Bewaar uw chocolade goed verpakt en uit de buurt van sterke geuren op een koele, donkere en droge plaats bij een temperatuur tussen 14° en 20° Celsius en 40 – 65% luchvochtigheid. Als onze producten onder de juiste omstandigheden worden bewaard, behouden ze hun versheid vele maanden.
Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, wat niet geschikt is voor chocolade vanwege de hoge vochtigheid, wat kan resulteren in suikerbloei . Wanneer u dit doet, is het het beste om de chocolade in een luchtdichte container te doen of dubbel in plastic te wikkelen en in het onderste gedeelte van de koelkast te plaatsen.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Als ze onder de juiste omstandigheden worden bewaard, blijven onze producten maandenlang vers. De meest gunstige bewaartemperatuur voor onze chocoladeproducten ligt tussen de 60° en 68° Fahrenheit , en dit moet gebeuren op een koele, droge plek.
Massieve chocolade is ongeveer 1 jaar houdbaar. Onder massieve chocolade verstaan we naast chocoladerepen en chocoladeletterrepen ook holle figuren zoals paashazen en paaseieren. Bij chocolade met vullingen ligt dit anders. Bonbons met een pralinévulling bijvoorbeeld zijn circa gedurende 6 maanden lekker.
Bewaar chocolade altijd op een koele, droge plaats, bij voorkeur bij een temperatuur tussen de 15 en 18 graden Celsius. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, vocht en warmte, omdat deze factoren de kwaliteit van de chocolade kunnen aantasten en ervoor kunnen zorgen dat het sneller bederft.
Hoewel je over een wel héél stevige ruggengraat moet beschikken wil je chocolade over de datum laten gaan, is het prima te eten als je toch ver na de houdbaarheidsdatum een reep achterin je kast vindt. Na verloop van tijd komt er wel een wittig 'laagje' op en kan de smaak iets teruglopen, maar ziek word je er niet van.
Bewaar uw chocolade goed verpakt en uit de buurt van sterke geuren op een koele, donkere en droge plaats bij een temperatuur tussen 14° en 20° Celsius en 40 – 65 % RH . Als u onze producten onder de juiste omstandigheden bewaart, blijven ze maandenlang vers.
Kan ik Lindt Chocolade in de koelkast bewaren? De optimale temperatuur om chocolade te bewaren is tussen de 14-16°C . Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, wat niet geschikt is voor chocolade vanwege de hoge vochtigheid, wat kan resulteren in suikerbloei.
Omdat het binnenste een lager smeltpunt heeft dan de buitenste chocolade en de samenstelling ervan warmte sneller van je tong afvoert dan de buitenste chocolade .
Chocolade absorbeert gemakkelijk geuren van alles wat in de koelkast staat (Roquefort kaas, lamscurry — je snapt het idee). Vocht in de koelkast kan ook leiden tot "suikerbloei", wat betekent dat de suiker naar de oppervlakte stijgt en de chocolade verkleurt (wat geen effect heeft op de smaak, maar er niet zo aantrekkelijk uitziet).
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
De beste manier om je cannabischocolade vers te houden is om het in folie te wikkelen, in een luchtdichte container te doen en het op een droge, koele, donkere plek te bewaren, zoals je voorraadkast of koelkast. Een koelkast is de beste optie om te voorkomen dat chocolade zacht wordt of smelt bij kamertemperatuur .
De smaak wordt niet beïnvloed door invriezen , maar de kleur van de chocoladeschil kan lichter worden in de vriezer.
Eigenlijk moet alle chocolade gesmolten worden bij een zeer lage temperatuur, niet hoger dan 30-35°C , en vanuit een vaste toestand, anders moet er een complexe verhitting en afkoeling plaatsvinden.
Houd chocolade koud voordat u het verpakt
Dit zal de integriteit ervan behouden. Sommige chocolade moet echter op kamertemperatuur worden bewaard om de smaak te behouden, dus zorg ervoor dat u bepaalt of uw chocolade gekoeld moet worden of niet. Houd uw chocolade altijd uit de buurt van directe warmte of lichtbronnen.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Ontdek luxe chocoladegeschenken voor elke gelegenheid bij Lindt . Kies uit de beste Zwitserse chocolade, vakkundig vervaardigd door de Lindt Master Chocolatiers sinds 1845.
Om het risico van een saaie smaak en een broze textuur te voorkomen, haalt u uw chocolade ongeveer 30 minuten voor het eten uit de koelkast , maar zorg ervoor dat u het niet direct in het zonlicht laat liggen. Dit zorgt ervoor dat uw chocolade de tijd heeft om op kamertemperatuur te komen zonder dat het een gesmolten zooitje wordt.
Na wat een eindeloze creatieve fase leek, werd in 1949 eindelijk het LINDOR-recept geboren. Dit nieuwe recept liet chocolade smaken als vloeibaar goud. Het is dan ook geen verrassing dat LINDOR het Franse woord voor goud ('or') combineert met Lindt.
Palmolie, palmpitolie en hun fracties worden in beperkte hoeveelheden gebruikt in bepaalde vullingen van onze chocolade . We kopen minder dan 0,01% van de wereldwijde palmolieoogst.
Lindt & Sprüngli AG, beter bekend als Lindt, is een Zwitserse chocoladefabrikant.
Bewaar je chocolade dus liever niet in de koelkast, en niet in de zon. Heb je een koele plek in huis dan zal die meestal prima voldoen. Maar warmt je hele huis tijdens een hete zomerdag op tot 25-30 graden dan kun je de chocolade toch beter in de koelkast leggen. Zorg dan wel voor een luchtdichte verpakking.
Bewaar chocolade op de koelste plek in het huis. Dat kan bijvoorbeeld een donkere gang zijn of in de garage. Achterin de onderste keukenla is het vaak ook al wat koeler. De kelder is een ideale plek om chocolade te bewaren, maar dan alleen als de ruimte droog is en niet muf ruikt.
De witte waas op de chocolade is gelukkig geen schimmel, en is gewoon veilig om te eten. Die witte uitslag heet bloom en komt vanuit de chocolade zelf. Het wordt veroorzaakt door het smelten van de cacaoboter in de chocola. Dit gebeurt, zoals je misschien al verwacht, wanneer chocolade te warm wordt.