Gedroogde sinaasappelschillen kan je vele langer te bewaren dan verse. Deze stukjes sinaasappelschil zijn grof gesneden. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik in dranken zoals glühwein en thee.
De toepassingen voor deze gedroogde sinaasappelschil in pot zijn talrijk. Zo is het een warme en welkome toevoeging bij een heerlijke winterthee. Hiervoor combineer je de sinaasappelschil met andere winterse ingrediënten als steranijs, kardemon, nootmuskaat, kaneel en gember.
De start-up verwerkt sinaasappelschillen tot waardevolle grondstoffen, zoals etherische oliën en vezelrijke korrels. Deze grondstoffen kunnen worden gebruikt voor de productie van onder meer schoonmaakmiddelen, cosmetica en verpakkingsproducten.
Ik gebruik ze het meest als garnering voor borden, cocktails, visgerechten en zelfs Meyer Lemon-brood . Ze zijn ook heerlijk in een kop hete thee met andere kruiden. Tot slot kunnen ze worden gebruikt voor droge kruidenmengsels voor vlees en vis. Naar mijn mening voegen ze een laagje elegantie toe aan elk bord of bord dat ze aanraken.
Of voeg gewoon een ornamenthaak toe aan elk gedroogd sinaasappelschijfje en hang ze individueel aan je kerstboom . Rijg ze aan een rijgdraad om een slinger te maken. Ik maakte een schattige slinger en hing die aan mijn kerstboom in de keuken. Voeg ze toe aan een potpourri.
Gedroogde sinaasappelschillen of citroenschillen kunnen worden gebruikt om uw eigen DIY cocktailbitters of zelfgemaakte vermout te maken . Voeg ze toe aan een kruidenmix voor het maken van aromatische warme glühwein (vin brulé).
De schil van een sinaasappel is rijk aan vitamine C en antioxidanten. Van de schil kun je eenvoudig een kopje thee maken. Een fijne manier om jouw immuunsysteem een handje te helpen, bijvoorbeeld wanneer je verkouden bent.
Schillen van citrusvruchten. Op deze schillen kan een groene schimmel groeien die de vertering in de composthoop afremt. Een enkele sinaasappel geeft niet maar grotere hoeveelheden kunnen beter in de groene container.
Sinaasappelschillen worden gezien als afval maar de schil zit vol met vitamine C en E, twee sterke antioxidanten. Daarnaast bevatten sinaasappelschillen citroenzuur en magnesium, beide vaak gebruikt om de huid gezond te houden.
Gebruik geraspte schil om te bakken of om over salades of vers fruit te strooien . Om citruszout te maken sla je de vriezer over en meng je schil met een gelijke hoeveelheid grof zeezout en gebruik je het om vlees, groenten, pasta, risotto, rijst, soep en meer op smaak te brengen! Citrusschillen bevatten d-limoneen, een natuurlijke verbinding die olie afbreekt.
Snijd de hele citrusvrucht in plakjes, leg ze in een bakje en stop die in de vriezer. Dat geldt ook voor andere citrusvruchten, zoals sinaasappel, limoen en grapefruit. Lekker om water, een koud drankje of een cocktail mee op te fleuren.
Wanneer de schillen volledig gedroogd zijn, kunnen ze worden gecombineerd met andere gedroogde bloemen of kruiden en worden toegevoegd aan potpourri-schalen of zakjes voor een subtiele geur in huis . Ze hebben ook een decoratieve aantrekkingskracht in glazen potten met geventileerde deksels die het aroma laten ontsnappen.
U kunt ook sinaasappelschillen gebruiken om een volledig natuurlijke reiniger voor apparaten te maken. Doe een aantal schillen in een pot en vul deze met witte azijn. Laat het mengsel twee weken weken en zeef het vervolgens in een spuitfles. Deze reiniger is geweldig voor fornuizen, koelkastdeuren, magnetrons en stenen, marmeren en laminaat aanrechtbladen.
Het gebruiken van sinaasappelschillen in uw schoonheidsroutine kan een kosteneffectieve en natuurlijke manier zijn om uw huidverzorgingsregime te verbeteren. Droog sinaasappelschillen in de zon en maal ze tot een fijn poeder. Meng het poeder met yoghurt of honing om een gezichtsmasker te maken. Breng het masker aan op uw gezicht, laat het 15-20 minuten zitten en spoel het vervolgens af .
Gezegend met enorme hoeveelheden vitamine C, helpen sinaasappelschillen om slijm te verwijden, borstcongestie te verlichten en slijm uit de longen te verwijderen . Vitamine C, gewaardeerd als krachtige antioxidant, bestrijdt schadelijke toxines van oxiderende gezonde cellen, activeert immuniteit en voorkomt longinfecties.
"Ze doen het om een soort high te worden , maar al mijn onderzoek zegt dat dat niet zo is," zei Chute. "Het werkt niet." Een zoekopdracht op internet naar het roken van zulke schillen leverde veel resultaten op, waarvan de meeste suggereerden dat er niets krachtiger is dan een snufje vitamine C om te benutten.
Naast vers fruit worden ook vaak gedroogde kruiden en gedroogd fruit gebruikt om een Gin & Tonic verder op smaak te brengen. Dit gedroogde fruit voegt een heerlijke sinaasappelsmaak toe zonder dat je daar een verse sinaasappel voor hoeft te gebruiken. Een groot voordeel van gedroogd fruit is dat het langer houdbaar is.
Het kan worden gebruikt "zoals het is", maar je kunt het ook in een vijzel en stamper doen om de schil te verpulveren . We hebben het sindsdien gebruikt in cakes, koekjes en zelfs om kumquat cupcakes te versieren. Makkelijker kan het niet, gewoon raspen, drogen en bewaren!
Het is een natuurlijk afschrikmiddel
'Deze schillen bevatten limoneen, een natuurlijke chemische stof die giftig is voor insecten, maar onschadelijk voor planten en dieren. Daardoor zijn ze een effectief insectenwerend middel,' legt David Moore uit, gecertificeerd entomoloog en manager van de technische dienst bij Dodson Pest Control.
Als u uw sinaasappelen goed droogt en bewaart, blijven de schijfjes ten minste twee jaar goed, en vaak nog veel langer, en zijn ze klaar voor ideeën voor kerstdecoraties op de veranda en ideeën voor kerstpatio's. Om ze te bewaren, doet u ze in een volledig droge, luchtdichte container tot het volgende vakantieseizoen.
TIP: Wist je dat je deze gedroogde sinaasappelschijfjes in luchtdichte bakjes of zakken kunt bewaren? Je kunt ze nog vele jaren gebruiken. Ik heb de mijne nu 5 jaar. Zorg er wel voor dat ze volledig zijn gedroogd voordat je ze op een koele, donkere plek bewaart!
Laat de plakjes een nacht drogen op kamertemperatuur. Rijg de naald in met touw en maak een steek door elk plakje . Ik had geen wolnaald thuis, dus ik prikte in plaats daarvan gaatjes in de plakjes met een satéprikker, bond het touw aan een tandenstoker en gebruikte dat als naald. Wat je ook doet!