Wil je de gezondheidsvoordelen uit chocolade halen, dan kies je in ieder geval niet voor witte chocolade. Witte chocolade wordt niet gemaakt van cacaopoeder, maar van cacaovet gemengd met melkpoeder en suiker. Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat.
“Er zitten zo'n 550 kilocalorieën in 100 gram witte en melkchocola. Misschien iets minder in pure chocola, maar het zal elkaar niet veel ontlopen.” “In pure en melkchocola zitten nog wel de gunstige stoffen uit cacao. Met wit krijg je vooral de vetten en de suikers binnen.
Pure chocolade krijgt de stempel 'beter' omdat het een hoog gehalte aan cacao bevat en daarmee meer polyfenolen. Als het klopt dat deze polyfenolen gezondheidseffecten hebben, dan kunnen we het beste voor de pure variant gaan. Melkchocolade bevat namelijk minder cacao en witte chocolade bevat zelfs helemaal geen cacao.
Melkchocolade: cacaomassa, cacaoboter en suiker. Hieraan wordt melk of melkproducten (bijvoorbeeld melkpoeder of gecondenseerde melk) toegevoegd. Het is wettelijk vastgelegd dat melkchocolade minimaal 32% droge cacaobestanddelen moet bevatten. Witte chocolade: cacaoboter, melk of melkproducten en suikers.
In donkere chocolade zitten antioxidanten (flavanolen) die zouden kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten. Omdat melkchocolade minder van die antioxidanten bevat dan donkere chocolade, wordt melkchocolade als minder gezond beschouwd.
Laat witte chocolade het liefste links liggen
Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat. Witte chocolade bevat dus geen stoffen die gezondheidsvoordelen opleveren, daarnaast bevat het ook nog eens veel suiker.
Calorieën zijn de fundamentele factor voor gewichtsverlies en moeten daarom in een NEGATIEVE ENERGIEBALANS (calorie TEKORT) zitten om af te vallen. Laten we eerlijk zijn, noch melkchocolade noch cacao is eigenlijk goed voor gewichtsverlies omdat ze zo veel calorieën bevatten.
Wat is gezonder, witte of melkchocolade? Melkchocolade bevat voedingsstoffen zoals calcium, wat belangrijk is voor het opbouwen van sterke botten. Het bevat ook meer antioxidanten dan witte chocolade , met minder vet en minder suiker in het algemeen, waardoor het gezonder voor je is. Witte chocolade is zoeter dan melkchocolade.
Verwen jezelf met een stukje melkchocolade bij de koffie of 's avonds op de bank. Bevat slechts 2,1 gram koolhydraten. Neem maximaal één chocolaatje per dag.
Er zijn heel veel mensen die beweren dat witte chocolade geen chocolade is omdat het niet van cacaopoeder wordt gemaakt. En dat klopt. Maar witte chocolade wordt dan wel niet van cacaopoeder gemaakt, er wordt wel gebruik gemaakt van een ander onderdeel van de cacaoboon, namelijk cacaoboter.
“ Chocolade verhoogt het cholesterolgehalte niet , maar verlaagt het ook niet.”
Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën. Daarom staat die niet in de Schijf van Vijf.
De duidelijke winnaar.
Pure chocolade is veruit de gezondste vorm van de lekkernij, met de minste suiker en, vanwege het cacaogehalte, hogere niveaus van stoffen die de cellen van het lichaam beschermen. Als suiker uw grootste zorg is, raadt Allers aan om te zoeken naar hogere percentages.
Pure chocolade : zonder toegevoegde suikers en minder calorieën.
Eén eetlepel van elk type chocolade bevat ongeveer 1 gram eiwit, 8 gram suiker en 4,5 gram vet. Melk en wit bevatten wat calcium en pure chocolade bevat een beetje ijzer. De gezondste optie als het gaat om het eten van chocolade is echter pure .
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Het cacaogehalte ligt tussen dat van witte en melkchocolade. Het is dus niet (on)gezonder dan andere chocoladesoorten. Wél een dingetje, het moet je smaak zijn.
Studies laten zien dat het eten van (donkere) chocolade helpt bij het verlagen van je bloeddruk en lijkt daarmee het risico op hart-en vaatziekten te verminderen. Ook kan cacao de hoeveelheid HDL (goede) cholesterol verhogen, wat je kans op hart-en vaatziekten verlaagt.
Hoewel melkchocolade een heerlijke en plezierige traktatie kan zijn, wordt het over het algemeen niet als zo gezond beschouwd als pure chocolade of andere voedingsrijke voedingsmiddelen . Melkchocolade bevat doorgaans veel calorieën, suiker en vet, en te veel consumeren kan leiden tot gewichtstoename, onevenwichtigheden in de bloedsuikerspiegel en andere nadelige gezondheidseffecten.
Ana Paula Ferraz-Dougherty, DMD, ADA-gecertificeerd tandarts en tandarts in San Antonio, TX, " chocolade is een van de betere snoepjes omdat het gemakkelijker van je tanden afspoelt dan andere soorten snoep ." Bovendien suggereert onderzoek naar pure chocolade (die minder suiker bevat dan melkchocolade) dat de ...
De claim to fame is de romigheid, aangezien cacaoboter smelt bij lichaamstemperatuur. En omdat de smaak mild is , "is het het perfecte canvas om andere smaken te laten zien, zoals frambozen, citroen of zelfs olijven."
Witte chocolade is eerder het tegenovergestelde van pure chocolade, omdat het helemaal geen cacaopoeder bevat en de drie ingrediënten suiker, cacaoboter en melk zijn. Sommigen betwijfelen zelfs of witte chocolade wel als chocolade kan worden geclassificeerd, aangezien het geen cacaobestanddelen bevat.
Het eten van chocolade in de ochtend of in de avond kan invloed hebben op honger en eetlust, de samenstelling van de microbiota, de slaap en meer . Een hoge inname van chocolade in de ochtenduren kan helpen vet te verbranden en de bloedsuikerspiegel te verlagen.
Chocolade eten in de ochtend of avond kan invloed hebben op honger en eetlust, microbiota samenstelling, slaap en meer; Een hoge inname van chocolade tijdens de ochtenduren kan helpen om vet te verbranden en de bloedglucosewaarden te verlagen . Avond/nacht chocolade veranderde de rust- en trainingsstofwisseling de volgende ochtend.
Hoewel pure chocolade waarschijnlijk past in een dieet om af te vallen , is het belangrijk om je te houden aan hoogwaardige varianten en niet te overdrijven. Voor de beste resultaten, houd je je aan ongeveer 1 ounce (28 gram) per keer en kies je een product dat weinig toegevoegde suiker bevat en ten minste 70% cacao.