Stop ze in een luchtdichte doos in metaal of plastic. Zet de doos vervolgens in een koele afgesloten ruimte, zoals een kast of rek in de gang of de kelder. Eet je Leonidas-
Mits koel (tussen 15 en 18°C) en droog bewaard, kunt u de bonbons 30 tot 40 dagen bewaren. Wat is de beste plaats om de Leonidas bonbons te bewaren? Bonbons worden het best bewaard op een droge en koele plaats, tussen 15 en 18°C. Liefst in een goed afgesloten verpakking zodat ze beschermd zijn tegen geuren en licht.
Pure chocolade is ongeveer 1,5 jaar tot 2 jaar lang houdbaar. Voor bonbons geldt een andere houdbaarheid en dat heeft alles te maken met de vullingen in de bonbons. Afhankelijk van de versheid en samenstelling van de gebruikte ingrediënten in de vulling, kun je de meeste bonbons drie tot zes maanden lang bewaren.
Eet uw Leonidas-chocolaatjes altijd binnen een paar weken na aankoop op en bewaar ze nooit langer dan 3 maanden, omdat de smaak en geur dan achteruitgaan.
Gelukkig kan je bonbons best lang bewaren. Ook de verse handgemaakte varianten. Wanneer je bonbons tussen 15 en 18 graden en droog opslaat, kun je er tussen de 30 en 40 dagen van genieten.
Handgemaakte, premium gourmet (en doorgaans ultra-dure) chocolade en chocoladetruffels die in speciaalzaken worden gekocht, blijven niet zo lang goed als gewone chocolade in een doos. Ze blijven doorgaans 2 tot 3 weken op hun beste kwaliteit bij kamertemperatuur .
Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.
Chocolade moet altijd droog bewaard worden, tussen de 15° en 18° C. Dat is precies hoe wij al onze LEONIDAS chocolade bewaren, zodat ze in de best mogelijke conditie bij u aankomen.
Tijdens een recente merkenstudie waaraan 20.000 Belgen deelnamen, kwam Leonidas als absolute winnaar uit de bus in de categorie chocolade.
De chocola van Leonidas is 100% halal.
U moet echter weten dat het koelen ervan de smaak en textuur van zelfs de hoogste kwaliteit chocolade zal veranderen . Cacaobestanddelen en cacaoboter hebben een constante temperatuur nodig om stabiel te blijven. Als deze ingrediënten instabiel worden door temperatuurveranderingen, kan de chocoladereep zijn consistentie en smaak verliezen.
De witte waas op de chocolade is gelukkig geen schimmel, en is gewoon veilig om te eten. Die witte uitslag heet bloom en komt vanuit de chocolade zelf. Het wordt veroorzaakt door het smelten van de cacaoboter in de chocola. Dit gebeurt, zoals je misschien al verwacht, wanneer chocolade te warm wordt.
Simpel gezegd, bij producten met het opschrift 'ten minste houdbaar tot' is het perfect veilig om ze ook na die datum nog te consumeren. Staan de dag, maand en het jaar vermeld in de houdbaarheidsdatum, dan heb je nog drie maanden na die datum de tijd om het product te consumeren.
De dood van koning Leonidas, samen met 300 andere Spartaanse soldaten, kwam door de pijl en boog van Perzische boogschutters, die het Spartaanse leger bevochten om zijn lichaam. Het Perzische leger bracht het lichaam van Leonidas naar Xerxes, die hem eerst liet onthoofden en zijn hoofd op een paal zette en vervolgens de rest van zijn lichaam kruisigde .
Chocolade bewaren in de koelkast
De beste bewaartemperatuur voor chocolade ligt namelijk tussen de 12 en 20 graden en voor bonbons rond de 12 graden. De temperatuur van de koelkast is een stuk lager, namelijk rond 3 à 4 graden. Het grootste risico bij het bewaren van chocolade in de koelkast is condensvorming.
Leonidas is een Belgische keten die hoofdzakelijk chocolade en pralines verkoopt. De winkelketen heeft internationaal meerdere vestigingen en verkoopt onder andere verse pralines, roomijs, banketbakkersproducten (confiserie), marsepein en decoratie.
Pralines houden bovendien niet van licht en vocht. Stop ze in een luchtdichte doos in metaal of plastic. Zet de doos vervolgens in een koele afgesloten ruimte, zoals een kast of rek in de gang of de kelder. Eet je Leonidas-pralines in elk geval binnen enkele weken op en bewaar ze nooit langer dan drie maanden.
Failliete bonbonwinkels Leonidas worden overgenomen door Coco & Sebas. Zestien bonbonwinkels van Leonidas krijgen een doorstart na een overname door de Brabantse chocolademaker Coco & Sebas. De winkels in grote binnensteden, op Schiphol en op NS-stations gaan straks weer open onder een andere naam.
In het algemeen geldt dat pure chocolade tot wel twee jaar houdbaar kan zijn, terwijl melkchocolade en witte chocolade ongeveer een jaar goed blijven. Om de houdbaarheid van chocolade te verlengen, is het belangrijk om het op de juiste manier op te slaan.
Bij chocoladeS ("pralines") hangt het daarentegen af van de vulling(en). De overgrote meerderheid bevat geen verse room en is gemakkelijk enkele weken houdbaar. Als u voorverpakte chocolade in een vitrine bekijkt, kunt u de houdbaarheidsdatum op de doos controleren.
Ze worden nooit ‘slecht’, maar na een week of zo begint de suiker te kristalliseren en verliezen ze de karakteristieke knapperigheid die je ervaart als je erop bijt.
Pure chocolade, met zijn hogere cacaogehalte, kan tot wel drie jaar na de houdbaarheidsdatum nog goed blijven . Vanwege het hoge melkgehalte zijn melk- en witte chocolade misschien niet zo lang houdbaar als pure chocolade, maar hun houdbaarheid is nog steeds niet te versmaden — je kunt verwachten dat je er nog zo'n 8 maanden mee vooruit kunt.
De meeste snoepjes hebben een houdbaarheidsdatum, maar zoals de meeste voedingsmiddelen dienen deze data meer als richtlijnen voor wanneer je ze moet consumeren. Het is over het algemeen prima om snoep te eten nadat de houdbaarheidsdatum is verstreken, hoewel de kwaliteit en textuur na een bepaald punt wel afnemen.
De witte waas ontstaat door kristallisering en heeft dus niks met schimmel te maken. Je kunt beslagen chocolade dus gerust eten, al is het helaas wel een stuk minder lekker.