickers bedraagt meer dan 380 miljoen dollar en het wordt algemeen beschouwd als de bestverkochte chocoladereep ter wereld.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Melkchocolade is de absolute favoriet in de VS , met 49% van de Amerikanen die het hun favoriete soort chocolade noemen. De brede aantrekkingskracht is niet alleen een bevestiging van de gladde textuur en klassieke smaak, maar ook van de veelzijdigheid.
Vrouwen en mannen geven evenveel de voorkeur aan melkchocolade (respectievelijk 50% en 47%) als aan pure (respectievelijk 35% en 33%) en witte chocolade (elk 11%).
Al rond 600 na Christus hadden zij de eerste cacaoplantages. Zij bereidden een bittere drank met de bonen uit de cacaoplant en noemde die 'xocoatl'. Met chilipeper, vanille en piment brachten de Maya's de drank op smaak.
De oorsprong van cacao
Cacao, het basis ingrediënt voor chooclade vindt zijn oorsprong vermoedelijk in Mexico en het noorden van Zuid-Amerika. Het waren de Azteken die al 1200 de eerste cacaobonen oogsten en verwerkte tot een soort chocolade drankje met speciala geneeskundige krachten.
Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.
De chocoladeletters 'M', 'P' en 'S' zijn het meest populair.
In Europa wonen veruit de meeste consumenten van chocolade en andere cacaoproducten met 45% van de wereldomzet. Het land waar in 2017 de meeste chocolade werd gegeten was Zwitserland met 8,8 kg per persoon per jaar. Daarna volgden Oostenrijk met 9,5 en Duitsland met 8,7 kg.
De meest verkochte chocoladeletter is de M. Dit komt deels omdat er veel namen met de letter M beginnen en je de letter ook kunt kopen voor je moeder. Maar de letter M wordt het vaakst gekocht, omdat mensen denken dat die chocoladeletter het grootste is en dus de meeste chocolade bevat.
Zwitserland heeft de reputatie de meeste chocolade per hoofd van de bevolking te consumeren.
Uit het laatste onderzoek van Mintel blijkt dat ruim de helft (51%) van alle volwassen consumenten de voorkeur geeft aan pure chocolade, gevolgd door 35% die de voorkeur geeft aan pure chocolade en 8% die de voorkeur geeft aan witte chocolade.
De exponentiële toename van de vraag naar pure chocolade wordt toegeschreven aan de groeiende erkenning ervan als een van de populaire, gezondere alternatieven voor gewone chocolade .
De chocolades van To'ak. Bekend als de meest exclusieve en tegelijk duurste chocoladerepen ter wereld. Geheel gemaakt in Ecuador. Gelukkig hebben ze voor de mensen als wij die geen honderden euro's klaar hebbe liggen voor een chocoladereep inmiddels ook de 'Signature' lijn.
We raden aan om witte chocolade au bain-marie te smelten. Witte chocolade heeft een heel laag verbrandingspunt van ongeveer 44 ºC. Met de au bain-marie methode heb je de meeste controle over de temperatuur, waardoor het meestal prima lukt om met deze methode witte chocolade te smelten.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Melkchocolade is misschien wel het populairste type chocolade. Het bevat eigenlijk maar tien tot 40 procent cacao gemengd met suiker en melk (gecondenseerde melk of melkbestanddelen). Melkchocolade is veel, veel zoeter dan pure of bittere chocolade en heeft een lichtere kleur en minder uitgesproken chocoladesmaak.
Chocolade is het snoep dat het meeste gegeten wordt in de wereld. In Nederland eten we ongeveer vijf kilo chocolade per persoon per jaar. En er zijn nog landen waar dit getal hoger is. Er zijn meerdere redenen waarom chocolade zo populair is.
Reese's Peanut Butter Cups zijn het bestverkochte snoepmerk in de Verenigde Staten. Ze bestaan uit witte fudge-, melk- of pure chocoladecups gevuld met pindakaas.