Daarom kun je ze het beste verpakken in speciaal daarvoor bestemde bonbondoosjes. Bonbondoosjes zijn gemaakt van stevig massief karton, zodat ze een goede bescherming bieden tegen stoten en breken. Bovendien zijn ze niet alleen geschikt voor bonbons, maar ook voor
Welk type verpakking wordt gebruikt voor chocolade? Chocolade is verkrijgbaar in veel verschillende verpakkingsopties, variërend van folieverpakkingen en plastic verpakkingen tot eenvoudige kartonnen dozen . Folieverpakkingen worden vaak gebruikt voor chocoladerepen en individuele chocoladestukjes zoals truffels of met chocolade bedekte lekkernijen.
Alle chocolade verpakkingen zijn uitgevoerd in hoogwaardige karton en vanzelfsprekend voedselveilig. De binnenzijde is afgewerkt met vetwerend materiaal zodat van het doorvetten van de chocolade geen sprake is.
Veel chocolademerken kiezen voor twee lagen verpakking, met een laag aluminiumfolie onder een papieren hoes . Maar omdat consumenten om milieuredenen steeds vaker overstappen op producten met minimale verpakking, kan dit als overdreven worden ervaren.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Bewaar chocolade altijd op een koele, droge plaats, bij voorkeur bij een temperatuur tussen de 15 en 18 graden Celsius. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, vocht en warmte, omdat deze factoren de kwaliteit van de chocolade kunnen aantasten en ervoor kunnen zorgen dat het sneller bederft.
Chocoladerepen worden doorgaans op een van twee manieren verpakt: aluminiumfolie (in direct contact met de chocolade) en een decoratief papieren omhulsel dat over de hele reep past, of PET-folie , dat zowel als primaire als secundaire verpakking dient.
Chocolade vereist bepaalde temperatuur-, vochtigheids- en mogelijk ventilatiecondities (SC VI) (opslagklimaatcondities) . De optimale opslag- en transporttemperaturen zijn 10 – 18°C. Bij een temperatuur van 21°C verslechtert chocolade zowel qua uiterlijk als smaak.
Chocolade kun je smelten au bain-marie. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
Chocola vind je vaak zo lekker omdat je de zoete smaak associeert met de grote hoeveelheid calorieën en de belonende waarde van cafeïne-achtige stoffen in de cacao. Dit associatief leerproces verklaart waarom prikkels als de geur en kleur van een stuk chocola smaakverwachtingen oproept.
Chocolade is een gevoelig product dat beschermd moet worden tegen vorst, hitte, beschadiging en smaakverlies . Traditionele chocoladeverpakkingen bestaan uit een beschermende binnenlaag om de smaak te behouden – bijvoorbeeld met aluminiumfolie of gecoat papier – en een buitenlaag die meestal van karton of papier is.
Pure chocolade bevordert de bloedcirculatie en vermindert het risico op hartziekten. En dat is nog niet alles; bepaalde ingrediënten in chocolade hebben ontstekingsremmende eigenschappen, wat extra fijn is voor je hart.
Traditioneel worden snoepverpakkingen gemaakt van een combinatie van aluminium en plastic. Deze materialen zijn moeilijk te recyclen omdat het zo moeilijk is om de twee materialen te scheiden. Bovendien is het plastic niet biologisch afbreekbaar en kan het 10-20 jaar duren om te ontbinden.
Chocolade absorbeert gemakkelijk geuren van alles wat in de koelkast staat (Roquefort kaas, lamscurry — je snapt het idee). Vocht in de koelkast kan ook leiden tot "suikerbloei", wat betekent dat de suiker naar de oppervlakte stijgt en de chocolade verkleurt (wat geen effect heeft op de smaak, maar er niet zo aantrekkelijk uitziet).
Over het algemeen kan het koelen van chocolade de houdbaarheid met ten minste 25% verlengen, terwijl het invriezen de houdbaarheid met 50% of meer kan verlengen. Doe de originele doos in een stevige plastic diepvrieszak, sluit deze goed af en bewaar deze vervolgens tot een jaar in de koelkast, of vries deze tot 18 maanden in voor de beste kwaliteit .
Het doel van het koelen van chocolade is om het vers te houden en slechte smaak en kwaliteit te voorkomen . Sla en zuivelproducten zijn enkele veelvoorkomende voedingsmiddelen die gekoeld moeten worden om vers te blijven, maar veganistische chocoladerepen en chocoladeschijven om te bakken vereisen een andere bewaarmethode om ze smakelijk en aangenaam te houden.
Ten eerste moet de chocolade in iets zachts worden verpakt, zoals bubbelplastic (waarvan we hopen dat het altijd wordt hergebruikt en gerecycled), om het te beschermen tegen de onvermijdelijke stoten en kneuzingen die het pakket tijdens het transport zal doorstaan. Ten tweede moet de in bubbelplastic verpakte chocolade in een stevige kartonnen doos.
Koop een glazen pot of kijk in je voorraadkast of je een van je oude glazen potten kunt hergebruiken. Vul hem met een verscheidenheid aan luxe chocolade en sluit de pot goed af. Pak vervolgens een mooi lint en knoop het vast aan het deksel. Je kunt dit idee voor een chocoladecadeaupakket versieren, afhankelijk van de gelegenheid.
Kies isolerende en verkoelende verpakkingsmaterialen .
Gemetalliseerde bubbelverpakkingen isoleren uw chocolade en weren de hitte. Door uw chocoladedoos in ijsblokjes te bewaren, blijven ze onder hun smeltpunt.
Binging is geen gezonde manier om te eten, maar de lagere suiker en intensere smaak van pure chocolade maken het minder waarschijnlijk dat je dezelfde behoefte voelt om het in grote hoeveelheden te eten. Witte chocolade is het ergst – het bevat meer calorieën dan melkchocolade en meer suiker dan pure.
Pure chocolade verhoogt het goede cholesterolgehalte
Onderzoeken tonen aan dat het eten van pure chocolade de hoeveelheid aan goed cholesterol verhoogt en de hoeveelheid aan slecht cholesterol verlaagt. Dit komt omdat de cacao antioxidanten bevat die kunnen voorkomen dat er schade ontstaat door oxidatie.
Het wordt afgeraden om meer chocolade te eten om hart- en vaatziekten te voorkomen. Naast gunstige stoffen bevat chocolade namelijk ook veel verzadigd vet. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten juist. Ook zitten er veel calorieën in chocolade.